масло за 325 тдс
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
масло за 325 тдс
извинявам се на тези, кои ще кажат, че има много теми за маслото, но аз цхетох и така и не намерих еднозначен отгожор на ттожа, какжо масло трябжа за моята 325 тдс '98 е36. колата е на 174 000 км.
и още два въпроса: какъв е типа на двигателя ми /означение/ и дали съм с ремък или ангренажна верига.
предварително благодаря за отговорите
и още два въпроса: какъв е типа на двигателя ми /означение/ и дали съм с ремък или ангренажна верига.
предварително благодаря за отговорите
С верига си което е добре в случая.ю
За маслото понеже си около 7 години може да си сложиш и синтетика ,но моето мнение е полусинтетиката.
Аз преди два дни си го смених ,карах с 10w40 Кастрол GTX3 magnetek,16,50Но има ново което е по скъпо с около 1 лев зависи каде го намериш Също на Kастрол GTD magnetek 10w40 то е същото сдамоче е специално за дизели горното е универсално .
Аз имам добри впечатления но по важното е да го сменяш на време :
За маслото понеже си около 7 години може да си сложиш и синтетика ,но моето мнение е полусинтетиката.
Аз преди два дни си го смених ,карах с 10w40 Кастрол GTX3 magnetek,16,50Но има ново което е по скъпо с около 1 лев зависи каде го намериш Също на Kастрол GTD magnetek 10w40 то е същото сдамоче е специално за дизели горното е универсално .
Аз имам добри впечатления но по важното е да го сменяш на време :
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
а дизеларите имат ли дизелов филтер отзад след резервоара както бензинките бензинов
ТДС - Турбо Див Селянин
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
След резервоара е бензиновата колонка,
А между резервоара и ГНП(гориво нагнетателна помпа) има и горивен филтър! 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз сменям само Motul Multidiesel 4100 12 или 13 смени за година и половина вече, изгубих им бройката, филтри FIAMM и течност за промивка на двигателя Motul Engine Clean. Цялата работа с масла, филтри. промивка и смяна отива към 200лв.
Сменям на 6000км всично, вкл горивния филтър, колкото и да ми разправят да карам 50 000км с него.
Сменям на 6000км всично, вкл горивния филтър, колкото и да ми разправят да карам 50 000км с него.
bum_bum написа:Аз сменям само Motul Multidiesel 4100 12 или 13 смени за година и половина вече, изгубих им бройката, филтри FIAMM и течност за промивка на двигателя Motul Engine Clean. Цялата работа с масла, филтри. промивка и смяна отива към 200лв.
А имали ефект от промифката на маслото защото моето и след смяна е черно??
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2