висок разход
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
висок разход
днес забелязах , че колата ми гори 20/100км градско , а двигателя е 1.6 М40 . този разход нормален ли е ? преди съм я засичал до 8.9 ми е падал разхода грацко . въздушния и горивния филтър са на 4000 км . свещите и те . от къде може да идва този разход ? забелязъл съм , че като заредя около колата мирише на бензин по-точно някъде около шофиорската врата ама немога да усетя точно от къде идва миризмата . под колата няма видим теч . от какво може да е това 20 л за 100 км ?
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Eто:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=109677
И при мен има такава миризма,течове на бензин няма,като пристигне моята от щатите ще ти пиша има ли разлика е разхода и изчезнала ли е миризмата на бензин!
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=109677
И при мен има такава миризма,течове на бензин няма,като пристигне моята от щатите ще ти пиша има ли разлика е разхода и изчезнала ли е миризмата на бензин!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- viksan_1985
- кандидат ентусиаст
-
колега имах същия проблем отидох на диагностика,изчистиха ми грешките ,изкарах я извънградско и колата се оправи
иначе колегата е прав може да ламбда,дебитомер ,горивен филтер, кофти свещи но савета ми е отиди на диагностика за да отметнеш сериозните и скапи проблеми като дебитомер и ламбда . а след това даваи на ред успех.

ходих на диагностика , и то 3-4 пъти и заради др проблем де . казаха ми че всичко е ок . м/у др тази кола от както съм я взел ги прави тези мизерии някой път неще да върви и гори страшно много . др път ми е икономична и върви идеално . на диагностика ми казват че нищо и няма ама 1.6 да гори 20л. и нагоре не ми се вижда мн норм . аз с повече от половин резервоар минах 190км . 26-78 л ми бяха останали в резервоара а преди това когато трагнах да я засичам резервоара беше догоре . т.е 65 литра . А като я купих и 1 път излезнах извънградско и ми изгори за 20 км 10 л. бензин .
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
за такъв разход или не ти бачкат доста неща... или някой манго ти го смуче нощно време с маркуче и тубичка 

Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
май усетих кой е мангала с тубичката . бензиностанция лукоил . ония ден заредих на петрол и колата буквално полудя . нищо общо с преди . нз , явно бензиностанциите нещо сипват кофти бензин . 1 пр ми сподели , че на даното на варелите на бензиностанцията имало вода и отгоре сипват бензина , водата остава отдоло , бензина изплува . вика ако са зареждали цистерната скоро водата не се е отаила на даното и реално са ти сипали и от нея при зареждането . технологичното време да се отаи всичко било поне 1 час . ама това е само теория . но колата с бензин от ''Петрол'' определено върви яко !
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
сипваш в една туба лукойл 95
сипваш и примерно на омв 95
отделяш по малко и го слагаш в камерата да замръзне... и скиваш в коя колко лед има.... и си зареждаш от по-убавата бензинджийница....
мое да пробваш и повечко бензиностанции така....
леле какви глупости пиша... ама по тва време, какво друго да се очаква
лека
сипваш и примерно на омв 95
отделяш по малко и го слагаш в камерата да замръзне... и скиваш в коя колко лед има.... и си зареждаш от по-убавата бензинджийница....
мое да пробваш и повечко бензиностанции така....
леле какви глупости пиша... ама по тва време, какво друго да се очаква
лека
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
хах интересен експеримент . те тия бензинджии на маймуни ни правят . е не се знае дали има вода в бензина но е факт , че колата невърви и гори много . м/у др на шел съм зареждал и там нещата са плачебни . 1 пр ми разказа как в бутилка от 15 л. в шел му заредили 32 л . вика аз знам че макс 17 е събирала . абе тия са големи измамници .
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
С толкова много бензин със сигурност не те лъжат. А ако има толкова много вода в него, то със сигурност ще ти прецака горивния филтър, колата ще ти угасне и т.н., а няма да ти изчезва. 20/100 е прекалено отвсякъде, а Лукойл в най-лошия случай да са ти сложили 1 кило въздух на 20 литра. Другите 9 кила отгоре са поради неизправности. Пробвай с ламбда-сонда.
Имах за кратко същия проблем. Симптомите - голям разход и от време на време силен или по-слаб мирис на неизгорял бензин. Причината - почти разпаднал се маркуч (около 3 см. дължина) на изхода от рейката към тръбичката за обратното гориво. Кофтито е, че това нещо, додето не махнеш дроселовите джаджи, просто не се вижда. Маркуча буквално беше на конци и малко е оставало да улее тотално и да се подпаля..))). Наоколо никакви течове не се виждат, щото той мокри колкото мокри, изтича си, но се изпарява. Как ли не гледах - не се виждаше нищо додето не разглобих.
колега сащата работа , вибаги мирише на бензин около колата и немога да разбера откаде . каде се намира точно този маркуч . на канал ли трябва да я кача ?Totko написа:Имах за кратко същия проблем. Симптомите - голям разход и от време на време силен или по-слаб мирис на неизгорял бензин. Причината - почти разпаднал се маркуч (около 3 см. дължина) на изхода от рейката към тръбичката за обратното гориво. Кофтито е, че това нещо, додето не махнеш дроселовите джаджи, просто не се вижда. Маркуча буквално беше на конци и малко е оставало да улее тотално и да се подпаля..))). Наоколо никакви течове не се виждат, щото той мокри колкото мокри, изтича си, но се изпарява. Как ли не гледах - не се виждаше нищо додето не разглобих.
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
При мен едно ,че ламда сонсата беше заминала ,ами днеска смъкнах катализатора и на изхода му беше застанала една топка със едно като мрежа и се чудя какво стана
така че проверявай ,но при висок разход най-вероятно да е тя
Успех

Успех

Номер 6 на снимката.
http://picbg.net/img.php?file=2eb926728feeb509.png
Но ти така или иначе трябва да провериш целия тръбопровод от резервоара през филтъра (зад предната лява гума). Колегите ти казаха за ламбдата - можеш просто да я откачиш за проба - компа ще мине в авариен режим и ще видиш разхода. Мисля, че20/100 е ужасно много за ламбда, ама знае ли човек..)))
http://picbg.net/img.php?file=2eb926728feeb509.png
Но ти така или иначе трябва да провериш целия тръбопровод от резервоара през филтъра (зад предната лява гума). Колегите ти казаха за ламбдата - можеш просто да я откачиш за проба - компа ще мине в авариен режим и ще видиш разхода. Мисля, че20/100 е ужасно много за ламбда, ама знае ли човек..)))
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не е задължително ламбда сондата да дава грешка, когато не работи добре. Ако не си я сменял, почни от нея. Дори и италианска за 80 лв да сложиш, пак ще е по-добре от старата 

Never mistake motion for action...
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2