Проблем ли е това
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- provocatif_89
- Потребител
-
Проблем ли е това
Здравейте,
Съвсем от скоро карам 318и и ми прави впечатление 1но нещо:
Като разход ми удря без юркане 10градско и 10 извънградско!!!
Нормално ли е това
Mollov : Научи се да пишеш правилно заглавие. То трябва да показва за съдържанието на проблема/запитването ти! Следващата "подобно" озаглавена тема ще бъде заключвана директно
Съвсем от скоро карам 318и и ми прави впечатление 1но нещо:
Като разход ми удря без юркане 10градско и 10 извънградско!!!
Нормално ли е това

Mollov : Научи се да пишеш правилно заглавие. То трябва да показва за съдържанието на проблема/запитването ти! Следващата "подобно" озаглавена тема ще бъде заключвана директно

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
За градско да- за извън зависи от скоростта но около 8 трябва да е.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Колега първо
и второ по въпроса- в другата тема която си пуснал имаш проблем с термостата така че, когато двигателя не работи в нормален температурен режим разхода съответно е и по-голям
На извънградско много колеги страдаме от заболяването " тежко краче " и разхода нормално е и по-висок 

- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Ти си направил един странен среден разход 10 на 100. Явно наистина караш икономично в града, щото мойта не съм я свалял под 11 на 100. Но за извън града си си я караш както трябва че да ти дава този разход. Нормално на мен извън града ми дава около 7-8 на 100
- BoqnZubarev
- Левскарче
-
- Кара: 02` E46 320d
- Детайли за колата: Баничарка
dinkomg написа:Ти си направил един странен среден разход 10 на 100. Явно наистина караш икономично в града, щото мойта не съм я свалял под 11 на 100. Но за извън града си си я караш както трябва че да ти дава този разход. Нормално на мен извън града ми дава около 7-8 на 100
Съгласен съм с колегата

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега ,колите ни са жадни за гориво и масло ... по принцип повечето колеги ще ти кажат , че нормалния разход за града (на 318) е 10, 11/100 в града и около 8 /100 извън града. Аз обаче ще ти кажа , че тези цифри са приблизителни и както колегита са казали зависи от това "колко тежи крачето", а всички знаем ,че тези коли "провокират" да бъдат карани по агресивно (то не върви да караш БМВ и да го караш като пенсионер - на 5-та с 80км/h). Това което се опитвам да ти кажа е , че ще трябва да свикнеш с разход на гориво около 10-те литра не зависимо дали си в града или извън него (в града разхода идва от светофари , трафик и т.н. , а извън него от високата скорост). Чисто информативно погледни си разходомера при 5-та скорост и примерно 140 км/h - при всички случаи ще показва поне 10 л. Та карай си колата и си свиракй ....! 

- st.George
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 Ci
Мдам, за градско е абсолютно нормално 10-12, за извън градско - 7-8л/100...
Но все пак, относително е
"Тежкия Крак", Зимно/Лятно време, Трафика в града...
Ей примерно аз съм в малко градче, няма задръствания, няма го адския трафик (всичко си е в нормалните граници), 3-4 сфетофара в целия град... Малко далеч съм и от тоя синдром на "Тежкия Крак", обичам да си карам бавно и спокойно..., ем единствено зимно време като че ли ми е над 10 разхода в града... Извън градско даже и под 7 падам (няколко пъти съм си се засичал на по дълъг път - Г.О-ца - София ~~ 250км. разход ~~ 15л.) Моторя ми е М40
Но все пак, относително е

Ей примерно аз съм в малко градче, няма задръствания, няма го адския трафик (всичко си е в нормалните граници), 3-4 сфетофара в целия град... Малко далеч съм и от тоя синдром на "Тежкия Крак", обичам да си карам бавно и спокойно..., ем единствено зимно време като че ли ми е над 10 разхода в града... Извън градско даже и под 7 падам (няколко пъти съм си се засичал на по дълъг път - Г.О-ца - София ~~ 250км. разход ~~ 15л.) Моторя ми е М40

E46 Ci
E46 318i m43b19
SOLD!
E36 318i m40b18
SOLD!

E46 318i m43b19

E36 318i m40b18

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Колегите са дали изчерпателен отговор на въпроса.И при мен е така:7-8/100 на дълго;10-11/100 градско.
- provocatif_89
- Потребител
-
Мерси за инфото! Много се бях изпотил, че нещо не е наред, а отностно термостата Всичко си му е било ОК. Просто колата охлажда много добре! 

9 мнения
• Страница 1 от 1