температурен проблем

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 3,0D
Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW

температурен проблем

Мнение от kudo » 22 Юни 2009, 16:01

Здравейте.От няколко дни перката на климатика постоянно се включва да охлажда без двигателят да е загрял напълно.Смених помпата(старата беше си превъртяла)също и термостата и виското измих радиатора и т.н.Измерих температурата на двигателя когато е загрял и перката пак се включи беше 70гр.на блока и 72 на антифриза в разширителното казанче.Колата иначе си върви нормално а стелката на таблото си е на 12 часа .Възможно ли е да е останал някъде въздух или датчика на температурата да се е прадал.По принцип един датчик ли командва стрелката на таблото и перката на климата?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
Детайли за колата: С чио чипс :D

Мнение от **Novobraneca » 22 Юни 2009, 16:09

Колега мисля че темата ти е за Е36 подфорума, но да ти кажа имам един приятел и той кара 325 тдс и при него почти не изключва перката на климатика, даже и да не го пуска и това само когато е горещо времето, а при Е39 ел. перката се включва само като пуснеш климатика. Има си отделен датчик за перката или по точно при Е36 са 2броя, единия е на водния радиатор, а другия на радиатора на климатика;) Дано да съм ти бил полезен. Успех
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК ;) [OO==[|][|]==OO] ;)
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 3,0D
Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW

Мнение от kudo » 22 Юни 2009, 16:19

**Novobraneca написа:Колега мисля че темата ти е за Е36 подфорума, но да ти кажа имам един приятел и той кара 325 тдс и при него почти не изключва перката на климатика, даже и да не го пуска и това само когато е горещо времето, а при Е39 ел. перката се включва само като пуснеш климатика. Има си отделен датчик за перката или по точно при Е36 са 2броя, единия е на водния радиатор, а другия на радиатора на климатика;) Дано да съм ти бил полезен. Успех
Вярно че съм объркал под форума :uups: Тъкмо се чудех защо ми няма темата в е36 и почнах да я търся другаде.Благодаря ти все пак!

Назад към E36