Проблем с ел. огледала

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36
Мечтае да кара: BMW E65
Детайли за колата: www.izgodnite.com
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com

Проблем с ел. огледала

Мнение от Kaloyan78 » 15 Сеп 2009, 21:58

Здравейте отново.

От доста време не съм разглабял по колата нищо, но има един проблем, който СТРАШНО ме нерви. Когато баща ми взе колата(преди около 3 години) ел. огледалата не работеха. От началото на годината е моя и почти всички дребни неща си ги оправих(няма никакви големи проблеми, БМВ е все пак :D . Дребните са от несветеща крушка на икономичния режим на автоматика примерно, до резистора на парното, но скоро ще купя нов резистор и ще сменя крушчицата), ама ме дразни факта, че ел. стъклата не работят. Не намерих нищо из търсачката, та ето какъв е проблема:

Когато ръчкам джойстичето нагоре или надолу се чува притракване в самото огледало, когато дам настрани - нищо. Когато сменя режима за огледалото от пасажерската страна пак се чуват притраквания при това на шофьора. Та, откъде може да е проблема?

Предварително благодаря :) .

кандидат ентусиаст
Аватар
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com

Мнение от Kaloyan78 » 15 Сеп 2009, 22:52

М, сигурно ама защо, като превключа на дясното, се чува от лявото???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от darko1 » 16 Сеп 2009, 0:20

Kaloyan78 написа:М, сигурно ама защо, като превключа на дясното, се чува от лявото???
При мен беше обратното,като дам на лявото,цъкаше дясното.Оказа се,че едното кабелче което движи моторчето се е скъсало,запоихме го и сега работи

кандидат ентусиаст
Аватар
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com

Мнение от Kaloyan78 » 16 Сеп 2009, 7:45

darko1 написа:
Kaloyan78 написа:М, сигурно ама защо, като превключа на дясното, се чува от лявото???
При мен беше обратното,като дам на лявото,цъкаше дясното.Оказа се,че едното кабелче което движи моторчето се е скъсало,запоихме го и сега работи

Дам, ама на мен изобщо не ми сменя сякаш :) . Впрочем къде беше това кабелче - в самото огледало, непосредствено след моторчето, ли :) ?

Благодаря за помощта, момчета :) .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 16 Сеп 2009, 8:51

Ако си добър с мултицета:
1) Разгледай схемата на ел. огледалата: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 4%E0%EB%E0
2) Сваляш управляващия джойстик от кората на шофьорската врата. И го проверяваш съгласно схемата. Трябва като си на контакт да достига + до джойстика!
Ако джойстика не работи взимаш нов и си готов, ако работи тогава:
3) Сваляш кората на шофьорската врата. Откачаш буксата на ел. огледалото и проверяваш с мултицета и съгласно схемата дали връзките в огледалото са ОК. Дори може да пробваш с директно подаване на ток дали работи огледалото. Ако огледалото не работи значи проблема е в него. Ако работи:
4) Проверяваш буксата която трябва да подаде ток на огледалото. При шофьорската врата тя излиза директно от джойстика за управление.
След това точка 3) и 4) за пасажерската врата.
Успех.

кандидат ентусиаст
Аватар
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com

Мнение от Kaloyan78 » 16 Сеп 2009, 10:38

Супер, много благодаря. Сега отивам да се занимавам :D .

кандидат ентусиаст
Аватар
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com

Мнение от Kaloyan78 » 16 Сеп 2009, 14:40

Момчета - най-доброто се оказа - бяха заяли моторчетата. Сложих малко масълце и кефът е на макс, просто не можете да си представите колко ми е кеф :D . Благодаря за помощта ;) .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 16 Сеп 2009, 16:27

Kaloyan78 написа:Момчета - най-доброто се оказа - бяха заяли моторчетата. Сложих малко масълце и кефът е на макс, просто не можете да си представите колко ми е кеф :D . Благодаря за помощта ;) .

А , можеби трябваше първо там да погледнеш и тогава да пускаш тема ... Няма лоши чувства колега , но твърде много колеги започнаха да пускат теми без дори да са си мръднали пръста преди това ,да опитат да направят нещо и в крайна сметка се оказва супер елементарен проблем , но през това време се е "изтракала" една безмислена тема и то в техническия форум ... :idea: И после защо "разбирачите " не пишат в Е36 , еми защото им писва ..... Пак казвам нищо лично към теб , не се заяждам и се извинявам ако те засягам ... Жив и здрав !

Назад към E36