порблем с масло започна да пуши
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
порблем с масло започна да пуши
Здравейте.Ще бъда благодарен на всеки от вас който ми отговори на следния въпрос.Мотора ми е м50 с ванос карам го с 10w40 титан и започна да пуши син пушек,но не постоянно а на моменти.Мога ли да го карам с 15w40 минерално и ще бъдели проблем за мотора.Благодаря ви предварително.
- Deliriumz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 92' e36 318is
- Мечтае да кара: e46 330ci
- Deliriumz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 92' e36 318is
- Мечтае да кара: e46 330ci
мисля че няма проблем но несъм 100% сигурен ... доколкото знам минералните масла се препоръчват за по-стари автомобили така че предполагам нашите влизат в тази категория.Надявам се да не греша.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Deliriumz написа:мисля че няма проблем но несъм 100% сигурен ... доколкото знам минералните масла се препоръчват за по-стари автомобили така че предполагам нашите влизат в тази категория.Надявам се да не греша.
Не е въпроса в това дали автомобила е стар или не ....
Маслата се прилагат не според възрастта на автомобила , а според температурата на околната среда

5w40 - студен климат
10 w40 - умерен климат
15w 40 - горещ климат
Ето и една снимка в подкрепа на горе казаното :

Така , че си карай през лятото колата със 10w40 , a зимата с 5w40 - примерно ....
А синия пушек е защото ти гори малсо , - гумички клапани или по -лошо сегменти !
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
хаха... ние с моя италиянец сме много тъпи
да караме таз бангия дето си не знае годините с 5вв40 вече толкоз време...
между другото има още една табличка, дето е полезна, и е свързана с лонг лайфа на мотора.... тя как ли изглежда

между другото има още една табличка, дето е полезна, и е свързана с лонг лайфа на мотора.... тя как ли изглежда

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Владо написа:хаха... ние с моя италиянец сме много тъпи![]()
между другото има още една табличка, дето е полезна, и е свързана с лонг лайфа на мотора.... тя как ли изглежда![]()
Ми хубаво де , всеки кара с квото му е згодно и с което колата му е "доволна" .... Това пишат хората по книгите , това показвам ...
Ти като знаеш нещо повече кажи го и на нас да се научиме , ако искаш , ако не остави сърказма си за мегдана на село , там ще е по интересен ....

- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
- Димитър Димитров
- младши ентусиаст
-
- Кара: внимателно.
- Мечтае да кара: сАмоЛеТ
metodi80 написа:Deliriumz написа:мисля че няма проблем но несъм 100% сигурен ... доколкото знам минералните масла се препоръчват за по-стари автомобили така че предполагам нашите влизат в тази категория.Надявам се да не греша.
Не е въпроса в това дали автомобила е стар или не ....
Маслата се прилагат не според възрастта на автомобила , а според температурата на околната среда![]()
5w40 - студен климат
10 w40 - умерен климат
15w 40 - горещ климат
Ето и една снимка в подкрепа на горе казаното :
Така , че си карай през лятото колата със 10w40 , a зимата с 5w40 - примерно ....
А синия пушек е защото ти гори малсо , - гумички клапани или по -лошо сегменти !
Това е верният отговор. Ако някой се интересува поспециално от масла мога да му предоставя много литература

- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
Deliriumz написа:според мен проблема не е толкова в маслото отколкото в гумички или в по лошия случаи семеринги..
Кви семеринги бе пич ?!?

- ImPoSsiBle
- Потребител
-
- Кара: s vratite
- Мечтае да кара: na tavan
- Детайли за колата: mazohist
как ще напишеш, че маслото се слага според климата - тука освен да те объркат друго не може , на сяка тема пост ли да има макар и глупаФ
- ImPoSsiBle
- Потребител
-
- Кара: s vratite
- Мечтае да кара: na tavan
- Детайли за колата: mazohist
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
jekichan написа:Аз мойто ат както съм го взел го карам само с минерално на SHELL и съм много доволен.
Когато го сменяш през месец-два, на 2000-3000 км, може да си доволен. Минералните масла не са подходящи за тези двигатели. Имах кола, която след палене изкарваше облаци синкав дим, след това се изчистваше, двигателят й беше в перфектно състояние и всичко това от некачествено масло. След смяната с подходящо масло нямаше и помен от пушек, а разхода на 10000 км беше 0.5-0.6 литра.
Аз карам с 10W40 полусинтетика AC Delco много сам доволен и колата не го пипа имам само една смяна на масло досега т.е. сега карам пак с такова, но колата не го пипа маслото 1грам не сам долял за 9000км ! Явно имаш проблем по двигателя
http://www.clip4e.com/play.php?id=45143& -ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА !!!
[url=http://forum-lines.ru/]
[/url]интересное
[url=http://forum-lines.ru/]

[/url]интересное
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2