колата ми стана тромава; м40 1.6 93та год.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
колата ми стана тромава; м40 1.6 93та год.
здравейте колеги . От скоро колата ми стана много мудна . като карам имам чувството , че карам на ръчна или че катеря стръмно място . проблема е най-забележим до 3000 оборота след това тръгва по-добре . но като давам газ колата слабо реагира . все е педала се движи на празен ход . някак си тромава е колата и това ме дразни . преди беше стрела . само да спомена че става въпрос за 1.6 , 93та год м40 . преди си беше оган . сега ..... Някой сеща ли се за нещо . то причините може да са много . аз си мисля дали няма някакво запушване на ауспуховата система . като напр паднала вата от гърнето .
дали ако отвия ламда сондата да излизат изгорелите газове от там няма да разбера дали е катазлизатора . ако след махането на ламбдата се оправи значи е задрастен . но наистина все 1 е запушен ауспуха . аз давам газ , двигателя някак си се тормози сякаш катеря нз каква височна .krasman написа:може би задръстен катализатор
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Ламбдата ти е преди катализатора.След нея и цялата генерация да махнеш няма проблеми.Виж горивен въздушен филтър може и някаде по въздуха да ти е проблема нацепени маркучи и прочие/при мен леко беше се цепнал и колата не вървеше/ но не играеха обороти и прочие просто в началото беше по мудна после почна и да заглъхва след подаване на газ.Така че дерзай катализаторите май още има кой да ги купува разгледай из купува под форума.

- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
Моята от 5 години е така,какво ли не съм правил и сонди съм отка4ал и катализатора съм махнал,кабели све6ти,дюзите са наред ТПСа съ6то дебита и няма оправия,на вси4ки диагностики показва 4е е супер а тя не е съ6то като твоята и по ло6ото е 4е никои неможе да каже какво става,ако ти намери6 ре6ението на твоя проблем пи6и едно ЛС
горивен и въздушен филтър съм сменял преди около 6-7000 км свещите и те са новички , диагностика е правена . днес се сетих , че след като 1ни майстори ми гледаха колата оттогава стана така и се сетих , че се базикаха с жилото на газта . Надегнах го малко и сега колата полудя ! просто е имало луфт , но тъй като педала на газта е с пружина и неможе да се усети този празен ход . нз дали не си въобразявам но мисля , че сега е мн по-добре .
- mladi
- младши ентусиаст
-
- Кара: ИНТЕРЕСНО!
- Мечтае да кара: в гр.Толбухин :)
- Детайли за колата: В клуба на 20+
toni3d1 написа:горивен и въздушен филтър съм сменял преди около 6-7000 км свещите и те са новички , диагностика е правена . днес се сетих , че след като 1ни майстори ми гледаха колата оттогава стана така и се сетих , че се базикаха с жилото на газта . Надегнах го малко и сега колата полудя ! просто е имало луфт , но тъй като педала на газта е с пружина и неможе да се усети този празен ход . нз дали не си въобразявам но мисля , че сега е мн по-добре .

ISTINSKI PRIATEL E NE TOZI,KOITO TI BARSHE SALZITE,A TOZI KOITO NE TE KARA DA PLACHESH!
В КАКЪВ СВЯТ ЖИВЕЕМ,ЩОМ ДА ВЪРНЕШ НЕЩО,КОЕТО НЕ ТИ ПРЕНАДЛЕЖИ Е ГОЛЯМ ПОДВИГ?
В КАКЪВ СВЯТ ЖИВЕЕМ,ЩОМ ДА ВЪРНЕШ НЕЩО,КОЕТО НЕ ТИ ПРЕНАДЛЕЖИ Е ГОЛЯМ ПОДВИГ?
- hristo4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 1.9 *W210 320 CDI *206 1.4 hdi
- super_bojo
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е32 730
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: колата ми стана тромава; м40 1.6 93та год.
toni3d1 написа:здравейте колеги . От скоро колата ми стана много мудна . като карам имам чувството , че карам на ръчна или че катеря стръмно място . проблема е най-забележим до 3000 оборота след това тръгва по-добре . но като давам газ колата слабо реагира . все е педала се движи на празен ход . някак си тромава е колата и това ме дразни . преди беше стрела . само да спомена че става въпрос за 1.6 , 93та год м40 . преди си беше оган . сега ..... Някой сеща ли се за нещо . то причините може да са много . аз си мисля дали няма някакво запушване на ауспуховата система . като напр паднала вата от гърнето .
От горещото време е това. Пробвай да покараш сутрин рано когато е още хладен въздуха. Тези двигатели с металните смукателни колектори до един са спънати през лятото. 20-30 градуса по Целзий покачване на температурата се равнява по груби сметки с около 5% спадане на мощността и между 5 и 10% намаляване на въртящия момент.
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2