не отчита нивото на горивото в резервоара

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

не отчита нивото на горивото в резервоара

Мнение от BiTurbo » 15 Мар 2009, 19:25

Здравейте,

та значи одеве се получи, карах колата и бензина беше 1/1 бях заредил до горе, след 90км каране падна съвсе малко, но може да се каже че си беше все още на 1/1. Спирам аз за около 3 часа и после въртя на контакт и стрелката на бензина седи на 0 и свети лампата, че няма гориво, теч не видях да има, а и още 10км карах след това на бензин докато се прибера и си имаше бензин и си вървеше нормално, не ми спря никъде........ Какво може да се е случило ? Сега ще отида да рестартна компа за 10-15мин. (с клемата на акумулатора) и ще видя пак, защото четох, че в таблото някъде се сравнявали от 2-та отчитания от 2-та поплавака и изчислявало колко гориво имало.........Други съвети ?
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 15 Мар 2009, 20:23

Това е много често срещан проблем... разрови се с търсачката, ще излезнат доста теми... я е нивомер, я е от някое кабелче и т.н....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36
Мечтае да кара: bmw

Мнение от deso » 15 Мар 2009, 20:40

Колега и аз имах тоя проблем :roll: но го оправих като откачих клемата на плюса за 1-2мин. и всичко се оправи.Опитай успех :D :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 320D 163 hp

Мнение от panter » 15 Мар 2009, 20:52

И при мен се е случвало ! Аз го оправях като си пусна теста на таблото при който всичките стрелки си отиват до края и се връщат ! Този тест се прави като задържиш бутона за зануляване на километража около 15 секунди и после завърташ ключа на първа позиция !
Последна промяна panter на 15 Мар 2009, 22:32, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 15 Мар 2009, 21:36

Ако проблема излезне в самия нивомер,имам работещ за 30лв.
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 15 Мар 2009, 22:34

Mollov написа:Това е много често срещан проблем... разрови се с търсачката, ще излезнат доста теми... я е нивомер, я е от някое кабелче и т.н....

търсих и открих само някакво решение със скъсана жичка, а аз проверих при мен не открих прекъснато, а и както се вижда хората даоха някои интересни идеи...

.......та по въпроса...... пробвах номера със стрелките и работят всички си отиват и се връщат, но ефект нямаше, извадих и плюса на акумулатора за 10мин, но и в това ефект нямаше...... явно остава прекъсната жичка или нивомер, но на мен просто ми е интересно как се случи така изведнъж........

друго нещо........аз лятото си свалях таблото за да сменя една лампичка и интересното беше, че като го сложих обратно се получи тогава същия проблем като сега, свалих го пак наместих буксата за на уреда отзад и се оправи и от тогава не е имало проблем, но сега изведнъж се получи......................

някой други идеи да има ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

жогт

Мнение от Makarov 2 » 15 Мар 2009, 22:40

И аз имах такъв проблем,оправяше се с удар по таблото!!!!

Явно имаше някаква хлабава връзка!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 16 Мар 2009, 9:35

мерси за отговорите !

Ако реша проблема веднага ще пиша.......

Успешна седмица на всички !
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 16 Мар 2009, 11:12

BiTurbo написа:
търсих и открих само някакво решение със скъсана жичка, а аз проверих при мен не открих прекъснато, а и както се вижда хората даоха някои интересни идеи...

Две неща:

1. Над този ти пост не знам какви интересни идеи са ти били дадени, щото аз не ги виждам.. ма щом на теб ти вършат работа - ОК...

2. Звучи несериозно да ми обясняваш как си търсил, ма си намерил "само" еди кво си... аз лично съм пускал тема по въпроса, така че много добре знам за кво иде реч... в последната една година темата е била дискутирана в ПОНЕ 10 теми... ако ги беше видял тях (ма не и с мързеливо търсене за 30сек), досега щеше да имаш (почти) всички отговори и варианти...

Това не ти го казвам за да се заяждам, ами за да ти покажа, че коментара ми по-горе е бил основателен и е добра идея да се вслушваш в подобни препоръки на хората, които вероятно имат малко повече идея от теб за нещата. ;)

Потребител
Аватар

Мнение от dancho318 » 16 Мар 2009, 20:32

аз имах същия проблем и се оказа от скъсани кабелчета и двата на поплавака

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 16 Мар 2009, 20:34

Аз просто исках да потърся помощ, тъй като не открих решение на проблема ми, а в момента съм в Германия и ситуацията ми е малко по-сложна........... Извинявам се, ако не съм спазил някои правила или каквото там съм направил и лично на теб ти се извинявам, ако пък по някакъв начин съм те засегнал. Сега вече от теб зависи дали ще триеш или заключваш темата, аз съм сторил това което съм сметнал за правилно.......
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 16 Мар 2009, 20:38

dancho318 написа:аз имах същия проблем и се оказа от скъсани кабелчета и двата на поплавака

благодаря, мисля, че това е и при мен проблема, тъй като и един приятел имаше същия проблем и при него беше така........ ще свалям да гледам....

Някой има ли представа ще ми трябва ли специален инструмент за да развия тези кръглите капаци над поплавъците или става и с друга хитрина ?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dancho318 » 16 Мар 2009, 20:55

аз ги развих с чук и отверка като почуквах леко по зъбчетата отстрани на самите капаци

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 16 Мар 2009, 21:28

dancho318 написа:аз ги развих с чук и отверка като почуквах леко по зъбчетата отстрани на самите капаци

Ти мани майтапа... ако верно не са отваряни никога... тва е начина... и то с много "чукане"... затворени са като за световно... само трябва да се внимава да не ги откъснеш тия "зъбците" на шайбата, щото са някви леко кекави (според мен) и една остра отверка ще им разкаже играта...
Освен това - внимателно поглеждай всички неща, щото може да смениш поплавъците и да се окаже, че не е от тях... и т.н. :)

За последно коментирам - BiTurbo, мен не си ме обидил или засегнал... както неведнъж съм казвал, неспазването на правилата е в разрез с факта, че си се съгласил да ги спазваш още при регистрация и по-важното - проява на неуважение към останалите в този форум/раздел... Пък и така ще получиш (или изобщо никой няма да пише) по-малко отговори... ;) Това са само съвети по-скоро... :)

Потребител
Аватар

Мнение от dancho318 » 16 Мар 2009, 21:33

не е необходимо да сменя поплаваците,а само да им запой кабелчетата ако са скъсани

Следваща

Назад към E36