Проблем с километраж?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Chichebiev
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW 320D Touring 2004
Проблем с километраж?
Здравейте, имам странен проблем с километража на BMW 320i Coupe 150hp. Преди време работеше и от време на време спираше и пак проработваше от известно време спря да показва скороста и напомръдва, работи всичко друго само скоростомера и разходомера спряха неотлепват. Тествах километража от копчето там където се задържа и всичко при теста проработва мърдат всички стрлки сигурен съм че не е от него от нещо друго ено немога да разбера какво. Някой има ли идея от какаво може да е и къде могат да ми го оправят питах на няколко места казват че немогат но ми се струва че неим се занимава.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Има едни батериики отзат те се скапват в самото табло,на другата ми кола е така и скоро ще взема мерки
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- KickingKing
- ентусиаст
-
На е36 няма батерия само на е30 има.
Това е често срещан проблем при е36. По-добре няма да стане, само ще се влошава. По принцип става от лоша спойка на чипа към таблото (те са 2 платки). Или може да пробваш да я оправиш или да смениш таблото направо
Това е често срещан проблем при е36. По-добре няма да стане, само ще се влошава. По принцип става от лоша спойка на чипа към таблото (те са 2 платки). Или може да пробваш да я оправиш или да смениш таблото направо

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
???
И при мен беше така откачих клемите на акумулатора за 2 минути закачих ги и се оправиха
странно ама факт.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ново табло.
Или друго втора ръка.
Това ако всички уреди отказват, ако отказва само скоростомера и разходомера, проблема може да е в скъсан кабел на датчика на дифа
Или друго втора ръка.
Това ако всички уреди отказват, ако отказва само скоростомера и разходомера, проблема може да е в скъсан кабел на датчика на дифа

Последна промяна vld на 23 Авг 2009, 9:58, променена общо 1 път

Има и по-евтин вариант при подобни проблеми с еепрома (чипа в който е записан софтуера за таблото).
Общо взето - сваляне на данните от работещ EEPROM чип (т.е. от работещо табло), и записването им на нов EEPROM, който да си сложиш в твоето табло.
Един еепром е лев, два. Програмирането при ел техник е 10 - 20 лв. (максимум) като в цената включвам 2-те разпоявания и 2-те запоявания. В подфорум е34 има доста писано по тази тема. Ако не ти се дават пари за цяло табло - това е варианта да превърнеш твоето табло в ново :-) поразтърси се из форума!
Възможно е и от спойки, но най-често се скапва самия чип от многократното презаписване на информация върху него. Все пак няма вечни неща, понякога и чиповете се изморяват. Казвам го за да е ясно че дори да си презапои целия чип проблема няма да престане най-вероятно..
PS: Chichebiev, попаднах на тази тема, хвърли й едно око: ЦЪК
Общо взето - сваляне на данните от работещ EEPROM чип (т.е. от работещо табло), и записването им на нов EEPROM, който да си сложиш в твоето табло.
Един еепром е лев, два. Програмирането при ел техник е 10 - 20 лв. (максимум) като в цената включвам 2-те разпоявания и 2-те запоявания. В подфорум е34 има доста писано по тази тема. Ако не ти се дават пари за цяло табло - това е варианта да превърнеш твоето табло в ново :-) поразтърси се из форума!
KickingKing написа:...
По принцип става от лоша спойка на чипа към таблото (те са 2 платки)...
Възможно е и от спойки, но най-често се скапва самия чип от многократното презаписване на информация върху него. Все пак няма вечни неща, понякога и чиповете се изморяват. Казвам го за да е ясно че дори да си презапои целия чип проблема няма да престане най-вероятно..
PS: Chichebiev, попаднах на тази тема, хвърли й едно око: ЦЪК
6 мнения
• Страница 1 от 1