320 I м50 като давам газ не върви
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
320 I м50 като давам газ не върви
колеги проблема ми е следният.когато колата ми е студена и подавам газ не ще да върви .в момента в който стрелката на температурата премине синият сектор(ама винаги и абсолютно задължително на края на синьото)проблема изчезва и колата започва да си върви нормално.някой имал ли е този проблем и как го е отстранил.мерси предварително на всички които ще пишат.

- dobri02 bmw
- Потребител
-
- Кара: BMW 320
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Коко това от кога е, откакто е при теб колата или "оня ден стана"?!
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Попитах те, защото не знам какво очакваш от незагрял двигател. Поне аз преди стрелката да мине синьото, нямам представа колко вървят бавариите ми. Приеми го като съвет.
ами не мисля че е нормално като подаваш газ да няма реакция,дори и да не е загрял двигателя.по принцип гледам да не превишавам 2500 оборота докато не загрее двигателя но все пак.Le Transporteur написа:Попитах те, защото не знам какво очакваш от незагрял двигател. Поне аз преди стрелката да мине синьото, нямам представа колко вървят бавариите ми. Приеми го като съвет.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
коко_Е36 написа:ами не мисля че е нормално като подаваш газ да няма реакция,дори и да не е загрял двигателя.по принцип гледам да не превишавам 2500 оборота докато не загрее двигателя но все пак.Le Transporteur написа:Попитах те, защото не знам какво очакваш от незагрял двигател. Поне аз преди стрелката да мине синьото, нямам представа колко вървят бавариите ми. Приеми го като съвет.
Съгласен съм с теб и не отричам , че може да имаш проблем.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
sonny написа:Аз го имам същия проблем, но не съм се занимавал да го хвана откъде е. Лощото обаче е, че даже и до 2500 неще да качи, едно като давене е, все едно караш 3 тона товар на байр караш. Възможно е да е от температурния, но пък от друга страна, тоз датчик реално, каква му е функцията
Ами каква, отчита температура, различна от реалната. Подминаването на синята зона примерно е 60 градуса. На 30 градуса стрелката е в началото на синия сектор и когато температурния датчик отчита примерно 60, или 70 градуса, има недостиг на гориво в горивовъздушната смес, оттам и недобро ускорение. Другият вариант е точно обратното. От 30 до 60 градуса реална, датчика отчита температура 0-30 градуса. Тогава сместа е преобогатена и двигателя също има недобро ускорение. Не знам как е при М50, при мойка кола ускорението на студен двигател 15-30 градуса температура на охлаждащата течност, ускорението в интервала до 3000 оборота дори е по-добро от ускорението на загрял двигател в същия интервал. На по-високи обороти не съм си тествал колата когато двигателя не е загрял. Показанията на температурния датчик съм ги проверил за целия диапазон от -15 -20 градуса, до нормална работна температура 92 градуса и датчикът ми е напълно изправен.
Попринцип са два датчика, единия за температурата на таблото да я гледаме, а другия е за да дава показания на ЕКУ-то. Това ясно, само дето ме мързи да си напъвам кухарката и да ода да чета, каква я свършва екуто с показанията на тоз датчик и докато е студена колата ко прай? Теоретично мери температурата и е като смукач да дава повече или по-малко гориво. Ама точно това е, колко време работи, свързано ли е с моторчето на празния ход, свързано ли е с датчика за температура на интеика, говоря докато излезе от синята зона, това е и момента в който се включва и ламбда сондата и започва да си върши работата.
- Vai-Holding
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: някво 325
каде се намира дат4икаmetodi80 написа:Температурен датчик на двигателя

Горчивината от лошото качество остава много по дълго от удоволствието от ниската цена.
- Vai-Holding
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: някво 325
и аз сега го имам тоя проблем , и моита даже до 2500 неможе да ка4и мн зле е стодена от да4ика така ли?sonny написа:Аз го имам същия проблем, но не съм се занимавал да го хвана откъде е. Лощото обаче е, че даже и до 2500 неще да качи, едно като давене е, все едно караш 3 тона товар на байр караш. Възможно е да е от температурния, но пък от друга страна, тоз датчик реално, каква му е функцията
Горчивината от лошото качество остава много по дълго от удоволствието от ниската цена.
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4