Въпрос относно охладителната течност
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос относно охладителната течност
Здравейте колеги искам да попитам ако ми е повече антифриза какво ще се случи, защото преди няколко дни бях забравил да завия капачката и изхвърли водата през нея. Сега след като налях антифриз смених и тапата за обезвъздушаване понеже мойта се скъса като я запаля започва да излиза течноста през тази тапа. Дали е от тапата понеже е 2-ра ръка или е защото съм сипал повече течност?
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: Въпрос относно охладителната течност
Смени тапата с нова. Тази втора употреба не знаеш дали е читава. По принцип след презатягане, пластмасовата тапа се пука между главата и резбата, така че когато я развиеш и огледаш нищо не си личи, а през тази пукнатина излиза антифриза.
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Не наливай антифриз над бележката с надпис "KALT" или "COLD" (СТУДЕНО) при изстинал напълно двигател
Причината:Нормалното състояние на капачката е затворено (на нея си има изпускателен клапан,който се отваря над определено налягане-1.4 за М40 и 2.0 за М43).При достигане на работна температура (около 90 С) охладителната течност се разширява и ако е много,създава по-високо от нормалното налягане

Причината:Нормалното състояние на капачката е затворено (на нея си има изпускателен клапан,който се отваря над определено налягане-1.4 за М40 и 2.0 за М43).При достигане на работна температура (около 90 С) охладителната течност се разширява и ако е много,създава по-високо от нормалното налягане

6 мнения
• Страница 1 от 1