Помощ !!! ЗАГРЯВА !!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- djsancho
-
-
- Кара: Куките да го спират !!!
- Мечтае да кара: G - Power M5 Hurricane Rs
Помощ !!! ЗАГРЯВА !!!
Привет колеги, има следния проблем:
Счупи ми се болта на радиатора с който се обезваздушава системата. След като го запуших с подръчни матирали колата не спираше да загрява но не в червено. Прецених че няма течност и досипах. Но днес когато тръгнах за работа тя пак започна да загрява. Видях че на перката е пръскало течност и от там на целия двигател. Но не мога да разбера от кади е текло. Когато погледна под колата виждам че има капене на антифриз. Та въпросът ми е следния: ВОДНАТА ПОМПА ли е заминала или има някакви уплътнения и т.н. от които може да има теч. И как мога да разбера дали помпата работи ?
Колата е 318и;Е36; М40; 1993
Счупи ми се болта на радиатора с който се обезваздушава системата. След като го запуших с подръчни матирали колата не спираше да загрява но не в червено. Прецених че няма течност и досипах. Но днес когато тръгнах за работа тя пак започна да загрява. Видях че на перката е пръскало течност и от там на целия двигател. Но не мога да разбера от кади е текло. Когато погледна под колата виждам че има капене на антифриз. Та въпросът ми е следния: ВОДНАТА ПОМПА ли е заминала или има някакви уплътнения и т.н. от които може да има теч. И как мога да разбера дали помпата работи ?
Колата е 318и;Е36; М40; 1993

Жената и колата, не си ли въртят г*за - НЕ ГИ ПРИЗНАВАМЕ !!!
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
- djsancho
-
-
Радиатора го сменях но карах около 1-2 седмици и нямаше проблем, просто изпаритела почна да ми замръзва и видях че има теч. При опита за обезваздушаване ми се скъса пропката като по-голямата част от нея остана вътре и от едната страза изпускаше въздух.

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
е30
Първо - установи от къде е теч-а. При малко течнот в охладителната система е естествено да загрява.
Второ - щом казваш, че смуче въздух, значи трябва да отстраниш и този проблем. Мойта пробка на радиатора също се счупи. Сложих и отчупената част и после я затегнах към останалата в радиатора част със рапидка. Увери се, че не влиза въздух от там. Гледай дали не надува тръбите при работа на двигателя.
Трето - провери скобите дали са стегнати на маркучите към радиатора, щом си го сменял.
Четвърто - запали колата и премини с ръка по всички маркучи по които тече охладителната течност. Около изпарителя, тройниците....
Успех
Второ - щом казваш, че смуче въздух, значи трябва да отстраниш и този проблем. Мойта пробка на радиатора също се счупи. Сложих и отчупената част и после я затегнах към останалата в радиатора част със рапидка. Увери се, че не влиза въздух от там. Гледай дали не надува тръбите при работа на двигателя.
Трето - провери скобите дали са стегнати на маркучите към радиатора, щом си го сменял.
Четвърто - запали колата и премини с ръка по всички маркучи по които тече охладителната течност. Около изпарителя, тройниците....
Успех
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- djsancho
-
-
penio написа:В Ауто+ една пробка за обезвъздушаване е 5лв. Купете си по една.
колега не е проблема в пропката а в това как да извадиш останалата част в нея без да се прецака резбата

а проблема ми се оказа водната помпа

Благодарство на всички и лека вечер !!!

- МРЪСНИЯТ_ХАРИ
- Каобой
-
- Кара: 318
Аз знам и по-лесен начин........забиваш една по-тънка отверка и е така.......не е като да не съм пробвал
- dangerous
- младши ентусиаст
-
djsancho написа:penio написа:В Ауто+ една пробка за обезвъздушаване е 5лв. Купете си по една.
колега не е проблема в пропката а в това как да извадиш останалата част в нея без да се прецака резбата
а проблема ми се оказа водната помпа![]()
Благодарство на всички и лека вечер !!!
а ко не искаш да се занимаваш с нищо което са писали колегите има една джаджа където и викат обратен метчик

Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
10 мнения
• Страница 1 от 1