Относно лампата за еър-бега...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36

Относно лампата за еър-бега...

Мнение от KAIL_77 » 06 Дек 2004, 17:58

'95 - 316i
Става въпрос за червената контролна лампичка за еър-бега най-вдясно на таблото. Като запаля колата, въпросната лампа свети за около минута и половина, след което си угасва. Нормално ли е това? Какво всъщност показва тази лампа?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 06 Дек 2004, 18:57

до колкото знам това е нормално.
колата подготвя airbag-а /отчита датчици на коланите или на седалките/ :D

абе слагай колани за по сигурно :puke:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 06 Дек 2004, 19:23

По принцип еърбега, както и АБС се активират след като вдигнеш определена скорост - примерно 30км/ч. Другата възможност е ламата да свети, защото не си поставил колан и тя не се активира, после гасне да не ти вади очите, но не съм сигурен,че '95-та я има тая екстра. Ако бордкомпютъра не светва,че има грешка (СЕРИВИС), карай си спокойно. Ако много те притеснява, отиди да я закачат на компютър и ще ти кажат има ли проблем.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 06 Дек 2004, 19:28

Lion написа:По принцип еърбега, както и АБС ....

:yes:

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 06 Дек 2004, 21:00

Нормално е и на 5-цата и на купето ми е така!Караи и си пеи :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KAIL_77 » 06 Дек 2004, 21:34

ОК пичове, благодаря за съдействието! :yes:

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 07 Дек 2004, 3:03

не знам защо давате грешна информация на момчето :!:
приятелю, със сигурност имаш проблем с аербег-а, минута и половина свети лампата, когато нещо не е на ред. иначе изгасва 5 секудни най-много след като запалиш. би трябвало да си с два еърбег-а нали? ако споделиш кога и при какви обстоятелства се е появил този проблем, може и да успеем да ти помогнем?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 07 Дек 2004, 3:24

:OT:
Kris написа:
абе слагай колани за по сигурно :puke:
а и излиза по-евтинко, от рекетйорска :cop: гледна точка :) :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Относно лампата за еър-бега...

Мнение от bum_bum » 07 Дек 2004, 10:37

KAIL_77 написа:'95 - 316i
Става въпрос за червената контролна лампичка за еър-бега най-вдясно на таблото. Като запаля колата, въпросната лампа свети за около минута и половина, след което си угасва. Нормално ли е това? Какво всъщност показва тази лампа?

Ейнджи е прав, лампичката не трябва да свети повече от тези на другите уреди, акумулатор, абс и т.н. В момента имаш някакъв проблем и лампичката свети по- дълго за да ти го покаже. 1.5мин няма да е сериозен проблем защото колкото по- дълго свети, толкова по- сериозен е проблема. Най- лошото, което може да е е да ти е свършил датчика- 70лв в Дару ако не се лъжа. Има един в седалката до шофьора щом си 95-та г. значи имаш и там еър бег. Както и централния, който е под задните седалки. Мисля, че този който се преебва е този на седалката до шофьора. Но най- вероятно имаш натрупани грешки, които пък най- често идват при смяна на акумулатор и могат да се изчистят. Къде освен в Дару не знам обаче.
Изображение

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 07 Дек 2004, 14:33

Прави сте не обърнах внимание на 1.5 мин. :uups:
Требва да гасне с другите.
При мен на Е39 ми свете6е постояанно и след смяна на куплунг на одеалцето под седалката се оправи.Имам маистор ако искаш ЛС и 6те ти дам телефона му.Прави вси4ко като в Дару ама на по добри цени. :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Дек 2004, 15:34

Дай му тел тук или на ЛС плз, че и на мен ми свети ама като се зарекох, че в Дару няма да стъпя и незнам са де да я оправя :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KAIL_77 » 07 Дек 2004, 17:31

Още веднъж искам да благодаря за всички мнения относно моя малък проблем! Аз съм нов член на форума, явно тук наистина има отзивчиви хора! :bowdown:

Колата ми има само 1 Air Bag (на волана), но наистина като ходих на комп. диагностика, не се отчита никаква грешка, още по-малко пък на Air Bag-a... а лампата си свети продължително (повече от минута).
Е, тук в Русе нема Дару кар... има Даскалов... ама явно ще трябва да потърся друг квалифициран сервиз, че тези дерат. :|

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KAIL_77 » 07 Дек 2004, 18:03

Engi написа: ако споделиш кога и при какви обстоятелства се е появил този проблем, може и да успеем да ти помогнем?

Ами откакто съм я купил колцата, така е. Един (разбирач) ми каза, че лампата свети по-продължително, защото системата припомпвала Air Bag-a, един вид го подготвя за (не дай Боже) сакатлък ако ще става. Е, да, и на мен не ми се вижда нормално толкова време да свети. Иначе пробвах и със поставен колан да паля, все тая... :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 07 Дек 2004, 18:29

туй е егати вица :mhihi: незнам кой ти го е казал но си няма хабер от еърбеци .. Еърбека се състои от възглавница и патрон с газ под високо налягане( няколко стотин атмосфери,и не подлежи на припомпване :mhihi: ) който при сигнал от някой от датчиците за катастрофа изпуска,и надува възглавницата .. всичко това става за милисекунди ..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KAIL_77 » 07 Дек 2004, 18:33

Alexi написа:туй е егати вица :mhihi: незнам кой ти го е казал но си няма хабер от еърбеци ..

Да, прав си, и аз така си мислех, не случйно тук търся мнението на по-разбиращите и знаещите.

Следваща

Назад към E36