спирачките проблем

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

спирачките проблем

Мнение от shopeka » 19 Фев 2009, 21:36

колеги вазможно ли е от криви дискови да ми тресе колата без да сам натиснал спирачките.а като ги натисна направо не мога да ударжа волана.ходих в сервис и там ми казаха че по предницата всичко ми е сдраво и не се нуждаело за смяна.при гумаджия си купих нови гуми с джанти.но вибрациите си останаха и след натискане на спирачките се усилват

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M40 1.8 metan

Мнение от buny_boy11 » 19 Фев 2009, 21:49

Да възможно е.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 19 Фев 2009, 21:49

Щом си проверил предницата и ти казват , че е здрава , ти остава да идеш на реглаж (ако не си) , да направиш баланс на гумите (ако не си)......

И по принцип това поведение , което казваш , че тресе в движение , а като натиснеш спирачката тресе още повече , наистина може да е от криви дискове .....

Потребител
Аватар

Мнение от shopeka » 19 Фев 2009, 21:59

ходил сам не реголаж на гумити и джантите но те не били проблема.абс ми свети по стояно за него ми казаха че ми е изгорял някакъв блок,но можел сам да карам и без абс.да не и това да оказва влияние в клатенето на волана

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 19 Фев 2009, 22:01

shopeka написа:ходил сам не реголаж на гумити и джантите но те не били проблема.абс ми свети по стояно за него ми казаха че ми е изгорял някакъв блок,но можел сам да карам и без абс.да не и това да оказва влияние в клатенето на волана

Не мисля ....

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 19 Фев 2009, 22:06

Много лесно може да се провери колега. Щом ти тресе волана, значи търсиш проблема в предните спирачни дискове (не знам дали отзад си с барабани). Сваляш гумата и оглеждаш внимателно дисковете. Ако са наддрани неразномерно, видими резки, неизтрита ръжда, то проблема е решен. Правите дискове са огледални, равномерно износени. Смнят се и дискове и накладки. Не знам откъде си, при моите майстори с труда ми излезе около 170 лв (при мен бяха задни). И ако не са запознати твоите майстори с устройството на спирачната система на БМВ, да ги светнеш че има датчик за накладките, не съм сигурен, мисля че отпред и отзад има по един, така че в твоя случай е един. Точно на кое колело, нека колегите кажат. По принцип и той е консуматив за смяна, но ако не са износени накладките. може да се извади внимателно и да се постави в новите. Смяна на накладките се прави с цел: криво износените накладки да не повредят новопоставения диск
Има много коли и ....BMW
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 320 d ,E36 TDS
Мечтае да кара: BMW X5

Мнение от jibo » 19 Фев 2009, 23:22

и аз сам така колеги крив диск ама предни колата ми компакт тдс-ска ми казаьа около 160 лв общо вси4ко ама без труда

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30

Мнение от flober » 19 Фев 2009, 23:25

обяснете как тресе колата от крив диск без да натискаш спирачка
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 туряга
Детайли за колата: мнооо бърза

Мнение от PaRaBoliC » 20 Фев 2009, 2:06

flober написа:обяснете как тресе колата от крив диск без да натискаш спирачка

мммхмммм

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Makarov 2 » 20 Фев 2009, 10:57

абс няма нищо общо с тресенето,щом си ходил на реглаж виж си самата стъпка на гумата /да нямаш крива гума/Ако караш с гуми секънд хенд,може гумата да е карана с изпуснал амортесор-тогава става много интересно.Може да тресе от дискове,но чак пък да не може да се одържа колата -едва ли!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 (M43B19)

Мнение от xenolith » 20 Фев 2009, 11:01

Моите спирачни дискове са малко криви, но се усеща когато си натисна спирачката. Аз също не разбирам как така без да я натиснеш ще тресе, ако е от това... :shock:

Между другото, аз се справих лесно с проблема... свикнах му! :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jibo » 21 Фев 2009, 0:09

колата не тресе,тресе волана както и педала при криви дискове само когато се натиска педала ,а когато тресе при управление е за кривите джанти

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 21 Фев 2009, 1:06

jibo написа:колата не тресе,тресе волана както и педала при криви дискове само когато се натиска педала ,а когато тресе при управление е за кривите джанти

Грешиш колега, тресе си колата и то здраво, цялото купе. Но и на мен ми е чуден факта как така се тресе без да натиска спирачките. Може би проблема не е в тях, а колата е за реглаж на предницата
Има много коли и ....BMW
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jibo » 21 Фев 2009, 1:09

еми щом е така зна4и криви джанти ,при мен са дисковете нямам проблем с тресене само като натискам спира4ката като намалям от 100 км надолу

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 21 Фев 2009, 1:28

Добре бе, колеги. В движение от небалансирана гума тресе ли колата - тресе, еми от небалансиран=разбалансиран=крив диск защо да не може да тресе? :wave:
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Следваща

Назад към E36