Колеги... Малък проблем с предницата.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- D_reamcatche_R
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: и се радва на живота...
- Мечтае да кара: по немските аутобани....
Колеги... Малък проблем с предницата.
Случая е следния. Преди седмица се появи следния проблем. При каране в права линия, волана ми е с една идейка /1-2%/ наклонен на ляво. Като го пусна и колата лекичко завива на дясно. Ходих в сервиз. Прегледаха предницата и ми казаха, че всичко било наред. Дали са ме излъгали... в смисъл да има някъде нещо изкривено и да не го виждат с просто око. Има ли вероятност да съм просто за реглаж на предница?
Презрението трябва да се изразходва икономично, защото има много нуждаещи се.
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- hakerov
- Потребител
-
- Кара: без книжка
- Мечтае да кара: M5
momo
При мене ми ''сее'' колега ту на ляво,ту на дясно.Ходих и регулирах преден и заден мост,но ефекта почти нулев.Майстора ми каза,че остава да е от по-широките гуми,или от джанти.Аз съм със 16" на 225.Един приятел е със 17" и при него било така особено при по-висока скорост.Някой друг колега ако има други наблюдения да сподели.Шарнири,тампони,носачи,гуми,джанти всичко си е добре. В Realoem са дадени точно този размер гуми(225/50/16") и марката дори е същата(Michelin Primacy) с които карам.Нямам обяснение. 

Обикновено пътната настилка има лек наклон на дясно (за оттичане към канавката)
Ако този наклон е по-голям нормално е да "дърпа" леко надясно и ти да го компенсираш с воланa
Ако този наклон е по-голям нормално е да "дърпа" леко надясно и ти да го компенсираш с воланa
Последна промяна tsb_bg на 24 Мар 2009, 9:20, променена общо 1 път
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Иди на баланс и мойта бягаше след ремонт на предницата и ходих като си купувах гумите и ми я оправиха с баланс на сички гуми! 

- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Re: momo
hakerov написа:При мене ми ''сее'' колега ту на ляво,ту на дясно.Ходих и регулирах преден и заден мост,но ефекта почти нулев.Майстора ми каза,че остава да е от по-широките гуми,или от джанти.Аз съм със 16" на 225.Един приятел е със 17" и при него било така особено при по-висока скорост.Някой друг колега ако има други наблюдения да сподели.Шарнири,тампони,носачи,гуми,джанти всичко си е добре. В Realoem са дадени точно този размер гуми(225/50/16") и марката дори е същата(Michelin Primacy) с които карам.Нямам обяснение.
Колега и аз съм 225/45Р17 от пред и при мен "сее" като има наклони на пътното плътно, но това е нормално с тия "баници" от пред се получава така

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
Абе пичове!Ще ме скъсате от смях!
Как ще е нормално да сее!Имате някакъв проблем биалетки,вътрешни,външни накраници,шарнири,нерегулирана предница,криви гуми-джанти и тн.Недеите така,моля ви се!Все пак не караме "Жигули" че тези дребни и незначителни неща да са нещо нормално!Ако вашите "маистори" ви казват че е нормално,земете ги сменете и ги оставете да си правят жигулките!

- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
[quote="IPI78"]Абе пичове!Ще ме скъсате от смях!
Как ще е нормално да сее!
колга незнам дали си карал със седемнайски и твоята кола с какви гуми е ,но е нормално да има тъкова повдение на колата при неравна настилка ,може би точната дума не е сеене ,но това няма значение .

колга незнам дали си карал със седемнайски и твоята кола с какви гуми е ,но е нормално да има тъкова повдение на колата при неравна настилка ,може би точната дума не е сеене ,но това няма значение .
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
flober написа:IPI78 написа:Абе пичове!Ще ме скъсате от смях!![]()
![]()
Как ще е нормално да сее!
Начи при сите рейките са ви отишле....

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Мойта Е36-ца като беше със 17-ките и 235/45 гуми и като усети неравност на пътя и веднага "тръгваше" натам... тия баници просто бяха отвратителни на кофти път с неравности и/или "коловози"... като сложих 15-ките зимни и вече нямаше проблеми 

- D_reamcatche_R
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: и се радва на живота...
- Мечтае да кара: по немските аутобани....
Даммм... Благодарско за мненията... И аз имам същите наблюдения. Като сложа зимните 15-ки няма проблем. При 17-ките най-леката неравност и тръгва натам
Ще я мина все пак на реглаж. За всеки случай.

Презрението трябва да се изразходва икономично, защото има много нуждаещи се.
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Re: momo
hakerov написа:При мене ми ''сее'' колега ту на ляво,ту на дясно.Ходих и регулирах преден и заден мост,но ефекта почти нулев.Майстора ми каза,че остава да е от по-широките гуми,или от джанти.Аз съм със 16" на 225.Един приятел е със 17" и при него било така особено при по-висока скорост.Някой друг колега ако има други наблюдения да сподели.Шарнири,тампони,носачи,гуми,джанти всичко си е добре. В Realoem са дадени точно този размер гуми(225/50/16") и марката дори е същата(Michelin Primacy) с които карам.Нямам обяснение.
Убеден ли си,че не е претърпяла сериозен удар преди?Възможно е,да не са успели да и оправят геометрията на ходовата част,ако съм прав!(дано не съм,само търся вероятната причина).
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2