STP промиваща добавка за масло

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

STP промиваща добавка за масло

Мнение от Mpower84 » 12 Май 2009, 3:51

Мислех да пусна темата в Сервизно обслужване, но реших че тук ще я видят повече хора.Вчера в ОМВ видях една добавка за масло на STP която се позлва за промиване на двигателя от нагар и наслоявания.Сипва се в старото масло и колата работи 10-15 мин. след което маслото се източва и се налива новото.Струва 15-16 лева и ако си върши работата би било страхотно.Въпроса ми е дали има смисъл от тази добавка, върши ли си работата и може ли да повреди нещо по карантията на двигателя?Скоро мярнах подобна тема, но нещо не я намирам.Извинявам се на модераторите ако трябва да местят темата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320i

Мнение от bimer » 12 Май 2009, 5:08

пробвал съм я и има смисъл.погледни колко точно времето пише че трябва да седи че не е хубаво повече.и не се прави всеки път като си сменяш маслото.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 12 Май 2009, 5:34

По-добре промивно масло на Приста, че тия добавки много агресивни били

ентусиаст
Аватар

Мнение от Mpower84 » 12 Май 2009, 6:54

nasko_arsov написа:пробвал съм я и има смисъл.погледни колко точно времето пише че трябва да седи че не е хубаво повече.и не се прави всеки път като си сменяш маслото.

През 1-2 смени на маслото до колкото разбрах.

стан написа:По-добре промивно масло на Приста, че тия добавки много агресивни били

Какво е това масло?Сипваш и караш с него известно време или какво?Къде мога да намеря такова евентуално?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 12 Май 2009, 7:33

Мани ги тия добавки - киселини някакви, вземи си на ПРИСТА промивно масло като искаш да промиваш, да не се вкарваш в излишни филми. Тия наште стари коли само промивка им трябва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 12 Май 2009, 9:01

Колега, промивката на ДВГ може да се направи и с обикновено хидравлично масло :idea: Това на ПРИСТА ОЙЛ е подобно и е с някакви добавки ;) Но истината ако си перфекционист е , сваляш картера и го почистваш основно(ако знаеш какво се събира в него:shock: ). След което, задължително купуваш нова гарнитура(картер) и го монтираш обратно! Това е ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Convertible
Мечтае да кара: e 36 M3
Детайли за колата: golqma bega4ka e

Мнение от buko89 » 12 Май 2009, 11:49

колега аз съм доволен от нея моя двигател имаше бая нагар и го нагъта и изпада с маслото пробвай нищо не губиш

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 12 Май 2009, 12:21

Правил съм промивка с друг продукт, но си оставам донякъде резервиран към това действие. Според мен, не всичко което бива разтворено (или частично) от продукта пада в картера и изтича при източването, после се налива новото масло и става едно нищо.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni3d1 » 13 Май 2009, 0:07

аз пробвах с подобна добавка на друга фирма . пишеше при много замърсен двигател , да се остави колата да работи на място 20 мин . Аз я налях , запалих , двигателя работи към 12-13 минути и ми се стори , че опитва да загасне в 1 момент все 1но щеше да затегне и аз се изплаших и изгасих мотора и източих старото масло . незнам дали не е било някаква случайност но за всеки случай си стои в колата докато работи двигателя и наблюдавай как протича процеса ! ако изникне проблем веднга гаси мотора !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 13 Май 2009, 0:32

Mpower84 написа:
nasko_arsov написа:пробвал съм я и има смисъл.погледни колко точно времето пише че трябва да седи че не е хубаво повече.и не се прави всеки път като си сменяш маслото.

През 1-2 смени на маслото до колкото разбрах.

стан написа:По-добре промивно масло на Приста, че тия добавки много агресивни били

Какво е това масло?Сипваш и караш с него известно време или какво?Къде мога да намеря такова евентуално?

Махаш старото, слагаш пристата, оставяш да работи на празен ход 5 минути и след това източваш хубаво и си слагаш новото масло. Аз така направих

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 13 Май 2009, 1:08

Ако е с хубаво масло няма нагар и промива ! Ето тук е момента да спомена че съм адски доволен именно от БМВ маслото заради това
I'm slowly drifting
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Mpower84 » 13 Май 2009, 1:32

Май се отказах от тази добавка.Още от начало си бях резервиран към нея.Сега когато разбрах, за промиващото масло на Приста и вече съвсем отпадна като вариант.Тая процедура ако отида при маслар обаче незнам дали ще се навие да я изпълни, но защо пък не.Мерси колеги!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 13 Май 2009, 7:50

Mpower84 написа:Тая процедура ако отида при маслар обаче незнам дали ще се навие да я изпълни, но защо пък не.
Колега, маслари "дал господ.." достатъчно ;) Плащаш съответно и получаваш :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dedektiv_p » 13 Май 2009, 9:34

За промивното на Приста ойл и аз съм чула добри отзиви и смятам да го направя при смяна на масло на старата ми колица. По-безопасно ми звучи от добавките разни по бензиностанциите. Като дойде ред и на това ще ви пиша как е минало. Относно свалянето на картера и почистването му... ако има вариант и това ще направя. Ще ми е интересно да се запозная от близо с всичко, което би ми подсказало как до сега е отглеждано автомобилчето ми!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от КУНИ » 13 Май 2009, 10:10

dedektiv_p написа:и аз съм чула

леле ти си дама......незнаех че има нежен пол толкова навътре с мръсната част от обслужването на нашите колици :D

Следваща

Назад към E36