за Е36 и тропкането на корите...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
за Е36 и тропкането на корите...

Тази тема я пускам специално защото обещах на моя изключителен приятел St.Dilov.

Идеята да се стигне до това

Всеки от вас може да си представи (или присети от опит) какъв е ефектът на една сравнително силна бас туба зад сравнително добре изолираните задни седалки на Е36

Та карам си аз в този хубав слънчев ден, все още не се е напекло нечовешки, колата е хладна, генерацията гали слуха ми...идилия докато по едно време не стигнах лунните пейзажни линий положени по К.Величков.... да де нали ви казвам спортни пружини, 17-ки, гумите напомпани на 2.5 поне... чудесни неща нали съм си рацер и .... линииИииите

Погалих си слуха така, че ми идваше да слезна и да си хвана метрото, там поне е за малко и тудуф тудуф...

Цял ден не ме свътраше...Викам си ...тая кола е 92... тия кори на вратите и какво ли още не се е изпекло, щипките са аут и кой знае ако разглобявам дали в крайна сметка няма да я докарам до " Абе Любе, къде са ти корите на вратите?" Sexy

И не издържах. Прибрах се привечер и след 5 мин се бях въоръжил с отверка звезда и щех да им е//м ма.... и греда.... те били еврейска звезда.... мислих да им хвърля 2 стотинки като Ахмед Дъ дед терорист и тия евреиските да изкочат сами ама немах у джоба....
Зимах една еврейска звезда и развих винтчетатата

Помислих аз почесах се и последваха прозвънявания с кратко резюме на ситуацията...... и ми обадиха една оферта от незнам си колко пари за онези готините изолаций и чифт кожарски услуги....
Е да ама все пак всяко нещо си има цена и тая не беше моята

Запалих олекотеното БМВ и газ към Брико. Двама броя черен силикон и незнам си колко листа минерална вата. Айде дома обратно.
Почистване на корите, лепене със силикон на планките с щипките, съхнене, изрязване на вата, поставянето й на правилните места и зглобяване. Полагане на съвсем фин слой силикон по луфтовете м/у кората и ламарината...
Е не кротнах само с това.. Изскубах и задните кори

Едвам преспах ... малко ми боцкаше на пръстите

На следващия ден Тест Драйв.....
Качвам се, затвадям и вместо "ДрЪн" чувам "ЛУП" "Бре де.ба" тия 7-ци"

Айде викам да тестваме ка вЪри... така вече 2-ра кола карам .... и не само всичко изброено по-горе ами и колата има доста по-добра темепратурна адаптация....
Професионалистите вероятно биха ме оборили с ред предпожения за специални материали за този вид операция и това разбира се вероятно ще е добро решение за инвеститори....лично за мен обаче това, което постигнах е напълно задоволително и даже и за миг не съжалявам за труда а и още повече, че не съм констатирал инженерна несъвместимост, така да го кажа и негативни ефекти

След мен Тъй направи и Turboto (братле ти ще кажеш как е при теб) сега и St.Dilov

Снимките са на колата на Стеф... Надявам се да съм бил полезен и ако някой има нужда от повече инфо съм на среща

Поздрави
Любо
Последна промяна Burningparis на 04 Мар 2009, 20:49, променена общо 1 път
- Burningparis
- ентусиаст
-
- sharksfin
- младши ентусиаст
-
- Кара: МБ W140 V8
и аз планирам нещо такова, само че иска да купя и от тези горните щипки, дето са до прозореца и кората се окачва на тях, че моите хич ги няма. Само че в тези студове няма как да стане. Имам само един въпрос - горе-долу за колко време хваща силикона?
- Burningparis
- ентусиаст
-
при нормална температура аз го чакам около 1ч, сега повече. Зависи много и какъв слой се слага. Задължително обаче, ако има ралепени лайсни от тези със щипките както е на купето, трябва да се изчакат да изсъхнат хубаво, както и джобовете . 

- sharksfin
- младши ентусиаст
-
- Кара: МБ W140 V8
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
При мен само с нови щипки всички шумове изчезнаха,а силикона как го броите за лепило ненам
това е уплътнител и ефекта ще е за много кратко време.
По-добре някакво по-истинско лепило да се използва за държачите на щипките

По-добре някакво по-истинско лепило да се използва за държачите на щипките

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Любо, еб@си поста бе, пич... така си го окрасил това, че повечето хора ще отидат на К. Величков да си раздрънкат колите и да си пресъздадат уникалната атмосфера от разказа ти
Но все пак добре е станало... сега вратата сигурно е 50% по-тежка

Но все пак добре е станало... сега вратата сигурно е 50% по-тежка

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
- Burningparis
- ентусиаст
-
Силоконът на мен си ми върши чудесна работа. Еластичен е и когато е хубав си е доста траен, поне за 1 година нищо не е мръднало. Чакам го по 1ч когато е към 20 градуса примерно, той след това стяга още но пак зависи колко е дебел слоят.
Инак вратата не е тежка, тя ватата е лека.
Инак вратата не е тежка, тя ватата е лека.
- Burningparis
- ентусиаст
-
err0r написа:Любе, нали знаеш, че като се постопли ще го приложим това на едно много тропкащо седанче...
Разбира се

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Някоя топла априлска събота. Тамън да не пукнем от жега, ама да е достатъчно топло, че да може да се работи. 

- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
err0r написа:Някоя топла априлска събота. Тамън да не пукнем от жега, ама да е достатъчно топло, че да може да се работи.
Предполагам че и още едно седанче с ГТ спойлер ще претърпи същата процедура, ама собственика сам ще си каже

0878 500 286
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;