Външна температура?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Външна температура?
С малкия борд съм и гаснеше от време на време. СМених само борда с такъв втора употреба (Сони, не съм те забравил
). Но "новия" показва видимо по-големи стойности за външната температура (около 5 градуса), докато стария си беше съвсем точен. Интересно ми е дали се е случвало на някой и каква може да е причината... И не ми казвайте "лятното часово време" 

Never mistake motion for action...
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Смени и температурния датчик и всичко ще е наред
От няколко седмици ми правиш впечатление с многото и некомпетентните мнения който даваш ,от каде се появи!
П.С:Ако ще спамиш на л.с,да не разваляме темата!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Nukem написа:Смени и температурния датчик и всичко ще е наред
От няколко седмици ми правиш впечатление с многото и некомпетентните мнения който даваш ,от каде се появи!
П.С:Ако ще спамиш на л.с,да не разваляме темата!

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Всеки има право на отговор,дори и да не е прав...все пак си помагаме,може и от борда да е нещо-но все пак се затопли,а може и стария да не е бил в ред щом гаснел
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
И аз съм на това мнение, или е от софт-а на борд-а, или е от съпротивленията.. все пак знаем че температурата се подава от терморезистор(термистор) било то и оригиналния от БМВ, ако не е от софт, вероятно съпротивлението вътре в самия борд или се променя, или се отчита по друг начин.... след като датчика и кабела до буксата на борд-а е същия.. а 2 борд-а показват различни неща.kal написа:И аз съм го забелязал това, с различни бордове показва различна температура, пробвал съм и със смяна на датчик, е не е от него! Явно си има значение софта на самия борд
Аз за моя борд лично напасвах нещата с терморезистори, съчетавах 5.5Ком, 5Ком + 2Ком терморезиторти NTC и т.н., но не помня последно кво оставих да мери що годе вярно.

- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
:)
Колега да ти кажа и аз съм с малкия борд и зимата ми даваше отклонение 2-3градуса мислех че датчика се намира при изпарителя на газовата уредба и то покачва температурата та да сочи винаги малко отгоре,но се га се затопли и стана абсолутно точен(слагал съм живачни термометри и показва същото което и борда) Та идеята ми е ако имаш газова или метанова да не би изпарителя да е близо до датчика и затова да има отклонение
Ако ли не просто си купи новата 7-ца и ще е наред 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
аз пък искам да питам от къде излиза кабела към който се връзва датчика, защото някой тунингист, който е сменил предната ми броня е изкъртил и датчика и в момента показва -37 (т.е. липсва), датчик си намерих, но не вижда кабела, на който трябва да се върже
Колата е 320и 1997, ако има значение, защото някой казваше, че има и такива с по 2 датчика.

Колата е 320и 1997, ако има значение, защото някой казваше, че има и такива с по 2 датчика.

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Leon
- старши ентусиаст
-
Re: :)
bmw55 написа:Колега да ти кажа и аз съм с малкия борд и зимата ми даваше отклонение 2-3градуса мислех че датчика се намира при изпарителя на газовата уредба и то покачва температурата та да сочи винаги малко отгоре,но се га се затопли и стана абсолутно точен(слагал съм живачни термометри и показва същото което и борда) Та идеята ми е ако имаш газова или метанова да не би изпарителя да е близо до датчика и затова да има отклонениеАко ли не просто си купи новата 7-ца и ще е наред
Нямам никакви АГУ, а датчика е във въздуховода, не виждам как да е близо до изпарителя, дори да имах. Просто след подмяната започна да мери различно. Преди това беше доста точен и сега ме дразни. Със същия успех можех въобще да не го сменям. Явно ще трябва да търся друг и да пробвам какво ще се получи...
Never mistake motion for action...
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
Re: :)
Leon написа:bmw55 написа:Колега да ти кажа и аз съм с малкия борд и зимата ми даваше отклонение 2-3градуса мислех че датчика се намира при изпарителя на газовата уредба и то покачва температурата та да сочи винаги малко отгоре,но се га се затопли и стана абсолутно точен(слагал съм живачни термометри и показва същото което и борда) Та идеята ми е ако имаш газова или метанова да не би изпарителя да е близо до датчика и затова да има отклонениеАко ли не просто си купи новата 7-ца и ще е наред
Нямам никакви АГУ, а датчика е във въздуховода, не виждам как да е близо до изпарителя, дори да имах. Просто след подмяната започна да мери различно. Преди това беше доста точен и сега ме дразни. Със същия успех можех въобще да не го сменям. Явно ще трябва да търся друг и да пробвам какво ще се получи...
ако искаш звани еднин тел ще свалим моя и щше пробваме дали ще има разлика при теб ще го сложим на теб и ще видим от борда ли е или от датчика така е най добре да се пробва от колега затова сме тука и сме единни
Аз моя вчера го монтирах не сам извел още датчика до ваздуховода че не сам го сложил още но работи сложих си засега темпераурния датчик зад вара и днес сутринта ми показваше +11градуса
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Mitaka85
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
- xenolith
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 (M43B19)
Абе май тук е мястото да попитам... датчика за температурата една кръгла джунджурийка, която е вързана с няколко жички и се разкарва свободно под капака ми ли е? 

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2