Проблем клима е36 320!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем клима е36 320!

Мнение от devilheart » 17 Апр 2009, 17:58

здравейте колеги, опитах се да намеря с търсачката сходен на моя проблем но не успях, ако все пак е имало, се моля да ме извините за повторна тема, та по проблема, днес като смених филтъра на климатика, усетих (явно и преди си е било така но не съм го забелязал), че при пуснат климатик и завъртени врътките към крайна точка на синиото отделение, долу в краката откъм пасажера духа топло, адски топло, завъртам врътките и промяна няма,към централните като дам да духа си е студено, но долу ниското духа топло, от каде може да идва? а и към този въпрос да прибавя, компресора на климата ми е омаслен, доста ми се вижда, не е масло от мотора, явно е че си е от компресора, виждам на няколко пъти капка под него точно, самия компресор ли трябва да се отремонтира, сменява ли се нещо по него, уплътнения, семеринги или ??

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от IPI78 » 17 Апр 2009, 20:28

Оносно топлото по-всяка вероятност не ти затваря елекро магнитния клапан на парното,а отнсно компресора;да отрмонтира се може да е от уплатненията на капаците или осовото упланение,само да не е прее**н блока.

Потребител
Аватар

:)

Мнение от devilheart » 18 Апр 2009, 0:02

благодаря колега, копресора ше го закарам да го видят, а този клапан каде се намира? и ако наистина не отваря сменя ли се?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от IPI78 » 18 Апр 2009, 19:09

Клапаните за парното са под бушониерата,те са два и по всяка вероятностти е блокирал само единия, но трябва да се оворят и да се видидят.

Назад към E36