проблем с автоматичната скоростна кутия
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- veliki1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330 CI
- Мечтае да кара: Х5
проблем с автоматичната скоростна кутия
колеги моля помогнете ми с няква идея имам е 36 м52 автомат двигатела е перфектен колата обаче не върви се едно карам 1.6 като и хвурля мръсна газ дори на пясък не върти а на магистралата в високи обороти си върви възможно ли е аз я купих от една жена в германия първи собственик и тя си я е поръчвала да е искала некви настойки да не върти немога да разбера иначе елкона дава перфекни стойности
Последна промяна veliki1 на 31 Мар 2009, 11:53, променена общо 1 път
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Колега незнам какво очакваш от тоя автомат, той не е направен да дрифтиш или да въртиш гуми. Казвам ти го защото аз карам автомат и преди да и сложа чипа се развърташе само във виските обороти. Преди това като и дам рязко газ забиваше муцуната това е за 1.6 М43, просто с автомата забрави да вътиш гуми. Ако искаш да се развърта от ниските отиди при колега Лъчо да ти сложи един чип и си готов. Но само да ти кажа още нещо самия автомат си е и по тромав в случая ако се наредиш с БМВ Е36 М52 ръчка дори и със чипа той ще ти вземе старта. Ако искаш кола с която да дрифтиш и въртиш гуми си смени автомата със механична кутия сложи си един шпер и си ти. Купуваш си една механична кутия и си я сменяш.
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
Kregec написа:...Купуваш си една механична кутия и си я сменяш.
Де да беше само това.... Аз сериозно съм се замислил за тая интервенция. Моята е 320-ка и все едно карам 316-ка. Даже по-зле. На скоро карах един комапкт 316-ка и имах чувството че лети в сравнение с моята, даже не едно място дето се опитвах веднъж да завъртя мойта компакта така го изсуках че направо се среснах. Представям си мойта ако беше ръчка какво щеше да направи, но има време. Да потчертая, за да не изникват спорове - и 2-те нямат шпер. Та така колега, решението е само едно - ръчни скорости. На колицата и няма нищо. Или я дай на някой чичко да си се вози, а ти си вземи ръгачка и карай (има разлика м/у 2-те), или направи автомата ръчка, както аз съм намислил.
- gerginov1988
- Потребител
-
- Кара: BMW E36 320i
- Мечтае да кара: M3 E36 3.2 Evo
Здравейте първо,
Много неща може да са причината за този "Невървеж" -- нещо механично в скоростната кутия, бобини, недостиг на масло в скоростите. Общо взето моят съвет е следния, когато има подобен проблем ( Или някои му казват "авариен режим") първото което трябва да направиш е да я закараш при някой добър диагностик както си направил ти в началото, за да може да се изключи проблем с електрониката. Иначе ако са бобини, към 150лв е бройката, естествено може една от всичките да е дефектирала и тя да създава ядовете. Иначе не съм напълно съгласен, че автоматика е тромав, зависи като му свикне човек, после гледа ръчката като полезно изкопаемо.
Много неща може да са причината за този "Невървеж" -- нещо механично в скоростната кутия, бобини, недостиг на масло в скоростите. Общо взето моят съвет е следния, когато има подобен проблем ( Или някои му казват "авариен режим") първото което трябва да направиш е да я закараш при някой добър диагностик както си направил ти в началото, за да може да се изключи проблем с електрониката. Иначе ако са бобини, към 150лв е бройката, естествено може една от всичките да е дефектирала и тя да създава ядовете. Иначе не съм напълно съгласен, че автоматика е тромав, зависи като му свикне човек, после гледа ръчката като полезно изкопаемо.

Здравейте колеги,карам Е34 автомат.Имам същия проблем,но в никъкъв случай не е от скоростите.Имам малък проблем в мотора(бобина или дюза,ще разбера тези дни).Преди да се прее*е,вървеше като откачена.Вярно,не върти гуми при потегляне освен ако не направип номера със спирачката и газта,обаче точно след петия метър почваше да си върви както трябва и почти няма разлика от ръчката.
Първо провери мотора преди да си почнал със смяна на скоростите и др.
Поздрави
Мариян
Първо провери мотора преди да си почнал със смяна на скоростите и др.
Поздрави
Мариян
7 мнения
• Страница 1 от 1