стъпков мотор -смяна или ултразвук
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- panata_bmw
- Потребител
-
- Кара: с страст да дава газ
- Мечтае да кара: М3 е36
стъпков мотор -смяна или ултразвук
здравейте колеги
имам проблем с стъпковото моторче...мисълта ми е по-добре нов ли да си купя или ги чистят...има ли разлика от новия и горе долу каква е цената и на двата варианта? И само да питам ако някои знае в Стара Загора каде има такъв сервиз дето ги чистят с ултра нека каже каде се намира
мерси предварително 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Айде малко се разчети по раздела и използвай търсачката... не е като да не е писано по въпроса... стига сте чакали на готово за подобни по-банални проблеми... 

ааа
Пробвай първо с ултразвук, не бързай с нов. Лично аз така си реших проблема и вече половин година всичко е 6. Ходи в СБА, на входа точно е сервиза в който аз си чистих моя. Цена с демонтаж, почистване и монтаж 35 лв. Преди 6 месеца беше това, предполагам и сега е толкова.
Винаги е по-добре да си купиш нов.
Чистенето, рециклирането, ремонтирането на авточасти винаги е компромис и ако имаш възможност не го прави (това ти го казвам в отговор на глупавия въпрос, кое е по-добре - нов или да чистиш).
Цената на нов е между 200 и 400 лв. В твоя случай:
Естествено ти няма да избереш този вариант, така че отиваш на варианта с чистенето.
При теб (ако си с м40) стъпковото моторче е на много удобно място и можеш да си го свалиш и сам.
Чистенето с ултразвук е най-добрия начин да го почистиш, но става и с бензин/wd40/препарат за чистене на спирачки (аз го правя с бензин). Ако си с м40 двигател е за 15 минути работа, така че действай, не е сложно, само попрочети темите във форума за да си имаш няква представа как се прави... Ако си с друг двигател по-добре иди на сервиз (на много криво място са стъпковите моторчета при останалите двигатели). И чети малко преди да задаваш банални въпроси, не си първия на който му хрумва да си оправи оборотите тук.
Чистенето, рециклирането, ремонтирането на авточасти винаги е компромис и ако имаш възможност не го прави (това ти го казвам в отговор на глупавия въпрос, кое е по-добре - нов или да чистиш).
Цената на нов е между 200 и 400 лв. В твоя случай:
- Код: Избери целия код
Номенклатурен номер : 13411435995
Описание : КЛАПАН
Ед.цена (с ДДС) : 377.40 BGL
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Естествено ти няма да избереш този вариант, така че отиваш на варианта с чистенето.
При теб (ако си с м40) стъпковото моторче е на много удобно място и можеш да си го свалиш и сам.
Чистенето с ултразвук е най-добрия начин да го почистиш, но става и с бензин/wd40/препарат за чистене на спирачки (аз го правя с бензин). Ако си с м40 двигател е за 15 минути работа, така че действай, не е сложно, само попрочети темите във форума за да си имаш няква представа как се прави... Ако си с друг двигател по-добре иди на сервиз (на много криво място са стъпковите моторчета при останалите двигатели). И чети малко преди да задаваш банални въпроси, не си първия на който му хрумва да си оправи оборотите тук.

4 мнения
• Страница 1 от 1