Проблем
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем
колеги,нов съм тук и имам голям проблем.Карам BMW Компакт,отчита ми че потенциометъра не работи,смених го и същата работа.Къде ли не ходих и какво не смених.Карам така вече 2 години.Двигателят е сменян а компютъра не е,и ме съмнява че може и той да прави цялата работа.
блАГОДАрЯ ПрЕДВАрИТЕлНО.

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Desso написа:Колега обясни по-добре кое точно не работи (или поне в кое се съмняваш).На кое казваш потенциометър?
Предполгам , че колегата говори за потенциометъра на дроселовата клапа ...
Колега , трябвало е и компютъра да смениш щом си сменял двигателя (особено ако е имало някаква разлика ....). Направи си справка в реалОЕМ- а кой комп е за твоята кола и виж този дето си сега с него дали е същия , за да знаеш поне дали да го изключиш като причина за проблема или не ...
Re: Проблем
като е монтиран двигателя е монтиран и неговия си комп,ама нее запалило,за това пробвали да вземат от стария двигател компа и да видят дали ще запали,да запалило,но с този дефект.
благодаря предварително.

Трябва да разбера първо с кой мотроник работи този двигател М 1.7.2 или М 1.7.3,за М 1.7.2 има 7 компютъра,а за М 1.7.3 са само 2 компа.В момента аз сам с комп от М 1.7.2 с №0261 203 276.Мисля че този мотор е с мотроник М 1.7.3
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
smilkata написа:Трябва да разбера първо с кой мотроник работи този двигател М 1.7.2 или М 1.7.3,за М 1.7.2 има 7 компютъра,а за М 1.7.3 са само 2 компа.В момента аз сам с комп от М 1.7.2 с №0261 203 276.Мисля че този мотор е с мотроник М 1.7.3

За да се опита да помогне някой първо ние трябва да разберем с каква кола си,какъв е мотора и,година на производство...все едни такива маловажни работи

Пък може и да хвърлим боб...

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Оправи си заглавието на темата, то трябва да подсказва за проблема! 

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
smilkata написа:Трябва да разбера първо с кой мотроник работи този двигател М 1.7.2 или М 1.7.3,за М 1.7.2 има 7 компютъра,а за М 1.7.3 са само 2 компа.В момента аз сам с комп от М 1.7.2 с №0261 203 276.Мисля че този мотор е с мотроник М 1.7.3
Ако става въпрос за потенциометъра на дроселовата клапа, той е един и същ за всички бензинови двигатели на е36, с изключение на мотроник 1.3, на м40.
8 мнения
• Страница 1 от 1