проблем отдушника на м 43
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- markoni_
- Потребител
-
- Кара: 316 compact
проблем отдушника на м 43
здравейте колеги.проблема ми е че като свалих клапана на отдушника за картерните газове на м43 1,6 видях че мембраната на същия клапан е скъсана,но някои преди мен изглежда го е свалял и е запушил всикчо със силикон.след като свалих клапана видях някакъв отвор които е на самата основа кадето се захваща клапана.същият отвор беше запушен със силикон.искам да попитам дали някои знае за какво е този отвор понеже когато беше свален клапана и отпушен този отвор колата палеше и гаснеше веднага изглежда засмукваше въздух от там.възможно ли е когато се скъса тази мембрана на клапана колата да прави същия номер(да пали и да гасне) и за това да е било запушено всичко със силикон

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Смени си клапана .... има теми за него , потърси ги ... ще видиш , че е голямо "кученце" тоя клапан ... смени го ...!!!
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: проблем отдушника на м 43
markoni_ написа:здравейте колеги.проблема ми е че като свалих клапана на отдушника за картерните газове на м43 1,6 видях че мембраната на същия клапан е скъсана,но някои преди мен изглежда го е свалял и е запушил всикчо със силикон.след като свалих клапана видях някакъв отвор които е на самата основа кадето се захваща клапана.същият отвор беше запушен със силикон.искам да попитам дали някои знае за какво е този отвор понеже когато беше свален клапана и отпушен този отвор колата палеше и гаснеше веднага изглежда засмукваше въздух от там.възможно ли е когато се скъса тази мембрана на клапана колата да прави същия номер(да пали и да гасне) и за това да е било запушено всичко със силикон![]()
![]()
И след като смениш този клапан пак ще гасне, но не се притеснявай. Компа иска време да се адаптира към "новите условия". Някъде около 10 км каране, или 15-20 минути. Другият вариант е да свалиш клемата от акумулатора и да изчакаш 5 минути докато се рестартира.
5 мнения
• Страница 1 от 1