За държачи на задната кора и предна кора под чистачките

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318ti
Мечтае да кара: BMW M3 G-Power Hurricane

За държачи на задната кора и предна кора под чистачките

Мнение от MasterRalf » 21 Юли 2009, 13:01

Здравейте колеги, я кажете какво правите с тези проблеми, защото все някой се е сблъсквал... Счупиха ми се тези пластмаси, които служат за задържане на задната кора. Ако няма как да се сменят, поне как може да се реши проблема, защото сега кората слиза към седалките и се изкривява... Има ли от къде да се купят нови, защото в купува никой няма..
Изображение

и тази кора, под чистачките, че моята съвсем е дала фира, най-добре е нова, но трудно ли се сменя, колко пари и от къде.
Изображение

Благодаря!
Последна промяна MasterRalf на 22 Юли 2009, 13:22, променена общо 1 път
Никоя война не е свещена!
Храбрите не живеят вечно, но предпазливите въобще не живеят.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 92' e36 318is
Мечтае да кара: e46 330ci

Мнение от Deliriumz » 21 Юли 2009, 13:30

пластмаската под чистачките се сменя много лесно а за кората немога дати кажа :)

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 21 Юли 2009, 13:35

Пластмасата под челното стъкло - по-добре нова. Махаш чистачките и я развиваш.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MasterRalf » 22 Юли 2009, 9:01

То ясно, че да е нова, но от къде?

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 22 Юли 2009, 9:15

MasterRalf написа:То ясно, че да е нова, но от къде?

ДаруКар, Интеркар, АутоПлюс... ...
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 22 Юли 2009, 9:33

Garribaldi написа:
MasterRalf написа:То ясно, че да е нова, но от къде?

ДаруКар, Интеркар, АутоПлюс... ...

а кви пари е горе долу?

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 22 Юли 2009, 9:48

Пластмасата под чистачките е на две части, всяка част е около 25лв Дарукар по спомен. А проблема с кората, най-добре час по труд и творчество, аз бих го направил от ламаринка, да се занити и да се пръсне отгоре с черен мат, хем ще е здраво, хем решаваш проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MasterRalf » 22 Юли 2009, 10:00

sonny написа:Пластмасата под чистачките е на две части, всяка част е около 25лв Дарукар по спомен. А проблема с кората, най-добре час по труд и творчество, аз бих го направил от ламаринка, да се занити и да се пръсне отгоре с черен мат, хем ще е здраво, хем решаваш проблема.

Благодаря sonny, идеята е добра, но трябва да видя как може да стане. Ако някой тук може да направи нещо такова, мисля че ще има доста желаещи за покупка :)

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 22 Юли 2009, 10:22

MasterRalf написа:
sonny написа:Пластмасата под чистачките е на две части, всяка част е около 25лв Дарукар по спомен. А проблема с кората, най-добре час по труд и творчество, аз бих го направил от ламаринка, да се занити и да се пръсне отгоре с черен мат, хем ще е здраво, хем решаваш проблема.

Благодаря sonny, идеята е добра, но трябва да видя как може да стане. Ако някой тук може да направи нещо такова, мисля че ще има доста желаещи за покупка :)

При мен са счупени и съм ги направил много лекичко с по една тънка пластинка, но сега апарата ми не е при мен, а с телефона незнам дали ще се види хубаво как е направено :roll:

Изображение

Изображение

П.С.
Оправи си заглавието на темата, то трябва да подсказва съдържанието и :!:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: s vratite
Мечтае да кара: na tavan
Детайли за колата: mazohist

Мнение от ImPoSsiBle » 22 Юли 2009, 13:21

кората няма как да не е нова тя изгаря от слънцето . и стара да вземеш ще се счупи понеже е изгоряла , само с нова 50лв е във всеки магазин на БМВ даже с онея кожодери дару кар е толкова
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MasterRalf » 22 Юли 2009, 13:27

vld написа:
MasterRalf написа:

При мен са счупени и съм ги направил много лекичко с по една тънка пластинка, но сега апарата ми не е при мен, а с телефона незнам дали ще се види хубаво как е направено :roll:

П.С.
Оправи си заглавието на темата, то трябва да подсказва съдържанието и :!:

Благодаря за забележката, оправено е!
Държачите са станали супер, само дето нещо не схващам как да го направя, за да може и да се захване.. или не ги виждам добре или нямам въображение в тази насока. (пластинката къде си я закачил?)
Иначе решението си е в метал, не пак пластмаса, защото ще стане същото..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 22 Юли 2009, 17:58

Ще ползвам темата, за което благодаря колега. Колеги, които сте с купета и сте сменяли кората под чистачките, кажете какъв е чалъма, опитах да я махна с цел почистване на италианската сган, но няма начин в двата края влиза странно под стъклото и се отказах, не е още за смяна. :D
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 22 Юли 2009, 18:56

MasterRalf написа:
vld написа:
MasterRalf написа:

Държачите са станали супер, само дето нещо не схващам как да го направя, за да може и да се захване.. или не ги виждам добре или нямам въображение в тази насока. (пластинката къде си я закачил?)
Иначе решението си е в метал, не пак пластмаса, защото ще стане същото..

Изрязваш по една тънка ламаринка, след това я правиш във формата на ченгелче, после като извадиш пластините които попринцип придържат кората в средата, ще видиш как трябва да я сожиш за да е неподвижна.
Ламаринката застава между пластмасата и щипката която центрира кората, и понеже има специфични извивки на пластмасата - няма на къде да ходи :idea: .
Не е нужно нито лепило, нито нитове, карам така от както съм взел колата и все си казвам като се разкачи ще ги сменя пластмасите, ма те не се разкачат :D
По късно ще тикача по хубава снимка за да го видиш нагледно как е станало.

Ползвал съм ламаринка от тези дето закриват празните PCI слотове на PC кутия. :idea:

P.S.

Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MasterRalf » 23 Юли 2009, 9:26

Благодаря ти за точното описание, ще пробвам още в събота!

Назад към E36