ПРЕКЪСВА Е 36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
ПРЕКЪСВА Е 36
Здравейте,
проблема е следния-при студен двигател пали трудно (от 5 път поне), като запали няма проблем,сериозно прекъсва от ниски към високи обороти,никаква мощност(препуква понякога) особено при по рязко натискане на педала на газта.Закачих я на комп майстора провери уж всичко и ми каза че единсвения възможен проблем е дюзи.Изчистих ги на ултразвук,проверих ги на стенд работят супер,а проблема си остана същия с прекъсването ...androbmw@mail.bg Благодаря предварително
проблема е следния-при студен двигател пали трудно (от 5 път поне), като запали няма проблем,сериозно прекъсва от ниски към високи обороти,никаква мощност(препуква понякога) особено при по рязко натискане на педала на газта.Закачих я на комп майстора провери уж всичко и ми каза че единсвения възможен проблем е дюзи.Изчистих ги на ултразвук,проверих ги на стенд работят супер,а проблема си остана същия с прекъсването ...androbmw@mail.bg Благодаря предварително
Като начало започни с най-елементарните проверки - горивен филтър, свещи и кабели. Профилактично провери налягането на бензиновата помпа и акумулатора.
След тези проверки направи диагностика, за да видиш какви грешки е отчел компютъра, но не при същия гаражен майстор, а по възможност в специализиран сервиз
След тези проверки направи диагностика, за да видиш какви грешки е отчел компютъра, но не при същия гаражен майстор, а по възможност в специализиран сервиз

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
- veselinchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 318i
- Мечтае да кара: bugatti veyron
можеби е от помпата ако има някакво задръстване или хлабави кабели и да не подава добре ток или маса

щом препуква , значи няма центровка . Реално имаш необходимото количество бензин нужно на двигателя , имаш и необходимата искра от свещите , но тази искра не се подава в подходящия момент . аз невидях дали си писъл какъв е двигателя . ако е М40 т.е с ремък е възможно да не ти е поставен правилно ремъка . може да е 1-2 зъба напред или най-вероятно назад . консултирай се с някой истински майстор за да ти каже и той какво мисли . за мен това е центровката . ако не ти стига бензин то тя ще гасне и няма да можеш да вдигнеш високи обороти защото ще гасне все 1 ти е свършил бензина . ако е от тоците т.е неработещи свещи или кабели , колата ще ти прекъсва т.е ще тресе и отзад ауспуха ще мирише на чиаст бензин и двигателя ще се тресе и ще издава звук наподобяващ вартбург но ще е по зле . Моето мнение е нехарчи маса пари за части като филтри , свещи и т.н . отиди на специалист за да ти каже какво може да е .
- buny_boy11
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 M40 1.8 metan
е да де ама тази центовка няма ли да си е същата и като карам на газ
с ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН съм като мине на газ проблема изчезва работи супер двигатела форсира се върви няма проблем,кофти на спецификата на газовия инжекцион че искаш не искаш винаги пали на бензин и докато не дигне определени градуси не минава на газ(еи за тва е кофти че прекъсва на бензин и доста трудно пали като е студена сутрин)
с ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН съм като мине на газ проблема изчезва работи супер двигатела форсира се върви няма проблем,кофти на спецификата на газовия инжекцион че искаш не искаш винаги пали на бензин и докато не дигне определени градуси не минава на газ(еи за тва е кофти че прекъсва на бензин и доста трудно пали като е студена сутрин)
- Kurt Vagner
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Жената да мърка
Re: ПРЕКЪСВА Е 36
Колега имах същия проблем на 100% съм сигурен че е демферната шайба 

Откачи акумулатора и изчакай 20-тина минути да се ресне компютъра, причината е, че въпросния компютър си е настроил горивните карти за газ - 99% сигурно ... ако се оправи след рестарт в бъдеще ще трябва корекция на коефициентите на газовия комп ( настройка ) - явно е бедна сместа на газ и бензиновия комп вдига инжекторното време за компенсация.
- pdonov
- Потребител
-
- Кара: BMW е36 320 купе
същия проблем имаше при мен при диагностика всичко беше нормално но на 4,5,6 цилиндър обедняваше сместа отвреме на време и губеше мошност .пробема беше датчика на коляновия вал който много трудно се хваща .успех
за тези които имат сходен проблем-като заредих малко повечко бензин(естествено след изчистени на ултра дюзи)след около 50 километра се оправи прекъсването сега ускорява супер.Остана другия проблем мененето на обороти(падат почти до нула даже гасне по някога) 

- Zlobil
- младши ентусиаст
-
Бензинова помпа... 100% !
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2