Грешки при диягностика
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Димитър Димитров
- младши ентусиаст
-
- Кара: внимателно.
- Мечтае да кара: сАмоЛеТ
Грешки при диягностика
Колеги колата ми е36 / М52В28 / постоянно дава следните 2 грешки и влиза в авариен режим дайте някаква информация какво да направя за да не ги дава тези грешки:
52 Магнет вентил клапа отработени газове
214 Датчик за скорост на движение
Предварително благодаря за компетентните отговори
- KickingKing
- ентусиаст
-
Второто не би трябвало да ти създава особени проблеми. За сметка на това километража ти сигурно не работи. А първото нямам представа дали има някви клапани за отработените газове 

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Re: Грешки при диягностика
Херо написа:52 Магнет вентил клапа отработени газове
Първа грешка е ,електро вакумният клапан който управлява EGR клапана, или е прекъснал или е вкъсил или работи некоректно- причини !..самият клапан, кабелите сбързваши го към ECU или самото ECU .
втората грешка е така нареченият VSS sensor , приините съшите ,..самият сензор , кабели или ECU
Дефектите, ако са такива трябва да се изследват и отстранят в кадърен сервиз,,,,,,,-успех!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
VVS Sensor- това трябва да е датчика за скоростта на дифа.
Виж да не са му се скъсали кабелите на буксата.
Определено е важен когато има проблем с него компа си мисли че си на място и бърка в оборотите.
Определено е важен когато има проблем с него компа си мисли че си на място и бърка в оборотите.

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
vld написа:VVS Sensor- това трябва да е датчика за скоростта на дифа.
на мен ми даваше грешка сензора на дифа , беше събрал стружки - след изчистването няма проблем /нема да опоменавам защо беше събрал стружки /

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Херо написа:Колеги колата ми е36 / М52В28 / постоянно дава следните 2 грешки и влиза в авариен режим дайте някаква информация какво да направя за да не ги дава тези грешки:
Мисля че първото ти е клапан №16 от схемата...

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Strabex
- младши ентусиаст
-
- Кара: '09 E60 535d
Херо написа:214 Датчик за скорост на движение
заради тая грешка ти влиза в авариен режим. Различните двигатели взимат сигнал за скороста или през изхода от таблото или директно от датчика. Сега като сте сложили двигателя не сте навързали правилно инсталацията при буксата Х20 и затова става така.
- Димитър Димитров
- младши ентусиаст
-
- Кара: внимателно.
- Мечтае да кара: сАмоЛеТ
Strabex написа:Херо написа:214 Датчик за скорост на движение
заради тая грешка ти влиза в авариен режим. Различните двигатели взимат сигнал за скороста или през изхода от таблото или директно от датчика. Сега като сте сложили двигателя не сте навързали правилно инсталацията при буксата Х20 и затова става така.
Дй някаква идея как да го оправя товя, или по скоро някой специалист /правил го и друг/ път да ми го оправи
- Strabex
- младши ентусиаст
-
- Кара: '09 E60 535d
Херо написа:Strabex написа:Херо написа:214 Датчик за скорост на движение
Дй някаква идея как да го оправя товя, или по скоро някой специалист /правил го и друг/ път да ми го оправи
който ти е слагал двигателя отиди да си довърши работата

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Грешката за "клапан изгорели газове"ти е дава,защото не си свързал един вакум към клапата на крайното гърне.За целта ти трябва и оригинално гърне от 2,8ца с клапана не едната цеф.Като се закачи въпросния вакум,който ти сега сигорно си запушил колата ще тръгне още по добре в нискте обороти.
А относно ":сензор скорост"като се свързвали евс-а има един черен кабел,който трябва да снади с един черен,който отива в таблото и минава през буксата X20 на пин.20.От евс-а излиза черен кабел на 12пин. като трябва да мине през таблото "instrument cluster" на дясната букса на таблото.Там има само един черен кабел.И после от X20 същия този кабел отива в ЕКУ-то на пин.36 мисля.
Взимаш мултицета,пускаш го на зумер и почваш да мериш тези пинове,трябва да нямаш връзка.Като навържеш черният кабел всичко трябва да заспи,и съответно трябва да имаш връзка междо всичките тези пинове.
Не питай от къде знам
А относно ":сензор скорост"като се свързвали евс-а има един черен кабел,който трябва да снади с един черен,който отива в таблото и минава през буксата X20 на пин.20.От евс-а излиза черен кабел на 12пин. като трябва да мине през таблото "instrument cluster" на дясната букса на таблото.Там има само един черен кабел.И после от X20 същия този кабел отива в ЕКУ-то на пин.36 мисля.
Взимаш мултицета,пускаш го на зумер и почваш да мериш тези пинове,трябва да нямаш връзка.Като навържеш черният кабел всичко трябва да заспи,и съответно трябва да имаш връзка междо всичките тези пинове.
Не питай от къде знам

- KickingKing
- ентусиаст
-
Мене ми е махната клапата, но такава грешка не ми дава, така че не вярвм да е от това

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
12 мнения
• Страница 1 от 1