въпрос към знаещите!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- lordofthedance
- кандидат ентусиаст
-
въпрос към знаещите!!!
здравейте пичове.вчера както си карах и по едно време гледам температурата се покачва и почва да пуши нещо.спирам аз,отварям капака и гледам,че маркуча от казанчето към двигателя се беше откачил и целият антифриз беше излязъл.вече втори ден доливам антифриз докато най накрая се оправи всичко.та въпроса ми е следния:от къде се обездушава радиатора.гледам има една странна врътка дето пише entluftung точно до капачката на казанчето с антифриза.от там ли се навива нещо и ако да ми обяснете как и накъде да въртя и колко.при запален мотор ли трябва да стане това?или се бъркам нещо и обездушаването става автоматично.това е единия ми въпрос.,а дригият е дали е възможно да съм преебал главата от това прегряване.ако да какви са симптомите за прецакана глава,че из форума не намирам нищо конкретно относно симптомите по които може да познаеш.според мен колата си върви ок,ама за всеки случай ми се ще да проверя дали има някакви поражения.мерси предварително!
пс:мога ли да прецакам нещо ако сипвам само концентрат антифриз?
пс:мога ли да прецакам нещо ако сипвам само концентрат антифриз?
- batDancho
- младши ентусиаст
-
Доливаш повечко в разширителното казанче, загряваш колата и лекичко почваш да го развиваш това болтче, докато започне да излиза течност оттам. Двигателя може и да работи, но не е задължително, ако въздуха ти е малко, самото налягаен в охладителната система ще го изхвърли навънка. Имаш и едно болтче отгоре на водната помпа, него също меже да го разхлабиш, ама задължително на изгасен двигател
За прецаканата глава- симптомите са бял пушек и пресечено масло - ако ги нямаш, може и да си минал метър.

Компютърът е универсален усилвател.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.
- lordofthedance
- кандидат ентусиаст
-
мерси много за инфото.погледнах маслото и е много бистро.отзад пушека си е нормален поне според мен.а парното си духа топло.явно съм се разминал този път. thanks again 

4 мнения
• Страница 1 от 1