Цъкащ звук от към двигателя---Развитие,на къде-не е ясно...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330D
Мечтае да кара: E36 M3

Цъкащ звук от към двигателя---Развитие,на къде-не е ясно...

Мнение от JayCutler » 15 Юни 2009, 11:11

Колеги случаят е следният..след дълъг път ми се появи някакъв странен,цъкащ звук от към двигателя,който се чуваше доста силно и продалжи около 5 минути,след което спря.Пробвах да подам газ и самото цъкане се увеличаваше с фурсирането на колато,а когато пусна газта цъкането намали,но не спря.Карах още 40-тина километра и не се появи отново.Но днес отново се появи този звук.За първи път ми се появява и незнам на какво може да се далжи.Помислих,че може да е някой хидравличен повдигач,но бих помолил за савет и за мнение.На някой случвало ли му се е и на какво може да се далжи?Чувал съм,че може да се дължи и на маслото,аз карам с Castol Magnatec и скоро го сменях.Моля за помощ!
Последна промяна JayCutler на 17 Юни 2009, 10:24, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E70,F10 530d

Мнение от BKirov » 15 Юни 2009, 11:24

а двигателят е ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JayCutler » 15 Юни 2009, 11:30

Колата е БМВ 320и 97година.Двигателя е М52 мисля.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: E38

Мнение от boywalking » 15 Юни 2009, 12:16

повдигачи - честито !!!
сменяй маслото докато е време, може и да се оправи временно цъкането... но щом е тръгнало...
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JayCutler » 15 Юни 2009, 12:33

Маслото ми е Кастрол магна тек 3хил.км съм минал с него :(.
Леле повдигачи ли да са????? :(
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 15 Юни 2009, 12:40

Колко народ пропищя от тоя Magnatec... виж няколко теми по-надолу, пак за проблеми с повдигачите.... сменяй маслото и се моли да се оправи след смяната...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mursi » 15 Юни 2009, 12:45

братко не му се радвй на тоя кастрол много , смени си маслото с МОТУЛ и си сложи една добавка и ще видиш как ше спре чукането и колата ше заспи , аз имам същата с същия двг и на мене ми правеше така по същия начин след тази процедура колата заспа
PLAY GOLF DON'T DRIVE IT

ПАЗИ ДУШАТА, НЕ ГУМИТЕ!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 15 Юни 2009, 12:46

Смени маслото - сложи Mobil или Мотул и виж как ще е , ако не бива пробвай да прочистиш маслените магистрали и провери налягането на маслената помпа какво е със съответното налято масло. В крайна сметка зачука ли повдигач веднъж , пак ще зачука .... така че рано или късно ще се наложи да ги сменяш . Както беше казал един колега - маслото не ремонтира повдигачи !

ентусиаст
Аватар
Кара: не кара пил-ама пий карал

Мнение от ///milko way » 15 Юни 2009, 12:49

масло,което се продава в Метро :nono:
-иначе не залагай 100% на повдигачите.....на мен ми е цъкал подобно генератора (разбита втулка) и по едно време едната оптяжна ролка на ремъка ми издаваше звук като повдигач :idea:
Изображение
Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JayCutler » 15 Юни 2009, 13:04

Значи има вероятност от маслото да е....да еба мама им мръсна....
Пречи ли ако се кара така в смисал едно 50-тина км..че в момента немога да го сменя.И мобил 1 ще гледам да сложа с добавка за какво?почистване на повдигачи???
Колеги благодаря за бързите мнения...направо снощи откачих...за пръв път го чух това и много кофти ми стана.... :(
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 15 Юни 2009, 13:10

Зарежи тоя Мобил, ми сложи Motul.. 6100 например... хубаво масло... и си го потърси от сигурно място, че и на тия са плъзнали ментета...

При толкова много инфо във форума относно масла и всякви такива консумативи ми е чудно що все още има хора, които продължават да си купуват квото им падне...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 15 Юни 2009, 13:13

JayCutler написа:Значи има вероятност от маслото да е....да еба мама им мръсна....
Пречи ли ако се кара така в смисал едно 50-тина км..че в момента немога да го сменя.И мобил 1 ще гледам да сложа с добавка за какво?почистване на повдигачи???
Колеги благодаря за бързите мнения...направо снощи откачих...за пръв път го чух това и много кофти ми стана.... :(

Принципно няма да и стане кой знае какво ако покараш така некой друг километър (но все пак имай едно на ум , че всеки километър от горе износва допълнително разпределителния вал , като повдигачите не работят както трябва...). Аз карам с Mobil Super S 10w 40 и съм много доволен .... Добавки не слагай !!! Потърси във форума има теми и доста изписано по въпроса за повдигачи , масла , добавки и т.н.
Успех и дано закрепиш колицата !
П.С. Не се притеснявай много , в смисъл , че това не е нещо ненормално за кола на над 10 години. Все пак всяко нещо има някакъв живот.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JayCutler » 15 Юни 2009, 15:33

До сега преглеждах форума...има доста подобни теми...но всеки различно саветва някакъв ужас е.. :( .
Днес се наложи да измина около 50км с колата...Ту почва да чука ту спира много странно, а и по странното е че понякога когато се чува се чува по-слабо, друг път по-силно...пълна простотия :evil: .а и самият звук..много е особен отврат.Малко ме самнява но все пак искам да попитам дали е вазможно проблема да е свързан и с това че колато ускорявам или просто съм натиснал педала на газта и не го мърдам разходомера играе???
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni3d1 » 15 Юни 2009, 17:28

да не би да е нещо с инжекциона . те повдигачите нецъкат , а тракат подобно на дизела .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JayCutler » 15 Юни 2009, 17:47

именно някво такова тракане е..и с подаването на газта се засилват оборотите и на тракането....но си е силно тракане де щом на затворени прозорзи и когато колата е на обороти си се чува вътре :(.Забелязах преди малко ,когато я запаля по-изстинала и покарам няма проблем,но когато запаля при загрял двигател с паленето почва чукането :( :help: :shock:
Изображение

Следваща

Назад към E36