"Универсален модификатор 2" за маслото на Е36 ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- metodi80
- старши ентусиаст
-
"Универсален модификатор 2" за маслото на Е36 ?
Колеги, интересува ме ползвал ли е някой тази добавка за масло в двигател на БМВ - "Универсален модификатор 2"
Аз съм сипвал такава в двигател на Хюндай , понеже повдигачите тракаха страшно много и резултата беше смайващ , вече 3 смени на масло на този Хюндай няма грижи с повдигачите. Но на БМВ не съм слагал никога и по принцип лично моето мнение е че не е добре да се слагат каквито и да било добавки ..... Само дето собственика на колата категорично отказва да прави ремонт (който очевидно се налага...понеже повдигачите тракат в интервала м/у 1000 и 1400 об/мин , без значение дали е загрял или не двигателя) и аз му предложих това като компромисен вариянт .... Но преди това ми се ще хора , които са ползвали евентуално такава добавка да изкажат мнения как се държи двигателя ....
Аз съм сипвал такава в двигател на Хюндай , понеже повдигачите тракаха страшно много и резултата беше смайващ , вече 3 смени на масло на този Хюндай няма грижи с повдигачите. Но на БМВ не съм слагал никога и по принцип лично моето мнение е че не е добре да се слагат каквито и да било добавки ..... Само дето собственика на колата категорично отказва да прави ремонт (който очевидно се налага...понеже повдигачите тракат в интервала м/у 1000 и 1400 об/мин , без значение дали е загрял или не двигателя) и аз му предложих това като компромисен вариянт .... Но преди това ми се ще хора , които са ползвали евентуално такава добавка да изкажат мнения как се държи двигателя ....
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Не,че съм ползвал,но не пречи да сипете да видите какъв ще е ефекта.При положение,че сте сипвали и на други коли.Имам един приятел на старото му ауди караше с Мотор Ъп на доста километри беше а двигатела мъркаше.Мисля,че няма да има проблеми.Чувал съм доста истории за сменено масло на двигател и след това да работи двигатела по зле-значи говорим за добавки 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
Мето аз съм ЗА изчетох много проучих много но не съм го сипал само и единствено заради цената му от 80лв
за 125грама но определено съм сигуред и убеден че ще има страшен ефект също и в погорването на маслото 100% мойта пипаше масалце и и налях ЛикиМоли май беше за 11лв 125грама и ефекта беше
отиване и връщане до морето (днеска се прибрах) не е мръднала масалцето изобщо а вече ми е на предпоселедните две зелени чертички (все пак не е нова а е на към 5000-6000км )
СИПАВАЙ аз съм за и ще има ефект

- metodi80
- старши ентусиаст
-
PNR написа:Мето аз съм ЗА изчетох много проучих много но не съм го сипал само и единствено заради цената му от 80лвза 125грама но определено съм сигуред и убеден че ще има страшен ефект също и в погорването на маслото 100% мойта пипаше масалце и и налях ЛикиМоли май беше за 11лв 125грама и ефекта беше
отиване и връщане до морето (днеска се прибрах) не е мръднала масалцето изобщо а вече ми е на предпоселедните две зелени чертички (все пак не е нова а е на към 5000-6000км )
Да , то аз знам че има ефект , пробвал съм на едно Хюндайче и е просто супер , но на БМВ не съм и не знам как ще реагира двигателя и за това ми се щеше някой , който е сипвал в двигател на БМВ такава добавка да каже какви са му впечатленията .... ама като гледам май няма колеги , които да са пробвали ....
Въпреки , че както казваш цената на тази добавка изобщо не е ниска ... аз тук (във Враца) я намирам за 50 лв. , а смяната на всички повдигачи ( в случая говориме за четирицилиндров двигател) ще излезе около 100 лв. (без труда от моя страна) , ама явно на човека дето ще му правя колата му се видят много ..... Да не говориме , че има и компромисен вариянт - да не му сменя всички повдигачи , а след оглед евентуално да сменя само "проблемните".... Ама иди обяснявай на някой , че новите повдигачи принципно би трябвало да изкарат страшно много време , а тази добавка и дават гаранция около 40 000 км (я изкарала , я не ...). Най -вероятно ще сипеме тази добавка и ще споделя какви са ми впечатленията ....
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
мето, умно момче си, кви са тез въпроси
всяка реклама на тез добавки казва горе-долу едно и също: фин филм се отлага върху износените повърхности, и ги улътнява... логичния въпрос, дето се не споменава, е как влияе на неизносените повърхности, и като ги уплътни и тях, кво става с триенето там
... щото добавката няма да се настани в повдигачите само, нали
така че огромно благодаря и против
колкото до живота на повдигачите /за м40 говоря/, по материали от вражеския западен печат /тука просто няма данни, или ако дару извадят някаква статистика/ го дават около 200к км при нормална поддръжка на мотора... т.е. консуматив... моя личен опит е следния: смених ги на 215к, с тракане предимно на студено... тези са вече на 120к, не се чуват още изобщо ... дето се вика, оттук насетне по желание на читателите се постъпва

всяка реклама на тез добавки казва горе-долу едно и също: фин филм се отлага върху износените повърхности, и ги улътнява... логичния въпрос, дето се не споменава, е как влияе на неизносените повърхности, и като ги уплътни и тях, кво става с триенето там

така че огромно благодаря и против

колкото до живота на повдигачите /за м40 говоря/, по материали от вражеския западен печат /тука просто няма данни, или ако дару извадят някаква статистика/ го дават около 200к км при нормална поддръжка на мотора... т.е. консуматив... моя личен опит е следния: смених ги на 215к, с тракане предимно на студено... тези са вече на 120к, не се чуват още изобщо ... дето се вика, оттук насетне по желание на читателите се постъпва

- PNR
- младши ентусиаст
-
сега се сетих за един колега който бше сибвал такава добавка в М42 (като моя) и каза че ефекта бил уаууу
всичко заработило отлично както по предписание от дару супер тиха работа на мотора и горенето на масло изчезнало а за това че е за около 40 000 - 50 000 км е така но той ми беше казвал че е наливал няколко пъти и определено е бил доволен не съм чувал неговия двигател как работи на колата защотот го беше свалил когато се заговорихме за тази добавка но той определено каза че това е единствената добавка която си заслужавала не правя реклама на фирмата ама хич но и аз адски много се двулмя да я сипя но ми е доста скъпичка при нас в София при представителите Ем Комплект 33 цената е 80лв ( http://www.emk-33.com/shop/product_info ... p1006kl7o3 ) и ми се виждат множко но щом отделя пари ще я налея мисля че определено би имало ефект

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Благодаря ви колеги за коментарите по темата !
Владо принципно си прав и всичко изложено от теб е логично ... (аз разсъждавам по същия начин , но как да кажеш на човек , че трябва да даде някой лев повече от горе , за да му е по -добре колата , когато човека ги няма парите или не е готов да ги отдели .....). Иначе както вече казах имам впечатления преки от тази добавка и наистина двигателя на Хюндая работи много добре вече няколко смени на маслото и просто ми беше интересно да разбера дали някой е слагал на БМВ и какви впечатления има ... PNR изрази такива ,за което му благодаря ! Ако модераторите сметнат за нужно нека заключат темата , ако ли пък не , нека и други хора напишат по някой ред ....
Владо принципно си прав и всичко изложено от теб е логично ... (аз разсъждавам по същия начин , но как да кажеш на човек , че трябва да даде някой лев повече от горе , за да му е по -добре колата , когато човека ги няма парите или не е готов да ги отдели .....). Иначе както вече казах имам впечатления преки от тази добавка и наистина двигателя на Хюндая работи много добре вече няколко смени на маслото и просто ми беше интересно да разбера дали някой е слагал на БМВ и какви впечатления има ... PNR изрази такива ,за което му благодаря ! Ако модераторите сметнат за нужно нека заключат темата , ако ли пък не , нека и други хора напишат по някой ред ....
- PNR
- младши ентусиаст
-
- kokok0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 333xi Touring
Re: "Универсален модификатор 2" за маслото на Е36 ?
Темата е старичка, но все пак ше споделя няколко неща имайки предвид мненията на колеги и от други теми освен тази, относно добавката.
Относно "фугите" и запълването на луфтовете, то добавката не възстановява изтритите детайли, тя просто казано се наслоява, и всъщност
"попива" в т.н. микро пукнатини. Освен това не само сгъстява маслото както четох в друга тема - в нея се съдържа тефлон и не само.
Масло - производителите не влагат разни тефлони - мефлони и формули и алибали в техните "висококачествени" масла, защото целта им на
продажба е не да премахват шумове и харчове на масло, а просто да обезпечават пълноценно мазане. Някой някъде прочел ли е по опаковките
на маслата "поправя счупени двигатели, увеличава мощноста" и т.н. Освен това на опаковката на дадената добавка пише, че е съвместимо
с повечето моторни масла. Относно харченето на масло на автомобилите БМВ, няма собственик на марката, който да съм попитал и той да не ми е
казал "не бе ти луд ли си да харчи масло!" "НЕ ГО ДОКОСВА". Та като отидеш при бай Станчо майсторчето и той вика дай ся ще сменим
гумичките на клапаните, щот той не знае че вътре в тая кутия има и други чаркалъци ама той кат я отвори и вижда че не се върти нищо друго и така
той си сменя напред назд и вика айде карай - повече нема да арчи ! Ооооо ама то направо отваряме сегменти охоооо ама то и клапанчетата
изгорелиии е то е ясно че отворим ли и лагери и така! Та за това май е по-добре нашите коли на по 300 000 км (поне) преди
да налеем мнайсе хиляди левове по ремонти дето и толкова ще са ремонти (справка бай Станчо), да се пробва това онова понякога нещо
добавчица едно друго
Така де не ми се обиждайте, знам че на нашите километражи пише 130 000 км. ама както се казва доооооообре ! ххахах
Както и да е. С други думи искам да кажа, най-накрая, че бях скептичен, но човек ми го препоръча, и след като източих злощастното оригинално
масло на БМВ (яд ме е, че оставих 200лв. на улицата за 1900км за това масло), сложих си Мотулче, и налях УМ. Карантията наистина утихна,
макар че това е от маслото, а и все още е бистро. Въпрос на избор и на вкус. Купих го за 60лв., преди това бях почнал да събирам
за ремонт малко повече - 1000 - 1500лв. .........
И без лочи чувства
Относно "фугите" и запълването на луфтовете, то добавката не възстановява изтритите детайли, тя просто казано се наслоява, и всъщност
"попива" в т.н. микро пукнатини. Освен това не само сгъстява маслото както четох в друга тема - в нея се съдържа тефлон и не само.
Масло - производителите не влагат разни тефлони - мефлони и формули и алибали в техните "висококачествени" масла, защото целта им на
продажба е не да премахват шумове и харчове на масло, а просто да обезпечават пълноценно мазане. Някой някъде прочел ли е по опаковките
на маслата "поправя счупени двигатели, увеличава мощноста" и т.н. Освен това на опаковката на дадената добавка пише, че е съвместимо
с повечето моторни масла. Относно харченето на масло на автомобилите БМВ, няма собственик на марката, който да съм попитал и той да не ми е
казал "не бе ти луд ли си да харчи масло!" "НЕ ГО ДОКОСВА". Та като отидеш при бай Станчо майсторчето и той вика дай ся ще сменим
гумичките на клапаните, щот той не знае че вътре в тая кутия има и други чаркалъци ама той кат я отвори и вижда че не се върти нищо друго и така
той си сменя напред назд и вика айде карай - повече нема да арчи ! Ооооо ама то направо отваряме сегменти охоооо ама то и клапанчетата
изгорелиии е то е ясно че отворим ли и лагери и така! Та за това май е по-добре нашите коли на по 300 000 км (поне) преди
да налеем мнайсе хиляди левове по ремонти дето и толкова ще са ремонти (справка бай Станчо), да се пробва това онова понякога нещо
добавчица едно друго

Както и да е. С други думи искам да кажа, най-накрая, че бях скептичен, но човек ми го препоръча, и след като източих злощастното оригинално
масло на БМВ (яд ме е, че оставих 200лв. на улицата за 1900км за това масло), сложих си Мотулче, и налях УМ. Карантията наистина утихна,
макар че това е от маслото, а и все още е бистро. Въпрос на избор и на вкус. Купих го за 60лв., преди това бях почнал да събирам
за ремонт малко повече - 1000 - 1500лв. .........
И без лочи чувства

- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
Тази добавка за която говорите каква се води точно?
Скоро гледах любителски клипове в Ю-туб за препарати на марката Cyclo американска.
Случайно погледнах за добавка за двигател, не за масло както са повечето, попаднах на тази добавка след като прегледах резултати на техен спрей видео в пъти по добър от ВД-40 на всичкото отгоре е ръждопреобразувател(но по-слаб от конкретни такива целта е да проникне през ръждата) и дълбоко проникваща смазка от един спрей. От видео на видео разбрах фирмата произвеждаща тези препарати и стигнах до ТОВА: http://didi94.bg/cyclo/products/dobavki ... egory_id=3
наречено Реметализираща добавка за двигателя то не се смесва с маслото и не е заместител както пише
предвид цената му от около 35лв за 350мл е много добре.
ето едно демонстративно видео което гледах - http://www.youtube.com/watch?v=Afvlj-JG ... 71DE020444
Не само че го гледах, но преди около една година човек навътре в материята с двигателите, беше извън България докато били в сервиза и бачкали влязъл човек рекламен представител на някаква фирма с добавка която действала по същия начин и демонстрация им направили на място, но не като клипчето човек да напъва лоста, а лост свързан със теглилка на която качвали тежести от щанга и сега чак имам вяра ако не бях чул от човека за правената им демонстрация пред очите нямаше да вярвам и в клипчето.
Какво е вашето мнение и за тази добавка?
Скоро гледах любителски клипове в Ю-туб за препарати на марката Cyclo американска.
Случайно погледнах за добавка за двигател, не за масло както са повечето, попаднах на тази добавка след като прегледах резултати на техен спрей видео в пъти по добър от ВД-40 на всичкото отгоре е ръждопреобразувател(но по-слаб от конкретни такива целта е да проникне през ръждата) и дълбоко проникваща смазка от един спрей. От видео на видео разбрах фирмата произвеждаща тези препарати и стигнах до ТОВА: http://didi94.bg/cyclo/products/dobavki ... egory_id=3
наречено Реметализираща добавка за двигателя то не се смесва с маслото и не е заместител както пише
предвид цената му от около 35лв за 350мл е много добре.
ето едно демонстративно видео което гледах - http://www.youtube.com/watch?v=Afvlj-JG ... 71DE020444
Не само че го гледах, но преди около една година човек навътре в материята с двигателите, беше извън България докато били в сервиза и бачкали влязъл човек рекламен представител на някаква фирма с добавка която действала по същия начин и демонстрация им направили на място, но не като клипчето човек да напъва лоста, а лост свързан със теглилка на която качвали тежести от щанга и сега чак имам вяра ако не бях чул от човека за правената им демонстрация пред очите нямаше да вярвам и в клипчето.
Какво е вашето мнение и за тази добавка?
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Колеги, като гледам коментарите ме заинтересува тая добавка ("Универсален модификатор 2"), но едно нещо не мога да разбера:
"Мощността на двигателя се увеличава както следва: - за бензинови двигатели 11,2% до 22,4% - за дизелови двигатели от 9,7% до 18,6%"
Ами ако сложа спортна генерация и чип къде отиваме може би - на 50% ??
Какво ви е впечатлението за поведението на колата тези, които сте я ползвали? Някаква "живинка" усеща ли се изобщо или...?
"Мощността на двигателя се увеличава както следва: - за бензинови двигатели 11,2% до 22,4% - за дизелови двигатели от 9,7% до 18,6%"
Ами ако сложа спортна генерация и чип къде отиваме може би - на 50% ??

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
гледам заглавието на темата
гледам автора на темата
после видях и датата и ми стана малко по-ясно
кви руски добавки кви 5лв
карате немски коли и знаете гюнтер кво ви е написал в книжката за маслото и за добавките. на капачката пише oil -> слагате масло, на радиатора пише coolant слагате охладителна течност. на хидравликата пише ATF -> слагате ATF. много е просто. ако си харесвате колата правите тва на описаните в хартията километри и http://www.youtube.com/watch?v=gHmMlU8Q-V8 !
ако не-слагате некви си неща вътре бъркате манджата затваряте капака, пускате всичко да се вари пък квот стане.

кви руски добавки кви 5лв

ако не-слагате некви си неща вътре бъркате манджата затваряте капака, пускате всичко да се вари пък квот стане.
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

- BlacK-EviL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бавно 32?и цупе
- Мечтае да кара: е92 м3 цупе
значи все пак няма да навреди да се пробва тази добавка .. в момента в нета я гледам на прилична цена от 50 лв.
че аз се бях замислил за на Политрон МТС
все пак някой пробвал ли я е на бмв двигател ?
че аз се бях замислил за на Политрон МТС
все пак някой пробвал ли я е на бмв двигател ?
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2