Задни накладки-смяна + Лампа
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Колеги колата седи разглобена в гаража и не знам какво да я правя...проблема е, че си купих нови задни накладки за колата (с дискове е и отзад) и до тук всичко ОК.Слизам, разглобявам я, махам старите накладки и опитвам да сложа новите (Textar) и удрям на камък.Новите накладки не могат да влезнат в апарата...иначе са точно такива каквито ми трябват, но просто не мога да ги вкарам и двете в апарата.Струва ми се, че имат много феродо и за това не мога да ги набутам.Има ли някакъв чалъм по смяната?
Последна промяна Mpower84 на 12 Апр 2009, 19:08, променена общо 1 път
- Ivan_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 BMW 523I M52TU Sedan
- Мечтае да кара: само BMW
- Mpower84
- ентусиаст
-
Е колега повярвай направил съм го.И друк път съм сменял накладки.Просто буталото е прибрано до края и пак няма място!
- Mpower84
- ентусиаст
-
Мисля, че за това става въпрос http://www.bimmerdiy.com/diy/e36brakesystem/
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Хммм ....
, странна работа ... еми единствения вариянт в такъв случай е да пилнеш леко феродот на накладките докато влязат 

- BH5482BH
- младши ентусиаст
-
- Кара: с превишена скорост
Колега, за да не влизат новите накладки в спирачнните апарати, или накладките не са точния размер за модела, или спирачния диск не е оригинален (например оригиналния плътен диск е сменен с вентилиран, който е по-широк и трябва да се сменят съответно и апаратите)
Другата възможност е да не си прибрал до край буталата на спирачните апарати (вярвам ти като казваш, че не ти е за пръв път, но все пак провери - човек като бърза понякога ...)
PS Не "пилвай" нищо, както ти каза и колегата. Това са спирачки все пак
Най-малкото след подобна интервенция накладките няма да са успоредни на диска и ще кривят и заклинват
Другата възможност е да не си прибрал до край буталата на спирачните апарати (вярвам ти като казваш, че не ти е за пръв път, но все пак провери - човек като бърза понякога ...)
PS Не "пилвай" нищо, както ти каза и колегата. Това са спирачки все пак

Най-малкото след подобна интервенция накладките няма да са успоредни на диска и ще кривят и заклинват
- metodi80
- старши ентусиаст
-
BH5482BH написа:Нищо не "пилвай" има си начин да ги сложиш по нормалния начин щом са същите като старите
И къв е тоя начин "баш " ... апаратите на бмв не са като на рено примерно да могат да се свиват или разширяват .... щом е прибрал до край буталцето и не му влизат накладките в апарата , какво точно може да направи друго ... ?!!!! Колегата не е казал , че е смянл диск (примерно да е смянал с вентилиран и от там да му иде проблема , понеже вентилираните са по дебели, диска си му е стария).Пиленето на накладките е кофти работа (и не е за препоръчване, ама ако всичко е както трябва и накладките пак не влизат какво може друго да направи..... А за правилното "отнемане" на часто от феродото на накладката си има майстори , сервизи и т.н. не е кой знае каква философия...) Айде ти като по знаещ кажи какъв е тоя начин , "образовай" ни , казваш , че си има начин ама не казваш какъв е тоя начин .....
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Колега гаранция имаш ръб на дисковете-отхлаби целия спирачен механизъм и пробвай една по една дали ще влезнат
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
metodi80 написа:.... А за правилното "отнемане" на часто от феродото на накладката си има майстори , сервизи и т.н. не е кой знае каква философия .....
Според мен няма "правилно отнемане на част от феродото на накладката". Накаладката или е за определения модел автомобил и става без "побългаряване" или ако не стават се търсят точните накладки ...
vladi_a_i написа:Колега гаранция имаш ръб на дисковете-отхлаби целия спирачен механизъм и пробвай една по една дали ще влезнат
Дори да са износени дисковете и да са с ръб по периферията (тогава старите накладки закачат и излизат по-трудно с нагаждане) новите накладки трябва да влязат без проблеми, защото те са мерени по оригиналния размер на нови дискове, а не по издълбаните от употреба дискове ...
- Mpower84
- ентусиаст
-
Колеги в линка по-горе дето съм го постнал има информация как става номера за нула време и без пилене.Махат се едни гумени тапички от вътрешната част на апарата и с лимус номер 7 се отвиват водачите на апарата и след това е лесно.Става за 30 мин. и на двете колела.Това го оправих, сега имам друг проблем...лампата за накладките не иска да изгасне.Датчика е сменен и е свързан правилно до колкото разбирам, но лампата продължава да свети.АБС-а работи нормално и колата си спира екстра.При смяната на предните накладки нямаше проблем с гасенето на лампата, а сега се видяхме в чудо!Давайте идеи!
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Re: Задни накладки-смяна + Лампа
Mpower84 написа:Колеги в линка по-горе дето съм го постнал има информация как става номера за нула време и без пилене.Махат се едни гумени тапички от вътрешната част на апарата и с лимус номер 7 се отвиват водачите на апарата и след това е лесно.Става за 30 мин. и на двете колела.Това го оправих, сега имам друг проблем...лампата за накладките не иска да изгасне.Датчика е сменен и е свързан правилно до колкото разбирам, но лампата продължава да свети.АБС-а работи нормално и колата си спира екстра.При смяната на предните накладки нямаше проблем с гасенето на лампата, а сега се видяхме в чудо!Давайте идеи!
Новият датчик не ти затваря веригата!Откачи го и зачисти буксичките!

- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
Mpower84 Извинявай че ти пиша в темата ама и аз имам един въпрос. Аз като сменях накладките установих че кабелчето където е за накладките се е откъснало и го няма,няма я и буксата. Някой да знае от къде мога да си намеря такава букса щото мисля направо да го дам на късо и да не ми свети тая лампа?
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

- Mpower84
- ентусиаст
-
Re: Задни накладки-смяна + Лампа
ned_gm28 написа:Новият датчик не ти затваря веригата!Откачи го и зачисти буксичките!
Какво ли не правих...откачах го 1000 пъти, пръсках контактен спрей, махах даже акомулатора с ясната представа, че нищо няма да стане ма викам айде, гледах бушоните и всичко изглежда ОК.Можеби умората си казва думата и има нещо което не съм догледал...тези дни пак ще ровя.Междувременно всякакви съвети са добре дошли!!!!!!!
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2