свързване на датчик за външна температура

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

свързване на датчик за външна температура

Мнение от baitun » 04 Май 2009, 0:40

колеги ,моля Ви за бърз отговор относно свързване на датчик за външна температура от бордкомпа,защото в една от темите пише,че се свързва кафяво-сивия кабел от борда -пин 12 към кафяво сивия на буксата на датчика а другия кабел от датчика-при мен е кафяво -оранжев на маса.Свързах ги така ,но не стана нищо,а друг колега беше писал,че плоската част на буксата на датчика е кафяво сива и тя се свързва към пин 12,а при мен плоската част е кафяво -оранжев кабел.Мислех,че съм изгорил датчика защото след интервенцията не ми даваше никакво съпротивление-тоест изгорял а на другия ден го измерих пак-5.5килоома-здрав.....?
Хайде някой който знае със сигурност да уточни плоската или облата част на датчика се свързва към маса.Мерси предварително

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 04 Май 2009, 1:15

Колега,
1. свържи датчика (както ти е кеф)
2. разкачи буксите (или буксата) от борда за 1 минута и я закачи отново.
3. ако не ти е отчело температурата - обърни датчика и повтори стъпка 2.
4. влез след това и пиши как е правилно да се свърже датчика

*точка 2 е важна защото ако не разкачиш буксите след като сложиш датчика - трябва да изчакаш доста дълго време докато започне да отчита (и да покачва градусите), т.е. ако просто сложиш датчика на борда ще се изпише правилната температура след минути, а не веднага. Не едно и две ЛС-та получих с този въпрос "слагам датчика а температурата не се променя", а просто трябва да се изчака (или както споменах да се изпълни стъпка 2) в повечето случаи.

И ако пак не стане - провери наново кабелите и ползвай информацията от тази: ЦЪК и тази тема: ЦЪК

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 04 Май 2009, 1:51

няма значение накъде се слага термометъра.
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 04 Май 2009, 9:08

PeReZ написа:Колега,

*точка 2 е важна защото ако не разкачиш буксите след като сложиш датчика - трябва да изчакаш доста дълго време докато започне да отчита (и да покачва градусите), т.е. ако просто сложиш датчика на борда ще се изпише правилната температура след минути, а не веднага. Не едно и две ЛС-та получих с този въпрос "слагам датчика а температурата не се променя", а просто трябва да се изчака (или както споменах да се изпълни стъпка 2) в повечето случаи.

И ако пак не стане - провери наново кабелите и ползвай информацията от тази: ЦЪК и тази тема: ЦЪК

благодаря колега,чел съм ти темите ,свързах си малкия борд благодарение на теб-още веднъж голямо мерси,сега отивам да свържа датчика наново защото нямам спомени да съм разкачал буксата на борда-пробвам и ще пиша

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 04 Май 2009, 10:08

baitun написа:
PeReZ написа:Колега,

благодаря колега,чел съм ти темите ,свързах си малкия борд благодарение на теб-още веднъж голямо мерси,сега отивам да свържа датчика наново защото нямам спомени да съм разкачал буксата на борда-пробвам и ще пиша

тръгна,още веднъж големи благодарности на колегата PeReZ -при мен проблема е бил в т.2-разкачам буксата на бордкомпа,свързвам датчика ,свързвам буксата на бордкомпа и всичко е ОК

Назад към E36