На моменети прекъсва и губи мощност по време на движение.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E53 4,4
Мечтае да кара: Всичко що е М

На моменети прекъсва и губи мощност по време на движение.

Мнение от cool_ice » 22 Юли 2009, 11:26

Здравейте колеги имам проблем.Колата ми е 320i с ванос и напоследък ме ядосва.По време на движение колата ми на моменти губи мощност и започва да прекъсва в ниските обороти а на високите не може да стигне повече от 4-5000 об/мин.Когато го прави в първия момент спира за части от секундата и се поллучава сякаш си върнал контактиня ключ и пак си дал на контакт сякаш и прекъсва захранването и след като се случи това се получава това което съм написал по-горе.Като я спра и изгазся и постоя минута две и проблема изчезва.Някой имал ли е подобен проблем и ако да то да сподели от какво е било.Ходих на диагностика в Бова кар и казаха че всичко е нормално но явно трябва да го прави този проблем в момента в който е закачена а това няма как да стане.Ще бъда благодарен на всеки който се отзове.Приемам и предположения за проблема както и всякакви предложения за справянето с него.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 22 Юли 2009, 11:41

Прочети тая тема (цялата) и виж дали има нещо общо ;)

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=156666
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cool_ice » 23 Юли 2009, 10:36

а може ли да ми кажете каде се намира този датчик и какво е нужно при смяната му
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 23 Юли 2009, 10:58

cool_ice написа:а може ли да ми кажете каде се намира този датчик и какво е нужно при смяната му

Номер 9 на схемата. Дават го 66 евро. Сменя се като се извади буксата някъде под смукателите, ще се ориентираш от кабела. Самият датчик се вади нагоре от ухото.
Изображение

Потребител
Аватар

Re: На моменети прекъсва и губи мощност по време на движение

Мнение от nik_mm » 23 Юли 2009, 11:48

cool_ice написа:Здравейте колеги имам проблем.Колата ми е 320i с ванос и напоследък ме ядосва.По време на движение колата ми на моменти губи мощност и започва да прекъсва в ниските обороти а на високите не може да стигне повече от 4-5000 об/мин.Когато го прави в първия момент спира за части от секундата и се поллучава сякаш си върнал контактиня ключ и пак си дал на контакт сякаш и прекъсва захранването и след като се случи това се получава това което съм написал по-горе.Като я спра и изгазся и постоя минута две и проблема изчезва.Някой имал ли е подобен проблем и ако да то да сподели от какво е било.Ходих на диагностика в Бова кар и казаха че всичко е нормално но явно трябва да го прави този проблем в момента в който е закачена а това няма как да стане.Ще бъда благодарен на всеки който се отзове.Приемам и предположения за проблема както и всякакви предложения за справянето с него.

Здравей колега! Това много прилича на моя проблем. И аз като теб ходих три пъти на диагностика (но докато стигна до сервиза проблема естествено изчезваше), купих нови лули, нови свещи, свалях бензинова помпа, сменях филтри...
В крайна сметка се оказа релето на бенз. помпа. Излових го по следния начин - Когато се появи проблема, спрях и загасих двигателя, след което дадох контакт и се ослушвах за някой необичаен шум. Направи ми впечатление, че бенз. помпа след първоначалното жужене около 5 сек. при подаване на контакт, вместо да спре, си промени шума и започна да се "давучка". И това се случваше всеки път, когато се появи проблема. След като няколко пъти последователно дам контакт и го прекъсна (като слушам шума на помпата) по някое време нещата се оправят, т.е. давам контакт, помпата жужи 5-10 сек. и спира. В този момент ако запаля и потегля всичко е наред... до следващия път.
Веднъж обаче когато за пореден път имах проблем и се заслушвах в шума на помпата, ми направи впечатление още един необичаен шум, който обаче идваше отпред. Вдигнах предния капак - бръмченето идваше от кутията с бушоните... Оказа се че релето на бенз. помпа бръмчи. Извадих го, после пак го сложих, то щракна и нямаше проблем. Следващия път като се появи проблема, релето отново бръмчеше. Смених го и вече една година нямам ядове.
Стана много дълго, но нарочно ти описах всички подробности за да направиш по-добро сравнение между двата случая и евентуално да ти тойде някоя идея.
Дано да съм ти бил полезен! ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cool_ice » 29 Юли 2009, 19:45

Благодаря колеги днес се прибрах от моренце и още утре ще видя релето и този датчик дано се оправи че ми разваля цялото удоволствие от карането :)
Изображение

Назад към E36