Проблем със запалването - помогнете

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем със запалването - помогнете

Мнение от black_hawk » 23 Мар 2009, 22:01

Някой може ли да помогне, немога да запаля като преди това всичко беше наред, първо се осъмних в бензиновата помпа защото я сменях преди 3 месеца, и защото най-вече като дадах контакт не я чух , но помпата работи без проблемно , не ми е ясно само едно предния път като сменях помпата и замервах буксата на помпата , при даване на контакт имаше един импулс от напрежение за около 2-3 сек, сега тоя импулс го няма и затова помпата не я чувам като давам контакт. Ако някой може да помогне, благодаря предварително.

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем със запалването - помогнете

Мнение от tsb_bg » 23 Мар 2009, 22:10

black_hawk написа:... предния път като сменях помпата и замервах буксата на помпата , при даване на контакт имаше един импулс от напрежение за около 2-3 сек, сега тоя импулс го няма и затова помпата не я чувам като давам контакт...

При подаване на контакт (преди да се завърти на стартер) бензиновата помпа завърта, за да качи налягането в системата.
Ако го нямаш този първоначален "импулс" много е вероятно налягането в бензинопровода да е ниско и да не стига бензин за запалването.

Провери за всеки случай филтъра (въпреки, че след като си сменял помпа вярвам, че си го сменил) и релето за помпата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БАГЕР
Детайли за колата: 4 ВРАТА

бм

Мнение от m3 metanoviq » 24 Мар 2009, 0:25

колега виш бушон ,реле ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 24 Мар 2009, 18:10

Не помня кой ме пита за релето на помпата на ЛС, но ето картинката (No1)

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E36 320i » 24 Мар 2009, 22:49

колега,значи не чуваш помпата да бучи,а като и подадеш ток работи?имах същия проблем,след проверяване на имобилаизери,аларма,бушони и релета,всичко функционираше,се стигна до диагностика и излезна датчик на коляновия вал,99% съм за него.успех
По-добре корем от бира,от колкото гърбица от работа!

Потребител
Аватар

Мнение от black_hawk » 25 Мар 2009, 15:41

Колеги благодаря за мненията, при мен стана следната ситуация: Свалих акумулатора да го зареждам и на другия ден като го качих всичко беше ок , запали без проблем, явно след като се е рестартирал компа се оправил, но нямам обяснение как така се получи този номер.

Назад към E36