Отново лампа на AirBag?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Отново лампа на AirBag?
Здравейте!
(Сори, не намирам нищо в търсачката)!
На приятел, който живее в Щатите и кара "94 Е36 325i му свети лампата на бега.След като посетил сервиз и го съдрали порядъчно Хамериканците му казали, че пиропатронът на шоф.сед.е за смяна!Сменил го, изчистил грешката и пак светнала лампата!???
Къде може да е проблема и къде се намира въобще датчика на AirBag-а?Бях го подвел, че е в пасажерската седалка, но момчето я е претапицирал и каза, че в нея няма нищо..!???Под седалката има ето тази букса:
(черната букса била за пиропатрона...)?
Моля помагайте, че момчето се е видяло в чудо и само го разкарват по разни скъпи сервизи с неразбиращи "майстори"!
(Сори, не намирам нищо в търсачката)!
На приятел, който живее в Щатите и кара "94 Е36 325i му свети лампата на бега.След като посетил сервиз и го съдрали порядъчно Хамериканците му казали, че пиропатронът на шоф.сед.е за смяна!Сменил го, изчистил грешката и пак светнала лампата!???
Къде може да е проблема и къде се намира въобще датчика на AirBag-а?Бях го подвел, че е в пасажерската седалка, но момчето я е претапицирал и каза, че в нея няма нищо..!???Под седалката има ето тази букса:

(черната букса била за пиропатрона...)?
Моля помагайте, че момчето се е видяло в чудо и само го разкарват по разни скъпи сервизи с неразбиращи "майстори"!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Ако колата има пасажерски бег, трябва да има датчик в/под седалката на пасажера (логично)
апък блока на беговете е някъде към задната седалка (май под седалката, доколкото си спомням - един оранжев модул)
апък блока на беговете е някъде към задната седалка (май под седалката, доколкото си спомням - един оранжев модул)
- titto
- старши ентусиаст
-
Има пасажерски Бег(снимката е с буксата под пасаж.седалка)За първата малка букса(бяло с черно)му казали, че не влиза никъде и може би била за ел.седалки.....Той бил сменил и оранжевия модул(датчик) под задната седалка...!?EnimEn написа:Ако колата има пасажерски бег, трябва да има датчик в/под седалката на пасажера (логично)

--------------------------------------------------------------------------------------------
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
Не може да има пасажерски бег и една от буксите под седалката да не влиза в буксата на самата седалка (пак от долната и част).
В седалката се намира датчика, който следи дали на пасажерската седалка има пътник или не, т.е. дали да се отвори при евентуална катастрофа или не.
Кажи му да види на самата седалка няма ли една малка букса (намира се точно под седалката, закачена е, така...), на долната част на пасажерската седалка.
Ако няма такава буксичка - значи седалките са сменяни и в пасажерската му седалка няма датчик или кабела (буксата) е изтръгнат примерно - то трябва просто леко да си побългари системата, като вместо датчик към тази букса (която излиза от пода - черната, малката) се включи една малка схема от 3-4 елемента, така СРС системата в колата ще спре да му запаметява "грешка в датчика в пасажерската седалка". Ето ги и тях самите:
70-003-75 1N4002 Diod 1A 100V
60-107-06 56kOhm motstеnd 5% 1/4 watt
65-692-48 Kondensator ker.100pF/100V
+ 1 клеморед. Всички се свързват паралелно, но за повече информация прочетете тук
Лампа на AIR-beg
Тези теми също ще са му полезни:
http://web.archive.org/web/200502140607 ... caros.html
http://www.autopower.se/mekartips/mekar ... ?dokid=172
Каквото и да направи, дори да намери буксата и да съедини кабелите които излизат от пода, дори да намери проблема, след като го острани трябва да се изтрият грешките (чрез компютър и диагностична апаратура) за да спре да свети лампата на таблото. Ако в сервизите му искат твърде скъпо за изтриването на тази грешка - най-добрия вариант е да си купи един Carsoft комплект от ибей, не са скъпи.
А ако отиде на диагностика му кажи задължително да си запише точно каква грешка му дава AIRBAG системата, за да не се налага да гадаем и да му кажем с точност какво трябва да направи/смени/ремонтира.
*Буксата, която трябва да се свърже с буксата от седалката е тази малката чисто черната (от снимката), но все пак ако греша (понеже може да е и тази другата малка - черно бялата) утре ще проверя и ще пиша със сигурност, щото ми се върти нещо, че беше със син и бял кабел...
*Не мисля, че има смисъл да се търси модула преди да се оправи проблема с датчика в пасажерската седалка, т.е. преди малката черна буксичка да си намери къде да се включи. Преди да се оправи този проблем дори чисто нов модул да сложиш - лампата ще си свети. А иначе модула се намира под задната седалка.
В седалката се намира датчика, който следи дали на пасажерската седалка има пътник или не, т.е. дали да се отвори при евентуална катастрофа или не.
Кажи му да види на самата седалка няма ли една малка букса (намира се точно под седалката, закачена е, така...), на долната част на пасажерската седалка.
Ако няма такава буксичка - значи седалките са сменяни и в пасажерската му седалка няма датчик или кабела (буксата) е изтръгнат примерно - то трябва просто леко да си побългари системата, като вместо датчик към тази букса (която излиза от пода - черната, малката) се включи една малка схема от 3-4 елемента, така СРС системата в колата ще спре да му запаметява "грешка в датчика в пасажерската седалка". Ето ги и тях самите:
70-003-75 1N4002 Diod 1A 100V
60-107-06 56kOhm motstеnd 5% 1/4 watt
65-692-48 Kondensator ker.100pF/100V
+ 1 клеморед. Всички се свързват паралелно, но за повече информация прочетете тук
Лампа на AIR-beg
Тези теми също ще са му полезни:
http://web.archive.org/web/200502140607 ... caros.html
http://www.autopower.se/mekartips/mekar ... ?dokid=172
Каквото и да направи, дори да намери буксата и да съедини кабелите които излизат от пода, дори да намери проблема, след като го острани трябва да се изтрият грешките (чрез компютър и диагностична апаратура) за да спре да свети лампата на таблото. Ако в сервизите му искат твърде скъпо за изтриването на тази грешка - най-добрия вариант е да си купи един Carsoft комплект от ибей, не са скъпи.
А ако отиде на диагностика му кажи задължително да си запише точно каква грешка му дава AIRBAG системата, за да не се налага да гадаем и да му кажем с точност какво трябва да направи/смени/ремонтира.
*Буксата, която трябва да се свърже с буксата от седалката е тази малката чисто черната (от снимката), но все пак ако греша (понеже може да е и тази другата малка - черно бялата) утре ще проверя и ще пиша със сигурност, щото ми се върти нещо, че беше със син и бял кабел...
*Не мисля, че има смисъл да се търси модула преди да се оправи проблема с датчика в пасажерската седалка, т.е. преди малката черна буксичка да си намери къде да се включи. Преди да се оправи този проблем дори чисто нов модул да сложиш - лампата ще си свети. А иначе модула се намира под задната седалка.
- titto
- старши ентусиаст
-
PeReZ написа:...
Това му давало като грешки на диагностиката:
1 5 17 20 24 25 ???

- titto
- старши ентусиаст
-
Мерси много колега, ще пиша какво се е случило!PeReZ написа:http://perez.ftp.sh/airbag%20codes/
Тук са описани кодовете на грешките.

здравейте
колега кажи на твоя приятел да не се претиснява за бега аз имах 320i 24v и на мен ми светеше лампата за бега и ходих на сервиз и ми казаха че имало много работи за смяна по него. но след извесно време се блъснах челно в др.кола и двата аирбега се отвориха а бях сам на мен датчика за аирбега ми се намираше под задната седалка в средата
Г.Генчев 0895043541
Re: здравейте
himera написа:колега кажи на твоя приятел да не се претиснява за бега аз имах 320i 24v и на мен ми светеше лампата за бега и ходих на сервиз и ми казаха че имало много работи за смяна по него. но след извесно време се блъснах челно в др.кола и двата аирбега се отвориха а бях сам на мен датчика за аирбега ми се намираше под задната седалка в средата
Що не четете малко преди да пишете бе, колеги ?
Под задната седалка е модула, а не датчик.
И как може да даваш толкова опасно-тъп съвет - "да не се притеснявал".
Мислиш че аербег системата е нещо, за което може да не се притесняваш ли ?
Радвам се, че са се отворили аербезите ти, имал си късмет и явно за смяна си имал нетолкова сериозни елементи от системата, но повярвай ми има доста неща, които сдадат ли багажа, няма да се отвори нищо и ще съжаляваш (ако останеш жив де), че си спестил някви смешни пари за да си въведеш животоспасяваща система в ред, така че само благодари на Господ, че си имал късмет, не давай грешни съвети.
- RoadRunner
- Потребител
-
Съдейки от грешка номер едно, колегата ще има нужда от нов контрол модул. Доколкото знам, той не може да се използва втора ръка от друга кола, защото трябва да се програмира.
Нов нямам представа колко е, но предполагам поне 500лв. + 200лв. за програмиране.
Някои да знае по-ефтино решение, да помогнем на момчето.?
Нов нямам представа колко е, но предполагам поне 500лв. + 200лв. за програмиране.
Някои да знае по-ефтино решение, да помогнем на момчето.?
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
PeReZ не си бях карал колата 6 месеца преди и ми светна лампата от тогава, може ли да се изчисти тая грешка без да ходиш в сервиз.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
ditko1 написа:PeReZ не си бях карал колата 6 месеца преди и ми светна лампата от тогава, може ли да се изчисти тая грешка без да ходиш в сервиз.
НЕ

При теб може да е светнало от слаб акумолатор

- BMWm5
-
-
- Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
- Мечтае да кара: м6
а има ли на4ин да зануля гре6ка (свалих тъблото и светна лампата на аер бага) без да ходя на диагностика?
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2