Външна температура?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Външна температура?

Мнение от Leon » 05 Апр 2009, 9:47

С малкия борд съм и гаснеше от време на време. СМених само борда с такъв втора употреба (Сони, не съм те забравил ;) ). Но "новия" показва видимо по-големи стойности за външната температура (около 5 градуса), докато стария си беше съвсем точен. Интересно ми е дали се е случвало на някой и каква може да е причината... И не ми казвайте "лятното часово време" 8)
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Makarov 2 » 05 Апр 2009, 10:15

Смени и температурния датчик и всичко ще е наред

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 05 Апр 2009, 10:21

От няколко седмици ми правиш впечатление с многото и некомпетентните мнения който даваш ,от каде се появи!
П.С:Ако ще спамиш на л.с,да не разваляме темата!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 05 Апр 2009, 14:16

Nukem написа:

От няколко седмици ми правиш впечатление с многото и некомпетентните мнения който даваш ,от каде се появи!
П.С:Ако ще спамиш на л.с,да не разваляме темата!

:ok:

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 05 Апр 2009, 20:01

Всеки има право на отговор,дори и да не е прав...все пак си помагаме,може и от борда да е нещо-но все пак се затопли,а може и стария да не е бил в ред щом гаснел
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Мнение от nakoone » 05 Апр 2009, 21:16

Виж да не е паднал в коша на двигателя датчика и да отчита по голяма температура от там.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kal » 05 Апр 2009, 21:24

И аз съм го забелязал това, с различни бордове показва различна температура, пробвал съм и със смяна на датчик, е не е от него! Явно си има значение софта на самия борд ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
Мечтае да кара: //M Power :)

Мнение от nelim » 05 Апр 2009, 23:26

kal написа:И аз съм го забелязал това, с различни бордове показва различна температура, пробвал съм и със смяна на датчик, е не е от него! Явно си има значение софта на самия борд ;)
И аз съм на това мнение, или е от софт-а на борд-а, или е от съпротивленията.. все пак знаем че температурата се подава от терморезистор(термистор) било то и оригиналния от БМВ, ако не е от софт, вероятно съпротивлението вътре в самия борд или се променя, или се отчита по друг начин.... след като датчика и кабела до буксата на борд-а е същия.. а 2 борд-а показват различни неща.

Аз за моя борд лично напасвах нещата с терморезистори, съчетавах 5.5Ком, 5Ком + 2Ком терморезиторти NTC и т.н., но не помня последно кво оставих да мери що годе вярно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd && 525d
Мечтае да кара: В европейска България

:)

Мнение от bmw55 » 06 Апр 2009, 0:45

Колега да ти кажа и аз съм с малкия борд и зимата ми даваше отклонение 2-3градуса мислех че датчика се намира при изпарителя на газовата уредба и то покачва температурата та да сочи винаги малко отгоре,но се га се затопли и стана абсолутно точен(слагал съм живачни термометри и показва същото което и борда) Та идеята ми е ако имаш газова или метанова да не би изпарителя да е близо до датчика и затова да има отклонение :( Ако ли не просто си купи новата 7-ца и ще е наред :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 06 Апр 2009, 1:12

аз пък искам да питам от къде излиза кабела към който се връзва датчика, защото някой тунингист, който е сменил предната ми броня е изкъртил и датчика и в момента показва -37 (т.е. липсва), датчик си намерих, но не вижда кабела, на който трябва да се върже :(

Колата е 320и 1997, ако има значение, защото някой казваше, че има и такива с по 2 датчика. :confused:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Re: :)

Мнение от Leon » 06 Апр 2009, 8:37

bmw55 написа:Колега да ти кажа и аз съм с малкия борд и зимата ми даваше отклонение 2-3градуса мислех че датчика се намира при изпарителя на газовата уредба и то покачва температурата та да сочи винаги малко отгоре,но се га се затопли и стана абсолутно точен(слагал съм живачни термометри и показва същото което и борда) Та идеята ми е ако имаш газова или метанова да не би изпарителя да е близо до датчика и затова да има отклонение :( Ако ли не просто си купи новата 7-ца и ще е наред :D

Нямам никакви АГУ, а датчика е във въздуховода, не виждам как да е близо до изпарителя, дори да имах. Просто след подмяната започна да мери различно. Преди това беше доста точен и сега ме дразни. Със същия успех можех въобще да не го сменям. Явно ще трябва да търся друг и да пробвам какво ще се получи...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Re: :)

Мнение от PNR » 06 Апр 2009, 10:42

Leon написа:
bmw55 написа:Колега да ти кажа и аз съм с малкия борд и зимата ми даваше отклонение 2-3градуса мислех че датчика се намира при изпарителя на газовата уредба и то покачва температурата та да сочи винаги малко отгоре,но се га се затопли и стана абсолутно точен(слагал съм живачни термометри и показва същото което и борда) Та идеята ми е ако имаш газова или метанова да не би изпарителя да е близо до датчика и затова да има отклонение :( Ако ли не просто си купи новата 7-ца и ще е наред :D

Нямам никакви АГУ, а датчика е във въздуховода, не виждам как да е близо до изпарителя, дори да имах. Просто след подмяната започна да мери различно. Преди това беше доста точен и сега ме дразни. Със същия успех можех въобще да не го сменям. Явно ще трябва да търся друг и да пробвам какво ще се получи...

ако искаш звани еднин тел ще свалим моя и щше пробваме дали ще има разлика при теб ще го сложим на теб и ще видим от борда ли е или от датчика така е най добре да се пробва от колега затова сме тука и сме единни
Аз моя вчера го монтирах не сам извел още датчика до ваздуховода че не сам го сложил още но работи сложих си засега темпераурния датчик зад вара и днес сутринта ми показваше +11градуса
PNR@abv.bg
София
0888779546

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 07 Апр 2009, 9:22

Супер, благодаря! Ще ти звънна при първа възможност!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от Mitaka85 » 07 Апр 2009, 10:12

има значение софта на самия борд
:!:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 (M43B19)

Мнение от xenolith » 07 Апр 2009, 17:24

Абе май тук е мястото да попитам... датчика за температурата една кръгла джунджурийка, която е вързана с няколко жички и се разкарва свободно под капака ми ли е? :mhihi:

Следваща

Назад към E36