Спукан радиатор на климатика
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Спукан радиатор на климатика
Радиатора изглежда спукан отстрани където са тръбичките, може би някоя от тях даже поне от там си личи че е пръскало фреон.
Какво се прави в такъв случай? Ремонт, нов? Каква марка и какви пари ориентировачно?
Какво се прави в такъв случай? Ремонт, нов? Каква марка и какви пари ориентировачно?
- Gerch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '93 318 IS COUPE
- Детайли за колата: '93 318 IS COUPE
M42B18
Колега и аз миналия месец минавах през тези мъки. Вариантите:
Ходиш на майстор да ти огледа спуканото. Сед това
1. Решаващ нов или ще заварявате стария. Нов е по добре на мен ми излезе около 220 лв. незнам марката. Заварения няма никва гаранция - утре ако изпусне ще даваш пак стотина лева за фреон. Аз така се прецаках.
2. Пълните фреон (с тестовете му и т.н.) оглеждаш клапите за пълнене да не тече от тях.
3. Караш и си свиркаш на ладно.
При мен смяна на радиатор с пълнене, ми излезе 340 лв.
Поздрави
1. Решаващ нов или ще заварявате стария. Нов е по добре на мен ми излезе около 220 лв. незнам марката. Заварения няма никва гаранция - утре ако изпусне ще даваш пак стотина лева за фреон. Аз така се прецаках.
2. Пълните фреон (с тестовете му и т.н.) оглеждаш клапите за пълнене да не тече от тях.
Поздрави
Gerch написа:Колега и аз миналия месец минавах през тези мъки. Вариантите:
Поздрави
Откъде го взе?
- jibo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw 320 d ,E36 TDS
- Мечтае да кара: BMW X5
заваря се с аргон ако е заварен добре едва ли ще изпусне моя ве4е 1.5 година няма проблем и е заварен а аргон ,да ако е някои калпак да ти го завари и да ти земе само парите ще изте4е:)
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Свали го , занеси го да ти го заварят и не се занимавай .... Както ти каза "liloff" , ако е на удобно място (в смисъл да не е на ламелчетата , ами да е от страни ) няма проблем да се завари и да си караш. Но вече ти си преценяваш. Заварката ще струва не повече от 15лв. , а нов радиатор според зависи ..... Принципно най -добрия вариянт е наистина да си купиш нов , но всичко е според кесията ....
- Gerch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '93 318 IS COUPE
- Детайли за колата: '93 318 IS COUPE
M42B18
jk написа:Откъде го взе?
В сервиза ми го смениха, там го доставиха направо на момента - незам от къде. Сервиза е на околовръстния до Киров
9 мнения
• Страница 1 от 1