помощ чистачките не спират
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
помощ чистачките не спират
колеги помо6т 4иста4ките не ми спират...трябва да изгася двигатяля и тогава спират..на какво се далжи.дали не е от релето.да залепва.а каде се намира.....става вапрос за бмв.318и 95 година.купе..помогнете.благодаря...............
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
- metodi80
- старши ентусиаст
-
///MapTo написа:Релето за чистачките не стоеше ли под кормилото,някъде около кормилния прът
Или е там (на някои коли ) или е под комфорт модула (заедно със още няколко други ) , но не и в блока с предпазителите (в двигателния отсек). Ето и "fuse box diagram" в подкрепа на твърдението ми - нито едно от релетата не отговаря за чистачките !

М/у другото не знам дали сте забелязали , но когато се натисне лостчето на чистачките (примерно за еднократно почистване на стъклото) се чува как релето прецъква от към страната на пасажера и по точно зад жабката.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Aко не е релето, виж моторчето на чистачките.
Имах подобен случай самоче на Е30 и проблема се оправи след смяна на моторчето.
А самия проблем на моторчето беше, износване на механиката, поради което имаше луфт на червяка, и чистачките толкова много се засилваха, че прескачаха празното място на пистата от което трябваше да раберат че трябва да спрат.
Тогава смених поне 5 релета и проблема ту изчезваше ту се оправяше.
Имах подобен случай самоче на Е30 и проблема се оправи след смяна на моторчето.
А самия проблем на моторчето беше, износване на механиката, поради което имаше луфт на червяка, и чистачките толкова много се засилваха, че прескачаха празното място на пистата от което трябваше да раберат че трябва да спрат.

Тогава смених поне 5 релета и проблема ту изчезваше ту се оправяше.

7 мнения
• Страница 1 от 1