Можем ли сами да си свържем аларма !?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от energie_crazy » 14 Юли 2009, 15:25

Колеги въпросът ми е ...

Имам чистонови две аларми а колата ми няма никаква и се питам има ли някакъв вариан схеми ли знам ли сам да си свържа алармите на алармите има някви схеми но само с тях няма да мога да се справя ! Та някои да може да ми помогне !?

П.С. Ще снимам последователноста и целия процес на свързване ако ми помогнете да го започна и ще кача снимки за да помогнат и на друг човечец ! ! !

Благодаря !
Последна промяна energie_crazy на 14 Юли 2009, 16:16, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 14 Юли 2009, 15:29

напиши имената на алармите в google и със сигурност ще има схемата иначе при алармаджия ама ще ти иска колкото алармата за монтаж
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Потребител
Аватар

Мнение от energie_crazy » 14 Юли 2009, 15:34

Колега аз на алармите имам схема но на кабелите от бмв-нцето ми нямам схема кои за кво зада знам каде да свързвам тези от алармата !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 14 Юли 2009, 15:40

Можеш, можеш, сам даже, гледаш схемата на алармата и на колата, това е по принцип.

Потребител
Аватар

Мнение от energie_crazy » 14 Юли 2009, 15:42

Е да де но коя е схемата на колата ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 14 Юли 2009, 16:31

на стария си комп имах кабелите на е36 кой за какво е мисля , че от тука дали не беше от вайните теми я бях теглил потърси да видиш
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Потребител
Аватар

Мнение от energie_crazy » 14 Юли 2009, 16:40

spower написа:на стария си комп имах кабелите на е36 кой за какво е мисля , че от тука дали не беше от вайните теми я бях теглил потърси да видиш

Колега първата ми работа беше това да обърна форумът да вида има ли нещо по въпросът ми ! Старият гоогъл също беше преровен !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 14 Юли 2009, 23:09

energie_crazy написа:
spower написа:на стария си комп имах кабелите на е36 кой за какво е мисля , че от тука дали не беше от вайните теми я бях теглил потърси да видиш

Колега първата ми работа беше това да обърна форумът да вида има ли нещо по въпросът ми ! Старият гоогъл също беше преровен !

Ти добре си обърнал форума ... а сега земи обърни Zamunda и си свали от там програмата AUTODATA (3.18 ) .. Там има пълното ел.оборудване на колата .... и си готов ....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 15 Юли 2009, 0:01

Аз мога да му дам ел.схемата. Въпроса е какво иска да постигне момчето. Във важните теми има как се връзва аларма да вдига стъклата и да ползва фабричното управление на заключването на колата.

От там нататък е супер елементарно използване на мигачи, маса и постояненен +.

Потребител
Аватар

Мнение от energie_crazy » 18 Юли 2009, 10:05

liloff написа:Аз мога да му дам ел.схемата. Въпроса е какво иска да постигне момчето. Във важните теми има как се връзва аларма да вдига стъклата и да ползва фабричното управление на заключването на колата.

От там нататък е супер елементарно използване на мигачи, маса и постояненен +.

Неискам да дига стъклата защото неса ел. !

Ще съм ти благодарен ако ми дадеш тази ел.схема !
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M43B18'97
Мечтае да кара: ново BMW

Мнение от Mitack » 18 Юли 2009, 15:05

колега, аз сам си монтирах алармата, като си изтеглих схемите от тук [url]http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=22017 . Ще видиш точно какъв ти е модела защото има доста разновидности по свързването. Моята кола имаше дистанционно на централното заключване само. Направих я та, че да се ползва това дистанционно. Успех ти желая.[/url]

Потребител
Аватар

:)

Мнение от energie_crazy » 22 Юли 2009, 13:50

Колега нещо немога да я разгадая тази схема !?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 22 Юли 2009, 14:11

Лошо...
Значи това че не искаш да вдига стъклата, не значи че не трябва да вържеш там заключването. 19ти пин на комфорт модула. Ако отвориш въпросната тема във "Полезните" - търси по keyword "ЦЗА", ще я намериш. Колата ти е 1995 и трябва да има Комфорт модул 99%.

А от там нататък как се управляват мигачите, честно не знам къде се връзва. Гледай по схемите къде имаш управление на мигачи и кабелите са вътре в купето.

Потребител
Аватар

:)

Мнение от energie_crazy » 22 Юли 2009, 14:18

liloff написа:Лошо...
Значи това че не искаш да вдига стъклата, не значи че не трябва да вържеш там заключването. 19ти пин на комфорт модула. Ако отвориш въпросната тема във "Полезните" - търси по keyword "ЦЗА", ще я намериш. Колата ти е 1995 и трябва да има Комфорт модул 99%.

А от там нататък как се управляват мигачите, честно не знам къде се връзва. Гледай по схемите къде имаш управление на мигачи и кабелите са вътре в купето.

Аз ти писах лично колега !

Явно няма да мога да се оправя аз исках ако може по цветове някои да ми каже кои каде трябва да се свърже !?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 22 Юли 2009, 18:16

Извинявай, изтървал съм го... ще погледна дали е там или е заминало вече...
По цветове няма как да ти ги кажа. 19ти пин въпросния е празен принципно и се слага пин в него. Свободните пинове в Дару, които продават са черни.
А иначе досега не съм намерил 2 коли, на които да им съвпадат пиновете? За мен единствения сигурен и логичен начин да не оцапаме гледката е да се ползват точните пинове на буксите.

Следваща

Назад към E36