Един нов
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Един нов
Здравейте колеги!
В момента съм супер щастлив, че след дълго само четене из форума, имам пълното основане да се регистрирам и да пиша. От около седмица съм горд собственик на детската ми мечта - Е36. Очакванията ми бяха доста високи, но по първи впечатления 318-ката дори ги надмина. В каква заблуда съм бил, че досега съм карал кола!?!
Порадвах й се малко и сега е в сервиз да се пообслужи - масълце, филтри, ролки, шарнирите са за смяна... бе знаете за какво иде реч при нов внос.
И докато чакам, рекох да се похваля
и ви попитам това-онова за да знам какво имам да правя като си я прибера, за което ще извинявате, но ще съм ви много благодарен да помогнете.
Първо, задължително трябва да й сложа едно каско. Какви пари да си приготвя? Знам, че каското се определя като % от стойността на колата, дадена в някакъв каталог, но нз на колко са оценени там. Колата е 93 г. Е36 318i (за да не е по-нова причините са финансови, но пък и така си е красавица отвсякъде). 400 лв ще ми стигнат ли за пълно каско?
2. Знам, че застрахователите изискват аларма. Колата има някаква, но аз нямам джойстик за нея и е изключена. Казаха ми, че трябва да се сложи нова. Това не е проблем. Повече ме интересува централното - уж имала и централно, но и то било изключено. Човекът, който ми я продаде, заедно с ключовете ми даде и някакво малко ключе като каза, че то било за централното (май и за алармата). Проблемът е, че нито той, нито аз имаме някаква идея къде да се навре това ключе.
Айде някой ако знае да ми подскаже. Също приемам препоръки за добри алармаджии, които ще ме обслужат бързо и евтино
, че се знаем къде живеем и не ми се оставя и ден колата без каско.
3. Всички знаем, че БМВ не може да се кара бавно. В тази връзка, нека който използва радар-детектор да сподели дали лови всички честоти, каква марка е и какви пари. Трябва ми да става и за градски условия. Само за да си спестя евентуални негативни емоции ще вметна, че те не са забранени от закона (забранени са антирадарите) и напълно законно ще си го използвам.
Еми това е общо взето, уж основно да се похваля, ама ето, че още от първи пост ви моля за мнение, за което се извинявам.
Хубав ден и с кеф да си карате бимите! Очаквам отговори.

В момента съм супер щастлив, че след дълго само четене из форума, имам пълното основане да се регистрирам и да пиша. От около седмица съм горд собственик на детската ми мечта - Е36. Очакванията ми бяха доста високи, но по първи впечатления 318-ката дори ги надмина. В каква заблуда съм бил, че досега съм карал кола!?!

Порадвах й се малко и сега е в сервиз да се пообслужи - масълце, филтри, ролки, шарнирите са за смяна... бе знаете за какво иде реч при нов внос.

Първо, задължително трябва да й сложа едно каско. Какви пари да си приготвя? Знам, че каското се определя като % от стойността на колата, дадена в някакъв каталог, но нз на колко са оценени там. Колата е 93 г. Е36 318i (за да не е по-нова причините са финансови, но пък и така си е красавица отвсякъде). 400 лв ще ми стигнат ли за пълно каско?
2. Знам, че застрахователите изискват аларма. Колата има някаква, но аз нямам джойстик за нея и е изключена. Казаха ми, че трябва да се сложи нова. Това не е проблем. Повече ме интересува централното - уж имала и централно, но и то било изключено. Човекът, който ми я продаде, заедно с ключовете ми даде и някакво малко ключе като каза, че то било за централното (май и за алармата). Проблемът е, че нито той, нито аз имаме някаква идея къде да се навре това ключе.

3. Всички знаем, че БМВ не може да се кара бавно. В тази връзка, нека който използва радар-детектор да сподели дали лови всички честоти, каква марка е и какви пари. Трябва ми да става и за градски условия. Само за да си спестя евентуални негативни емоции ще вметна, че те не са забранени от закона (забранени са антирадарите) и напълно законно ще си го използвам.
Еми това е общо взето, уж основно да се похваля, ама ето, че още от първи пост ви моля за мнение, за което се извинявам.

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
- samsurnik
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 комби
честито колега със здраве и мн безаварийни
относно алармата не се притеснявай отиваш да ти я застраховат и казваш че има аларма тя си има де ама нямаш дистанционно за нея относно централното то наистина е вързано към алармата, но щом ти е изключена алармата би трябвало като заключваш с ключа пак да работи ако не значи проблема е в централното или някой е барникал алармата това е от мен
относно алармата не се притеснявай отиваш да ти я застраховат и казваш че има аларма тя си има де ама нямаш дистанционно за нея относно централното то наистина е вързано към алармата, но щом ти е изключена алармата би трябвало като заключваш с ключа пак да работи ако не значи проблема е в централното или някой е барникал алармата това е от мен
жена с малки гърди е като село без начално училище - няма от къде да започнеш
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Честита да ти е!
Да не те плаша, но аз ако съм взела кола и да ми седи в Сервиз - Без Каскоооо.... просто щях да страдам от перманентно безсъние, главоболие и лоши мисли и неизлечима параноя...за алармата нищо не мога да ти кажа... но мисля, че искат напълно работеща...
Майта е 316, 92 ра, на 4200 е оценена в Армеец...
няма да ти е повече от 350 лева застраховката според мен... викай застрахователи веднага щото... тука в последния месец поне две Е36 ци бяха откраднати, незастраховани... пък ремонта може да почака... мисля аз...
за Радар детекторите има тонове писано тука... на две седмици по тема...даже и днес четох някъде, в Извън Темата май... Търси с търсачката, и преди да пишеш, питаш и прочие търси....че ще те сжанкат набързо старите кучета...
Да не те плаша, но аз ако съм взела кола и да ми седи в Сервиз - Без Каскоооо.... просто щях да страдам от перманентно безсъние, главоболие и лоши мисли и неизлечима параноя...за алармата нищо не мога да ти кажа... но мисля, че искат напълно работеща...
Майта е 316, 92 ра, на 4200 е оценена в Армеец...
няма да ти е повече от 350 лева застраховката според мен... викай застрахователи веднага щото... тука в последния месец поне две Е36 ци бяха откраднати, незастраховани... пък ремонта може да почака... мисля аз...
за Радар детекторите има тонове писано тука... на две седмици по тема...даже и днес четох някъде, в Извън Темата май... Търси с търсачката, и преди да пишеш, питаш и прочие търси....че ще те сжанкат набързо старите кучета...
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
@BT9028BA: Мерси!
@samsurnik: Цъ, не работи без алармата. Която ключалка врътна, само тази врата се отваря. Освен ще питам алармаджиите дали не могат да свържат новата аларма с централното, че поне 60-70 лв да спестя от централно.
@Apassionata: Напълно съм съгласен, може би и аз нямаше да спя, ако сервиза не беше на човек, семеен приятел от много време, на когото имам пълно доверие. А застраховката задължително ще е в първия ден като си я взема, иска ли питане.
Мерси и за съветите, переди няколко седмици бях разглеждал разни теми за радар-детекторите, но не открих това, което ме интересуваше. Ще поразгледам пак.
@Smoocki: Да, там е, но не ми направи впечатление да има някаква ключалчица. Мерси ве пак!

@samsurnik: Цъ, не работи без алармата. Която ключалка врътна, само тази врата се отваря. Освен ще питам алармаджиите дали не могат да свържат новата аларма с централното, че поне 60-70 лв да спестя от централно.

@Apassionata: Напълно съм съгласен, може би и аз нямаше да спя, ако сервиза не беше на човек, семеен приятел от много време, на когото имам пълно доверие. А застраховката задължително ще е в първия ден като си я взема, иска ли питане.

Мерси и за съветите, переди няколко седмици бях разглеждал разни теми за радар-детекторите, но не открих това, което ме интересуваше. Ще поразгледам пак.
@Smoocki: Да, там е, но не ми направи впечатление да има някаква ключалчица. Мерси ве пак!

- bojanov-is
- младши ентусиаст
-
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
bmw'fan написа:Мерси!Ще кача в галерията, още не съм я нащракал.
Ама то общо взето си е класическо Е36, няма лилави прозорци оранжев покрив и такива ми ти работи, просто е доста гледано и най-важното - мен си ме радва.
Махни кахачката дето е отгоре ...това беше да дезактивираш или активираш алармата

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: Един нов
bmw'fan написа:Здравейте колеги!
Порадвах й се малко и сега е в сервиз да се пообслужи - масълце, филтри, ролки, шарнирите са за смяна... бе знаете за какво иде реч при нов внос.И докато чакам, рекох да се похваля
и ви попитам това-онова за да знам какво имам да правя като си я прибера, за което ще извинявате, но ще съм ви много благодарен да помогнете.
2. Знам, че застрахователите изискват аларма. Колата има някаква, но аз нямам джойстик за нея и е изключена. Казаха ми, че трябва да се сложи нова. Това не е проблем. Повече ме интересува централното - уж имала и централно, но и то било изключено. Човекът, който ми я продаде, заедно с ключовете ми даде и някакво малко ключе като каза, че то било за централното (май и за алармата). Проблемът е, че нито той, нито аз имаме някаква идея къде да се навре това ключе.Айде някой ако знае да ми подскаже. Също приемам препоръки за добри алармаджии, които ще ме обслужат бързо и евтино
, че се знаем къде живеем и не ми се оставя и ден колата без каско.
![]()
По точка 1. По шваке /ако изобщо има оценка/ за е36 от 1993 г. застрахователната стойност е в порядъка 4000-4500 лв., а като процент е не повече от 300 лв.
По точка 2. Да, застрахователните дружества изискват задължително работеща аларма и поне един резервен ключ от колата. Последното не е необходимо да доказваш, че притежаваш, но с декларацията си задължен при евентуална кражба да представиш пред застрахователя. Централното заключване трябва да работи, независимо че нямаш дистанционното за алармата. Нека който е наясно с това да ме поправи, ако не съм прав. Малкото ключе, което ти е дал продавача служи за спиране и пускане на алармата. На моята аларма ключалката се намира на кутията с пищялката на алармата в двигателния отсек. С цел предпазване от влага и други вредни въздействия, ключалката е покрита с пластмасово капаче, вероятно поради тази причина не можете да я намерите.
По точка 3. БМВ не е кола за бавно каране, но и не очаквай да е някоя резачка. За съжаление бързите БМВ-та са в акцизния сектор и едва ли всеки може да си позволи да внесе от 4000 лв. нагоре в хазната за този, който клати ..... . Толкова от мен.
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Zlobil
- младши ентусиаст
-
Smoocki написа:Махни кахачката дето е отгоре ...това беше да дезактивираш или активираш алармата
Колега не всички заводски аларми са така... има такива на които ключалката е на сирената, но има и такива на които ключалката е под жабката....
И все пак не виждам смисъл да активира каквото и да е при положение, че няма дистанционно.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Smoocki написа:Е как па моята я оцениха на 6000 лв
И моята я оцениха на толкова, но миналата година и произведена 95-та година.
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3