Неверен оборотомер. От какво?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325i

Неверен оборотомер. От какво?

Мнение от /////M » 13 Фев 2009, 12:19

Здрвейте всички :) Имам следния проблем. Той датира от както съм взел колата (2 години). Проблема е че оборотомера не ми показва вярно. На празен хор дърйи стрелката на 1000 оборота(мисля че трабваше да показва 750-800 оборота :roll:), а ми бие прекъсвач като стигне долу при икономаизера (горе долу стрелта е на 6 часа). Та въпроса ми е от какво може да е? Датчик на коляновия вал?? :roll: И ако е той къде се намира. :roll: :) П.С. рових из търсачката и не намерих подобна тема. Ако се повтаря се извинявам!! :roll: Поздрави на всички :) :) :) :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 13 Фев 2009, 12:31

Да не би таблото ти да е сменяно и да е от малолитражка. До колко ти е разграфен километража? Ако нямаш други проблеми, небързай да сменяш датчици и т.н., провери първо това.
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от /////M » 13 Фев 2009, 12:56

до 260 е разграфено :roll: не е от малолитражка 100% :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 13 Фев 2009, 16:18

аз пък залагам че е от малолитражка

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 13 Фев 2009, 16:30

Здравейте,
колега ако проблема наистина е от самото табло не е нужно да е от малолитражка, даже годината на производство да е различно пак се появява този номер. Например колата ти е 95' а таблото е от 92'. Ако имаш и други аномалии(като леко згрешен километраж, или не функциониращи някои светлинни сигнализации). Пробелма ти има две решения.
-Ако това табло не ти прави номера(рестартиране или неработещи части). Свърже се с някой който може да ти го пре-програмира. Мисля че Явор(Юзър) имаше познат за тази цел.
-Другия вариянт е купуваш друго табло, и си го подменяваш със сегашното. Разбира се трябва да го тестваш и да се увериш че всичко е наред преди да го вземеш.
Поздрави

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320

Re: Неверен оборотомер. От какво?

Мнение от belial » 13 Фев 2009, 16:44

/////M написа:Здрвейте всички :) Имам следния проблем. Той датира от както съм взел колата (2 години). Проблема е че оборотомера не ми показва вярно. На празен хор дърйи стрелката на 1000 оборота(мисля че трабваше да показва 750-800 оборота :roll:), а ми бие прекъсвач като стигне долу при икономаизера (горе долу стрелта е на 6 часа). Та въпроса ми е от какво може да е? Датчик на коляновия вал?? :roll: И ако е той къде се намира. :roll: :) П.С. рових из търсачката и не намерих подобна тема. Ако се повтаря се извинявам!! :roll: Поздрави на всички :) :) :) :roll:

Колега и аз имам същия проблем: Изображение
На няколко пъти свалях таблото и установих че проблема е в датчика на оборотомера (сивия цилиндър зад стрелката). Сиг ако го сменя ще се оправи, но така си ми по харесва. Хората се замайват като го гледат тоя оборотомер ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Неверен оборотомер. От какво?

Мнение от /////M » 13 Фев 2009, 21:24

belial написа:
/////M написа:Здрвейте всички :) Имам следния проблем. Той датира от както съм взел колата (2 години). Проблема е че оборотомера не ми показва вярно. На празен хор дърйи стрелката на 1000 оборота(мисля че трабваше да показва 750-800 оборота :roll:), а ми бие прекъсвач като стигне долу при икономаизера (горе долу стрелта е на 6 часа). Та въпроса ми е от какво може да е? Датчик на коляновия вал?? :roll: И ако е той къде се намира. :roll: :) П.С. рових из търсачката и не намерих подобна тема. Ако се повтаря се извинявам!! :roll: Поздрави на всички :) :) :) :roll:

Колега и аз имам същия проблем: Изображение
На няколко пъти свалях таблото и установих че проблема е в датчика на оборотомера (сивия цилиндър зад стрелката). Сиг ако го сменя ще се оправи, но така си ми по харесва. Хората се замайват като го гледат тоя оборотомер ;)

Същата работа колега. При мен е по същич начин. Хората ме питат имам ли прекъсвач :mhihi: Мислиш ли че е от това??? :roll: гаранция не е от малолитажка!!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320

Мнение от belial » 13 Фев 2009, 23:21

на ама на мен така мн си ми харесва :D . утре ще питам един човек който си разбира от тези работи да видим какво ще каже и ще пиша после ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 & E39

Мнение от nikolai_v » 14 Фев 2009, 2:32

belial написа:на ама на мен така мн си ми харесва :D . утре ще питам един човек който си разбира от тези работи да видим какво ще каже и ще пиша после ;)
И при мен е така, с разликата, че прекъсвача го удря малко след като стрелката се спре в 0-та в началото на оборотомера. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 14 Фев 2009, 3:27

стан написа:аз пък залагам че е от малолитражка

:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 14 Фев 2009, 7:50

Има и варянт да ти е сменян матора :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan_krilov » 14 Фев 2009, 20:53

Колега, не се вкарвай в излишни разходи! Причината със СИГУРНОСТ е, че таблото ти е от 4 цилиндрово БМВ! Ако ще го сменяш си търси от 6. Не сменяй датчици на колянов вал и т.н. и т.н.Няма да има промяна! Успех!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 & E39

Мнение от nikolai_v » 14 Фев 2009, 20:58

При мен си работеше нормално. Започна да дава такива отклонения след като един "майстор" сменя крушката, която осветява оборотомера.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от /////M » 15 Фев 2009, 21:00

Мерси на всички за мненията :) Ще видя какво ще го правя :) Но наистина е ефектно :) Хората си мислят че прекъсвача ми е на 10 000 оборота :twisted: :twisted: Поздрави на всички и благодаря :winky: :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M Sport
Мечтае да кара: M Power

Мнение от siso8888 » 15 Фев 2009, 23:51

Колега да те светна ; ) имах същия проблем. Платките на таблото са няколко пласта (мисля че са 3) и жръските между тях се късат. Редовна болест на е36. Търси си ново табло, аз намерих за 70 лв за сега нямам никакви проблеми : )

Поздрави
The Brand With the Three Stripes

Следваща

Назад към E36