Глъхне като я карам в мокро време (дъжд)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Глъхне като я карам в мокро време (дъжд)

Мнение от Pilet0 » 07 Авг 2009, 23:56

Здравейте колеги колата ми е 316и м40 двигател най гадния :)
та проблемът ми е когато вали дъжд и карам примерно 20 30 мин.
както сичко си е ОК и колата започва да ми глъхне , неможе да се изреже .... а иначе нямам никакви проблеми маркуча за въздуха ми е здрав стъпковото моторче ми е здраво въздушният ми филтър е нов ...
просто незнам от какво може да е някакви идеи съвети и т.н. ако можете да ми дадете ще съм много благодарен... Поздрави! :)

ентусиаст
Аватар
Кара: настрани
Мечтае да кара: M3 Power
Детайли за колата: BMW E36 320 coupe

Re: Глъхне като я карам в мокро време (дъжд)

Мнение от stef4o_BMW » 08 Авг 2009, 0:04

Pilet0 написа:Здравейте колеги колата ми е 316и м40 двигател най гадния :)
Немога да се съглася с това ,но както и да е.Провери си на ламбда сондата буксата как е.Може да влиза вода и да ти дава грешни данни на компа :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 black- sport package

Мнение от racing_team_vidin » 08 Авг 2009, 0:07

смени ламбда сонда :winky:

Потребител
Аватар

Мнение от Pilet0 » 08 Авг 2009, 0:08

чи хубаво де ... но като е сухо си върви идеално нямам абсолютно никакви проблеми .... това ми е най интересното ....

ентусиаст
Аватар
Кара: настрани
Мечтае да кара: M3 Power
Детайли за колата: BMW E36 320 coupe

Мнение от stef4o_BMW » 08 Авг 2009, 0:14

Нали ти казвам да погледнеш да не ти влиза влага в буксата и да ти прави мизерий
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Pilet0 » 08 Авг 2009, 0:21

окей утре ще проверя даже да се подсигуря ще взема да я изолирам по някакъв начин ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 08 Авг 2009, 1:15

asc-имали колата ти :?:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320 Ci
Детайли за колата: Black, M6 Rims

Мнение от Xscape » 08 Авг 2009, 1:46

Сега ще ти кажа нещо от опит точно с М40 е36 316 :)
Двигателя ти не е най-гадния, по-скоро е леко капризен. Това, което казваш че ти става като проблем съм го минал абсолютно същото. Ама едно към едно. Резултата - една хубава дъждовна вечер тая ламбда сонда си замина на цяло. Колата държете някви обороти точно колкото да не угасне, даваш газ - няма никой. Преди това ми се случваше само да се дави и да губи мощност, ама за по малко и се оправяше и то почти само като вали (явно като се мокри буксата). Ако ти се случи да си замине на цяло и не си близо до вас - има решение, просто педала на газта до долу, вдига някви височки обороти, забиваш на скорост и караш, иначе седиш на пътя. Ако я хванеш на време тая сонда - огледай буксата, от там си заминават най-често, влагата нещо не им понася добре, а понякога и окъсяват :D Та... ходи някой да я види докато е време. Ако опреш до смяната - или търси такава за модела или универсална за е36, ама гледай да е бош, че ментаците си отиват бързичко.
Think. Believe. Dream. Dare...

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 black- sport package

Мнение от racing_team_vidin » 08 Авг 2009, 5:21

Xscape написа:Сега ще ти кажа нещо от опит точно с М40 е36 316 :)
Двигателя ти не е най-гадния, по-скоро е леко капризен. Това, което казваш че ти става като проблем съм го минал абсолютно същото. Ама едно към едно. Резултата - една хубава дъждовна вечер тая ламбда сонда си замина на цяло. Колата държете някви обороти точно колкото да не угасне, даваш газ - няма никой. Преди това ми се случваше само да се дави и да губи мощност, ама за по малко и се оправяше и то почти само като вали (явно като се мокри буксата). Ако ти се случи да си замине на цяло и не си близо до вас - има решение, просто педала на газта до долу, вдига някви височки обороти, забиваш на скорост и караш, иначе седиш на пътя. Ако я хванеш на време тая сонда - огледай буксата, от там си заминават най-често, влагата нещо не им понася добре, а понякога и окъсяват :D Та... ходи някой да я види докато е време. Ако опреш до смяната - или търси такава за модела или универсална за е36, ама гледай да е бош, че ментаците си отиват бързичко.

и да я оглежда може външни признаци да няма, моята като я свалих я ударих с чука да видя какво има вътре и кабелчетата вътре им липсваше от изолацията, малко след началото и.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 08 Авг 2009, 10:04

И моита правеше така и се оказа точно от ламбда сондата!Смени я и ще видиш че ще се оправи ;)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Pilet0 » 09 Авг 2009, 1:54

само да попитам кви пари вари ламбда сондата щото знам че оригиналната е към 250 260 лв някаде пък такива пари немога извади скоро :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320 Ci
Детайли за колата: Black, M6 Rims

Мнение от Xscape » 09 Авг 2009, 2:15

Няма да я караш вечно, че да слагаш точно оригинална. Има по магазините и за по 100-120 лева, има и универсална на бош за е36, мен като я сменях (преди време де) ми излезе 140 или 160 кинта (не помня точно вече...) универсалката, заспа :)
Think. Believe. Dream. Dare...

Потребител
Аватар

Мнение от Панта18 » 11 Авг 2009, 21:28

откачи я тая сонда компа работи в сервизен режим разхода даже пада мако изолираи буксата има модели м40 заводски без сонда моита е откачена вече една година и РАБОТИ ПЕРФЕКНО .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KIRO » 11 Авг 2009, 23:21

МОКРИ СЕ СОНДАТА ИЛИ БУКСАТА ИЛИ ТАМ НЯКАДЕ Е ПОБЪЛГАРЕНО НО ПРОБЛЕМА Е ЧЕ СЕ МОКРИ ТОЙ КОЛЕГАТА Е НАПИСАЛ МА НЕМА КОЙ ДА ЛЕГНЕ ПОД КОЛАТА МАЙ

Потребител
Аватар

Мнение от Pilet0 » 12 Авг 2009, 2:21

аз под колата моа легна по сяко време сичко изглежда добре ... последно като гледах ами се зачудвам дали да не я откача да видя ко ще стане ...

Следваща

Назад към E36