Един нов

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Един нов

Мнение от bmw'fan » 19 Фев 2009, 15:05

Здравейте колеги! :)
В момента съм супер щастлив, че след дълго само четене из форума, имам пълното основане да се регистрирам и да пиша. От около седмица съм горд собственик на детската ми мечта - Е36. Очакванията ми бяха доста високи, но по първи впечатления 318-ката дори ги надмина. В каква заблуда съм бил, че досега съм карал кола!?! :)

Порадвах й се малко и сега е в сервиз да се пообслужи - масълце, филтри, ролки, шарнирите са за смяна... бе знаете за какво иде реч при нов внос. :) И докато чакам, рекох да се похваля :uups: и ви попитам това-онова за да знам какво имам да правя като си я прибера, за което ще извинявате, но ще съм ви много благодарен да помогнете.

Първо, задължително трябва да й сложа едно каско. Какви пари да си приготвя? Знам, че каското се определя като % от стойността на колата, дадена в някакъв каталог, но нз на колко са оценени там. Колата е 93 г. Е36 318i (за да не е по-нова причините са финансови, но пък и така си е красавица отвсякъде). 400 лв ще ми стигнат ли за пълно каско?

2. Знам, че застрахователите изискват аларма. Колата има някаква, но аз нямам джойстик за нея и е изключена. Казаха ми, че трябва да се сложи нова. Това не е проблем. Повече ме интересува централното - уж имала и централно, но и то било изключено. Човекът, който ми я продаде, заедно с ключовете ми даде и някакво малко ключе като каза, че то било за централното (май и за алармата). Проблемът е, че нито той, нито аз имаме някаква идея къде да се навре това ключе. :) Айде някой ако знае да ми подскаже. Също приемам препоръки за добри алармаджии, които ще ме обслужат бързо и евтино :), че се знаем къде живеем и не ми се оставя и ден колата без каско. :roll:

3. Всички знаем, че БМВ не може да се кара бавно. В тази връзка, нека който използва радар-детектор да сподели дали лови всички честоти, каква марка е и какви пари. Трябва ми да става и за градски условия. Само за да си спестя евентуални негативни емоции ще вметна, че те не са забранени от закона (забранени са антирадарите) и напълно законно ще си го използвам.

Еми това е общо взето, уж основно да се похваля, ама ето, че още от първи пост ви моля за мнение, за което се извинявам.
Хубав ден и с кеф да си карате бимите! Очаквам отговори. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от BT9028BA » 19 Фев 2009, 15:08

Честито и със здраве да си я караш

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 комби

Мнение от samsurnik » 19 Фев 2009, 15:16

честито колега със здраве и мн безаварийни

относно алармата не се притеснявай отиваш да ти я застраховат и казваш че има аларма тя си има де ама нямаш дистанционно за нея относно централното то наистина е вързано към алармата, но щом ти е изключена алармата би трябвало като заключваш с ключа пак да работи ако не значи проблема е в централното или някой е барникал алармата това е от мен
жена с малки гърди е като село без начално училище - няма от къде да започнеш

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 19 Фев 2009, 15:26

Честита да ти е!
Да не те плаша, но аз ако съм взела кола и да ми седи в Сервиз - Без Каскоооо.... просто щях да страдам от перманентно безсъние, главоболие и лоши мисли и неизлечима параноя...за алармата нищо не мога да ти кажа... но мисля, че искат напълно работеща...
Майта е 316, 92 ра, на 4200 е оценена в Армеец...
няма да ти е повече от 350 лева застраховката според мен... викай застрахователи веднага щото... тука в последния месец поне две Е36 ци бяха откраднати, незастраховани... пък ремонта може да почака... мисля аз...
за Радар детекторите има тонове писано тука... на две седмици по тема...даже и днес четох някъде, в Извън Темата май... Търси с търсачката, и преди да пишеш, питаш и прочие търси....че ще те сжанкат набързо старите кучета...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 19 Фев 2009, 15:37

Малкото ключе е за алармата ...като вдигнеш капака от ляво ти се пада мисля ....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw'fan » 19 Фев 2009, 16:07

@BT9028BA: Мерси! :)

@samsurnik: Цъ, не работи без алармата. Която ключалка врътна, само тази врата се отваря. Освен ще питам алармаджиите дали не могат да свържат новата аларма с централното, че поне 60-70 лв да спестя от централно. :)

@Apassionata: Напълно съм съгласен, може би и аз нямаше да спя, ако сервиза не беше на човек, семеен приятел от много време, на когото имам пълно доверие. А застраховката задължително ще е в първия ден като си я взема, иска ли питане. :)
Мерси и за съветите, переди няколко седмици бях разглеждал разни теми за радар-детекторите, но не открих това, което ме интересуваше. Ще поразгледам пак.

@Smoocki: Да, там е, но не ми направи впечатление да има някаква ключалчица. Мерси ве пак! ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojanov-is » 19 Фев 2009, 16:27

Честито колега със здраве да си я караш ;) Дай някоя снимка дая видим.. :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw'fan » 19 Фев 2009, 16:34

Мерси! :) Ще кача в галерията, още не съм я нащракал. :)
Ама то общо взето си е класическо Е36, няма лилави прозорци оранжев покрив и такива ми ти работи, просто е доста гледано и най-важното - мен си ме радва. :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Smoocki » 19 Фев 2009, 16:56

bmw'fan написа:Мерси! :) Ще кача в галерията, още не съм я нащракал. :)
Ама то общо взето си е класическо Е36, няма лилави прозорци оранжев покрив и такива ми ти работи, просто е доста гледано и най-важното - мен си ме радва. :)

Махни кахачката дето е отгоре ...това беше да дезактивираш или активираш алармата
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 19 Фев 2009, 17:02

Честито колега,със здраве да я ползваш, и с мерак да я връткаш :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 320d

Мнение от Жоро 320и » 19 Фев 2009, 18:07

Чистито Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: Един нов

Мнение от ивчо3 » 19 Фев 2009, 18:23

bmw'fan написа:Здравейте колеги! :)
В момента съм супер щастлив, че след дълго само четене из форума, имам пълното основане да се регистрирам и да пиша. От около седмица съм горд собственик на детската ми мечта - Е36. Очакванията ми бяха доста високи, но по първи впечатления 318-ката дори ги надмина. В каква заблуда съм бил, че досега съм карал кола!?! :)

Порадвах й се малко и сега е в сервиз да се пообслужи - масълце, филтри, ролки, шарнирите са за смяна... бе знаете за какво иде реч при нов внос. :) И докато чакам, рекох да се похваля :uups: и ви попитам това-онова за да знам какво имам да правя като си я прибера, за което ще извинявате, но ще съм ви много благодарен да помогнете.

Първо, задължително трябва да й сложа едно каско. Какви пари да си приготвя? Знам, че каското се определя като % от стойността на колата, дадена в някакъв каталог, но нз на колко са оценени там. Колата е 93 г. Е36 318i (за да не е по-нова причините са финансови, но пък и така си е красавица отвсякъде). 400 лв ще ми стигнат ли за пълно каско?

2. Знам, че застрахователите изискват аларма. Колата има някаква, но аз нямам джойстик за нея и е изключена. Казаха ми, че трябва да се сложи нова. Това не е проблем. Повече ме интересува централното - уж имала и централно, но и то било изключено. Човекът, който ми я продаде, заедно с ключовете ми даде и някакво малко ключе като каза, че то било за централното (май и за алармата). Проблемът е, че нито той, нито аз имаме някаква идея къде да се навре това ключе. :) Айде някой ако знае да ми подскаже. Също приемам препоръки за добри алармаджии, които ще ме обслужат бързо и евтино :), че се знаем къде живеем и не ми се оставя и ден колата без каско. :roll:

3. Всички знаем, че БМВ не може да се кара бавно. В тази връзка, нека който използва радар-детектор да сподели дали лови всички честоти, каква марка е и какви пари. Трябва ми да става и за градски условия. Само за да си спестя евентуални негативни емоции ще вметна, че те не са забранени от закона (забранени са антирадарите) и напълно законно ще си го използвам.

Еми това е общо взето, уж основно да се похваля, ама ето, че още от първи пост ви моля за мнение, за което се извинявам.
Хубав ден и с кеф да си карате бимите! Очаквам отговори. :)

По точка 1. По шваке /ако изобщо има оценка/ за е36 от 1993 г. застрахователната стойност е в порядъка 4000-4500 лв., а като процент е не повече от 300 лв.
По точка 2. Да, застрахователните дружества изискват задължително работеща аларма и поне един резервен ключ от колата. Последното не е необходимо да доказваш, че притежаваш, но с декларацията си задължен при евентуална кражба да представиш пред застрахователя. Централното заключване трябва да работи, независимо че нямаш дистанционното за алармата. Нека който е наясно с това да ме поправи, ако не съм прав. Малкото ключе, което ти е дал продавача служи за спиране и пускане на алармата. На моята аларма ключалката се намира на кутията с пищялката на алармата в двигателния отсек. С цел предпазване от влага и други вредни въздействия, ключалката е покрита с пластмасово капаче, вероятно поради тази причина не можете да я намерите.
По точка 3. БМВ не е кола за бавно каране, но и не очаквай да е някоя резачка. За съжаление бързите БМВ-та са в акцизния сектор и едва ли всеки може да си позволи да внесе от 4000 лв. нагоре в хазната за този, който клати ..... . Толкова от мен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Smoocki » 19 Фев 2009, 18:27

Е как па моята я оцениха на 6000 лв :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zlobil » 19 Фев 2009, 18:27

Smoocki написа:Махни кахачката дето е отгоре ...това беше да дезактивираш или активираш алармата

Колега не всички заводски аларми са така... има такива на които ключалката е на сирената, но има и такива на които ключалката е под жабката....

И все пак не виждам смисъл да активира каквото и да е при положение, че няма дистанционно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 19 Фев 2009, 18:34

Smoocki написа:Е как па моята я оцениха на 6000 лв :D

И моята я оцениха на толкова, но миналата година и произведена 95-та година.

Следваща

Назад към E36