подавам газ пада мощноста
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- jibo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw 320 d ,E36 TDS
- Мечтае да кара: BMW X5
подавам газ пада мощноста
колеги едно питане зна4и прибирам се аз такав тая ве4ер и на един баир давам на 4 -та скорост и колата ми не иска да се набира пьк се засилих на 3 -та и давам газ колата рамжи пак не варви и сякаш педала на газта боскува
- jibo
- младши ентусиаст
-
интерколера ми е савсем леко пробит но не ми се вярва a дюза като е няма да мога да паля и ще гасне а тя не гасне
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Съединител..... По принцип това е характерен признак , даваш газ , оборотите се качват яко , а колата не иска да се дърпа..... Пробвай да и направиш лек "бърноут" , демек на първа подай яко газ със полусъединител и после пускай постепенно така , че да почне да върти гуми , ако завърти гумите нормално , без да има боксуване на съединител , значи със съединителя всичко е наред , ако обаче съединителя избуксува и се чуе едно като прескачане (прескача феродовия диск , няма добро сцепление със маховика), значи е съединителя. Има и друг пиниз да разбереш дали е съединителя , но той е малко относителен (в смисъл показател е , но за напълно заминал съединител) - заставаш с/у бордюр , подпираш предните гуми на него , дърпаш ръчната , почваш да пускаш съединителя без да подаваш газ , ако колата угасне , работата уж е ок , ако не угасне , съединителя е напълно заминал.
- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
И аз съм за съединител - при всеки друг проблем по самия двигател - когато назориш по баира колата ще изгасне, при теб щом се форсира ама не върви - съединителя боксува

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
nelim написа:И аз съм за съединител - при всеки друг проблем по самия двигател - когато назориш по баира колата ще изгасне, при теб щом се форсира ама не върви - съединителя боксува

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Съединител....аз се опитах да направя бърн аут ...обаче съедителя отиде в алт и се запали ...характерно е също при превключване на предавки след отпускането да се форсира и след 3-4 сек да поема ....моя до такава степен замина че при 6000 оборота дигаше едва 20км и не можех един рейс даже да изпреваря

- metodi80
- старши ентусиаст
-
jibo написа:и аз мисля 4е е саединител давам газ мотора се 4ува по силно пьк има некво забавяне на скороста и педала на газта сякаш боксува,скап ли е саединителя
Колега , чакай сега ... как забавяне .... значи ако съединителя ти е скапан , като даваш газ колата се форсира и не се ускорява , но държа да подчертая в никакъв случай не се забавя. Защото ако усещаш , че като подаваш газ и колата се форсира , не върви , но и усещаш , че забавя хода си , демек забива леко муцуната , то това говори за друг проблем - примерно запушен катализатор , проблеми със дюзи , ламбда сонда , дебитомер , датчици на разните валове и самите валове (най вече разпределителен) и т.н.
- jibo
- младши ентусиаст
-
неска пробвах това колеги но завартя си гумите дори сега като се прибирах няма никакво форсирване ,педала на газта има ли жило или е електронен много ми се струва твард педала на газта
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Има ги и двата на твоя модел:jibo написа:педала на газта има ли жило или е електронен много ми се струва твард педала на газта
жилото е това http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=35&fg=10
а потенциометъра е в два модела ето http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=35&fg=15

11 мнения
• Страница 1 от 1