отново за парното
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
отново за парното
колата е компакт 316 м43 с климатик края на 97г с ел перка не е с виско, значи още като взехме колата парното духаше хладно, реших че е термостат понеже и бавно вдигаше стрелката за температурата, сложих нов термостат обезвъздуших системата и под наклон, парното задуха по топло, но не е достатъчно топло както би трябвало да е
проверих дали са топли маркучите след клапана на парното горещи са, а и другото стрелката на температурата още от началото и със стария и със новия термостат седи около 1мм преди средата, ако има зна4ение това..
ПП прегледах всички теми за проблема ПАРНО, и започвам да си мисля, че не би трябвало да е от клапана понеже тои си отваря и задухва топло, по скоро радиаторчето на парното може да е запушено....

ПП прегледах всички теми за проблема ПАРНО, и започвам да си мисля, че не би трябвало да е от клапана понеже тои си отваря и задухва топло, по скоро радиаторчето на парното може да е запушено....
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Точно от радиаторчето е,при мен е същото-свалих маркучите от пред и с препарат за котлен камък и варовик го поодпуших малко,но си трябва смяна ама не ми се разглобва-сега духа що годе 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- spower
- старши ентусиаст
-
a препарата за котлен камък в антифриза ли го изсипваш, ако може да ми опишеш процедурата ще съм ти благодарен !!!

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
Колега откачаш маркучите на радиаторчето отпред и слагаш два маркуча-единия по къс през който ще сипваш а другия по дълаг да може после да промиеш да не тече по двигатела.Преди да сипеш препарата от късия маркуч духаш за да може да изкараш водата която е вътре,като го направиш това нещо,дългия маркуч го подигаш на горе за да може като сипеш препарата през късия да не изтече през дългия.Трябва да събере към 400мл. поне при мен беше така с маркучите.Аз го държах близо два часа като през това време повдигах единия маркуч а другия го накланях със цел да движа течноста напред назат.Като тръгнеш да източваш сложи прозрачен съд на дългия маркуч да видиш какво ще изтече,а от късия духни така,че да изкараш течноста,но сложи ръка на маркуча чрез нея да направиш това да не лапаш маркуча,че все пак това е доста силно да не ти попадне в устата.После връзваш на местото на късия маркуч по дълаг да може да промиеш радиаторчето с чешма да е под налягане а не да сипваш с нещо,щото ще измиеш по хубаво.Успех 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- spower
- старши ентусиаст
-
мерси колега !!! само да попитам как се казва препарата който изплзваш?

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
6 мнения
• Страница 1 от 1