съединител или помпа?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

съединител или помпа?

Мнение от куфара » 04 Юни 2009, 12:21

колата е 320 м50. вчера след пореден бърнаут натискам съединителя и педала потъна малко и не се връща до край.Също не е и толкова корав съединитела,не иска да превключва скоростите.Кокато подам газ на натиснат съединител колата моема ,все едно не е натиснат.Та тва симптоми на заминал съединител ли са?И кажете къде в Пловдив да си взема пълен комплект на Закс или Лук?

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 04 Юни 2009, 12:48

симптоми за помпа,закс
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 04 Юни 2009, 15:08

Помпата .....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Мнение от PNR » 04 Юни 2009, 15:53

за жалост май на помпа си мирише както и колегите по горе са ти го казали защотот ак обеше от прегряване на съединитела след известно време след като изтине щеше да се оправи ;)
PNR@abv.bg
София
0888779546

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 04 Юни 2009, 15:55

То и помпата е според мен е по-малкия дявол ;)
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от куфара » 04 Юни 2009, 18:24

То съединителя пропуши стабилно на един светофар и малко ме самнява да не е той,но ще се види при майстора.Дано да е помпата

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от куфара » 06 Юни 2009, 1:59

От къде в Пловдив да си взема комплект на Закс и къде да ми го сменят качествено?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320 Ci
Детайли за колата: Black, M6 Rims

Мнение от Xscape » 06 Юни 2009, 4:06

Помпа... :)
Think. Believe. Dream. Dare...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320i 93год.
Мечтае да кара: това по горе ми стига за сега но една колекция от М3-ки не бих отказал
Детайли за колата: Къса ми нервите!!!

Re: съединител или помпа?

Мнение от cursed_in_eternity » 11 Апр 2010, 21:20

Здравеите колеги!!!Добре че я намерих тази тема!!!При мене почти същото,Е36 320 вечерта я покарах изродски в квартала,и накрая като направих 1-2 бърн аута замириса навсякъде на няква много гадна миризма,но не на гуми,маи баш на феродо.Като натисна педала на съединителя не потъва без съпротивление,се едно си бачка съединителя,но предавките не могат да се превключват.педала на съединителя при мене се връща,не остава долу.Имате ли предположения,дали може да е и при мене помпа,или да съм стопил феродовия диск на съединителя.И знаете ли дали се продават отделни компоненти на съединителите,или трябва цели комплекти?Мерси на всички отговорили :bchug:
Изображение MY RIDE
!!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 12 Апр 2010, 11:29

Сега ако намериш и други теми, ще разбереш че съединител се сменя само комплект. ;)
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: това по горе ми стига за сега но една колекция от М3-ки не бих отказал

Мнение от cursed_in_eternity » 12 Апр 2010, 13:29

Мерси за отговора колега,и аз предположих че се сменя комплект,но просто таино се надявах да има и други варианти,след като видях цените :banghead: :banghead: .А относно другите теми още не се знае какво точно е и затова не съм търсил по подробна информация.Като разбера какво се случва ще драсна някои друг ред за инфо.Лек ден колеги. :bchug:
Изображение MY RIDE
!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от куфара » 12 Апр 2010, 16:21

Проблема колеги беше счупен на три парчета,огледален диск :lol: От тогава до сега комлекта на Закс не е мръднал,при ежедневни издевателства.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cursed_in_eternity » 12 Апр 2010, 17:42

куфара написа:Проблема колеги беше счупен на три парчета,огледален диск :lol: От тогава до сега комлекта на Закс не е мръднал,при ежедневни издевателства.

Колега само да те питам щото както писах ситуацията ми е идентична с твоита,при тебе миришеше ли в купето и коша яко на феродо когато стана тази злополука?Мерси за отговора предварително!!! :bchug:
Изображение MY RIDE
!!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' e36 318i
Мечтае да кара: e36 ///M3
Детайли за колата: M43B18

Мнение от BMWMHartge » 13 Апр 2010, 4:48

Еми и аз да кажа тук. Понякога като го натисна тоя съединител и включа на скорост да трагвам има леко усилие колата да се помести милиметри напред, преди да съм пуснал съединителя. Това става само първия път, ако го пусна и натисна включвам на скорост втори път не го прави, но след време като спра и тръгвам отново го прави. Та дали к-т съединител или някоя помпа?
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cursed_in_eternity » 13 Апр 2010, 12:57

Здравеите пак колеги!Ще се опитам да синтезирам ситуацията така,че да придобият по ясна представа тези които могат и биха искали да ми помогнат.Първото което ми направи впечатление днеска като оглеждах колата беше,че има теч отдолу точно под съда за сервото,второ при завиване на колелата докраи се чува някакво засмукване или изпускане на въздух,не мога да преценя точно(отскоро ми е колата и не знам дали е нормално или не затова го отбелязвам).Спирачната течност не е мръднала,течността на сервото е на макс.Сега най-интересното:значи при запален двигател и натиснат съединител не може да се превлкючи на никаква скорост,като се изгаси двигателя и със и без натиснат съединител скоростите се превключват без проблем!!Писах за сервото,защото в една друга тема с подобен проблем бяха писали на човека да гледа и течността на сервото,аз това което четох в бентлито като схема за хидравлика на съединителя е че има 2 помпи,едната е свързана със съда за спирачна течност а другата е свързана към скоростната кутия.Просто вече съм в шах и мат :help:
Изображение MY RIDE
!!!!

Следваща

Назад към E36