счупен болт на термостата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- bavareca_sand
- Потребител
-
счупен болт на термостата
значи колеги имам един счупен болт дето държи термостата.пробвах да го извадя оба4е неможах и сега ми дойде на акъла едно друго нещо и искам да питам дали тва дето се държи термостата на него върху него е резбата или под него(некаде по самия двигател) благодатя ви много
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Колега корпусът на термостата се захваща с болтове към главата и следователно парчето е в нея, развъртането се прави с обратен метчик и много нежно
И не се сърди ама толкова неясно си написал темата, че няма на къде повече
Успех

- bavareca_sand
- Потребител
-
пробвах колега оба4е се счупи вътре(мечика) и сега не виждам как може да излезе
значи да разбирам 4е резбата не е на това желязо сори ама нз как по друг начин да го обясня

- slowtraveler
- кандидат ентусиаст
-
Да не си го правил с обикновен метчик?!
Развиването на скъсан болт става с екстрактор - прилича на конусен метчик, но не е толкова крехък...
http://homerepair.about.com/od/interior ... ractor.htm
Обаче първо трябва да разкараш метчика от там (с много тънко свредло около него)?
След което правиш подходящ отвор и го подкарваш с екстрактора..
Развиването на скъсан болт става с екстрактор - прилича на конусен метчик, но не е толкова крехък...
http://homerepair.about.com/od/interior ... ractor.htm
Обаче първо трябва да разкараш метчика от там (с много тънко свредло около него)?
След което правиш подходящ отвор и го подкарваш с екстрактора..
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
Колега главата е на двигателя, как точно мислиш да я сменишbavareca_sand написа:значи ше опитам отново и ако не стане ще се сменя главата

- metodi80
- старши ентусиаст
-
St.Dilov написа:Колега главата е на двигателя, как точно мислиш да я сменишbavareca_sand написа:значи ше опитам отново и ако не стане ще се сменя главата
И аз това се чудя ....

Цела глава за един болт , не се излагай колега , по горе колегата ти е казал - ползва се екстракторче .....пробвай пак или иди на майстор !!!!
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
спокойно ,това се прави но от сръчен човек който знае как да пипа ако ти не си такъв иди на майстор ,аз си бях скъсал болта на едната ролка ,разпробих го внимателно и сложих гайка от зад за тебе тоя вариант не е подходящ но с разпробиване и навиване на резба ще стане
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
И вземи си напиши в профила от кой град си, защото аз примерно бих помогнал ама не ми се гадаеbavareca_sand написа:ще отида на стругар мерси на всички отзовали се ако не стане тогава ше сменям

- kobrata55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520
колега аз сам със същия проблем само че при мен се скъса медчика в главата и няма вадене,казаха ми че трябва да сваля главата и да я занеса на ерозииха машина и аз направих следното.свалх капачката на термустата изчистих я идеално и след това я залепих с покси пол,вече 3 месеца няма ядове
12 мнения
• Страница 1 от 1