Комфорт функция / Въпрос

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Комфорт функция / Въпрос

Мнение от Venko » 08 Май 2009, 15:23

Здравейте, колеги. Наскоро открих, че колата ми има такова устройство (вдига си сама прозорците).

Въпроса ми е: как може да се контролира вдигането, т.е. ако искам умишлено да си оставя свалени прозорците какво мога да направя?

Също така се интересувам дали има част от тази функция, която да ми позволява автоматично сваляне на стъклата при отключване?

И в крайна сметка това модул на централното ли е или на алармата :))).

Поздрави и честит ви петък :).

318I/95/cabrio
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Мнение от PNR » 08 Май 2009, 15:33

виж сега ако ти е оригинално заводско към колта както опредеелно при теб е май така си е функция на комфорт модула най лесно може да провериш дали е комфорт модул като заключиш вратата и задържиш ключа докато се вдигнат стъклата ак осе вдигнат значие модул оригинален не към алармата
та сега по въпроса ти значи в централната конзола зад скоростите има енда червена лампичка дето мига като си вкл. алармата
тя играе роята на ключе като я натиснеш може да се вдигат и ли да не се вдигат с алармата сега щом ти се вдигат е вкл. натисния и би трябвало да спрат да се вдигат и после по обратния път се вкл.
PNR@abv.bg
София
0888779546

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Venko » 08 Май 2009, 16:06

Здравей, колега. Благодаря за отговора ти! Това с ключа ще го пробвам веднага след работа :), а по другия въпрос - имам посочената лампичка, но индикатора на алармата ми е изнесен в предния ляв край на предното стъкло, също е лампе, но не съм пробвал да го натискам. На прибиране от офиса ще направя гимнастиките and will keep in touch :).

Благодаря пак и приятен ден.

-------------------EDIT

Хм, тъкмо се връщам от паркинга.

1. Лампичката ми е пред скоростния лост и не се натиска, зад него са ми аварийките :).

2. Лампичката на действащата аларма не се натиска също (garmin).

3. Завъртех ключа и задържах - колата се заключи и стъклото тръгна да се вдига. Пуснах ключа - стъклото спря. Пуснах алармата - стъклото се прибра.

Чудна работа :) :roll: :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 08 Май 2009, 16:40

Kaкто го описваш, е имала фабрична аларма, но са я махнали и са сложили афтърмаркет аларма.
Може да се направи да включва алармата без да вдига стъклата. Слагаш си някакво ключе, което да прекъсва някъде кабела от алармата към 17ти пин на комфорт модула.

Да ти ги сваля при отключване, обаче ще е ммого по-трудно, понеже не са ти активни копчетата на ел.стъклата след известен период от време, освен ако не отвориш вратата. :) Така че по-добре го забрави като идея, не е невъзможно, но ще е доста сложно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Venko » 08 Май 2009, 21:37

Благодаря ви! Положението ми се изясни. :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAVARIA » 09 Май 2009, 9:39

PNR написа: в централната конзола зад скоростите има енда червена лампичка дето мига като си вкл. алармата
тя играе роята на ключе като я натиснеш може да се вдигат и ли да не се вдигат с алармата сега щом ти се вдигат е вкл. натисния и би трябвало да спрат да се вдигат и после по обратния път се вкл.

тва червеното зад скоростния лост хич не ми изглежда на ключе,щех да го избуша от натискане и не поддава мамка му, да не би да има различни видове, защото аз гледах дна две коли и си бяха като моето т.е само лампичка без бутон :roll:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 09 Май 2009, 9:52

BAVARIA написа:
PNR написа: в централната конзола зад скоростите има енда червена лампичка дето мига като си вкл. алармата

тва червеното зад скоростния лост хич не ми изглежда на ключе,щех да го избуша от натискане и не поддава мамка му, да не би да има различни видове, защото аз гледах дна две коли и си бяха като моето т.е само лампичка без бутон :roll:

Tова явно само при неговата аларам го има.
Аз незнам заводската аларма да има опция за изключване на комфорт функцията за стъклата. :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 91 325d
Мечтае да кара: Z8

Мнение от laary » 10 Май 2009, 19:13

vld написа:
BAVARIA написа:

Tова явно само при неговата аларам го има.
Аз незнам заводската аларма да има опция за изключване на комфорт функцията за стъклата. :roll:

Има колега аз съм с такава на контакта и се изключва при транспорт на влак или автовоз,защото тогава обемните датчищи не са активни!

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 10 Май 2009, 19:20

laary написа:
Има колега аз съм с такава на контакта и се изключва при транспорт на влак или автовоз,защото тогава обемните датчищи не са активни!

Можеби имаш в предвид шоковите датчици, а не обемните...освен това ако колата ти не е произведена за Щатите дълбоко се съмнявам въобще да имаш шокови датчици!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Venko » 10 Май 2009, 20:05

Колеги, ето какво се случи вчера.

Remote control-a на алармата ми има 2 бутона:

1. Заключване / Отключване
2. Паник бутон.

Експеримента:

1. Свалям стъклата;
2. Излизам от колата;
3. Заключвам с бутон 1;
4. След около 3 секунди стъклата тръгват нагоре.
5. Натискам бутон 2 (паник бутон) - стъклата спират 8) .

Явно нещата имат чалъм. Не ми хрумна да я изчакам минутка да видя дали ще се разбучи алармата. :P

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 91 325d
Мечтае да кара: Z8

Мнение от laary » 11 Май 2009, 21:25

Mpower84 написа:
laary написа:

Можеби имаш в предвид шоковите датчици, а не обемните...освен това ако колата ти не е произведена за Щатите дълбоко се съмнявам въобще да имаш шокови датчици!!!

Съмнявай се дори в себе си!

Назад към E36