Питане за "заден прозорец" на кабриолетите.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Питане за "заден прозорец" на кабриолетите.

Мнение от Venko » 10 Сеп 2009, 20:03

Здравейте, колеги. Днес отявлен доброжелател е набил един нож във въпросното прозорче. Не искам да коментирам постъпката, защото ми доде до гуша от човешките измети, ходещи по улиците ни.

Въпроса ми е свързан с подмяната на въпросното прозорче. Колата е е36. Подробно огледах начина на закрепяне към гьорука и видех, че е опасано с цип. Добре, но не видях от каде се разкопчава тоа цип :help: :help: . Дали не е от външната част некаде ли знам ли. Има нещо долу по средата, което може да се нарече начало и край на ципа, но няма нищо което да захване човек и да разкопчае прозореца. Та дали някой знае как точно да се справя със свалянето на "нещото".

Благодаря ви и спокойна, безциганска и безнаркоманска вечер.

ПС: пускам я тук, защото колата ми е е36. Не съм сигурен как е при другите модели.
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530D + ремап
Мечтае да кара: нещо М.....

стъкло гюрук

Мнение от IVЕ » 11 Сеп 2009, 11:55

тъй като и моето стъкло е за смяна разпитах по въпроса и доколкото разбрах се монтира със специялна машинка която води едновременно и двете страни на ципа.... с две думи сам няма как да го сложиш! иначе ново оригинално струва около 660 лева а при тапицери е около 350. препоръчвам ти да опиташ първо при тях!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 3.0

Мнение от hangman » 11 Сеп 2009, 12:53

Обикновен цип се използва. Няма нищо специално. Просто гледаш размера (на машинката) да събира двете страни и се закопчава като обикновен цип.
Това е.
Horse-power is how fast you hit the wall...
Torque is how far you take the wall with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Мнение от Venko » 11 Сеп 2009, 15:02

Благодаря, но не виждам водач никаде колега. Какви са теа машинки какво е това чудо?
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530D + ремап
Мечтае да кара: нещо М.....

прозорец гюрук

Мнение от IVЕ » 11 Сеп 2009, 16:44

ципът е обикновен но монтажа не е......просто се ползва специфична закопчалка!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nParMaTuK » 11 Сеп 2009, 23:19

Начи махането е лесно - с отверка или квото там си харесаш разделяш ципа между зъбчетата. После намираш някой цех, където правят тенти (от тия дето се слагат по балконите примерно) и си купуваш пвц фолио, което е 0.8мм дебело оригиналното е 1.0мм но аз не намерих и отиваш някъде да ти го ушият към ципа. После както казаха колегите отгоре, отиваш в шивашки магазин и търсиш цип със същата големина на зъбчетата и след около час ще успееш да го закопчееш :mhihi:
Ако ти се струва сложно се сещам за един дето прай гюруци и ще ти вземе< 100лв., но за качеството :confused:
Пиши ЛС ако искаш и ше ти дам тел-а да се разберете :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от dioniji » 12 Сеп 2009, 20:11

И аз имам проблем с гюрука,само че отстрани ми го цепнаха,но по големия ми проблем е механиката,ако някой знае човек който разбира от гюруци нека да сподели

Назад към E36