Смяна масло скорости, диф за компакт 316 95
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- asentchernaev
- кандидат ентусиаст
-
Смяна масло скорости, диф за компакт 316 95
Здравейте, откак карам колата не съм и сменял масло скорости и диф, та реших да поразпитам какво масло е най-добре, и къде да го сменя ако препоръчвате някъде. Евентуално и цени ще са ми полезни. Колата е компакт 95 316. Понякога 1-ва леко заяжда помежду другото, но разбрах че това може да е от много неща, а и засега наистина е много леко заяждането и не му обръщам внимание.
Казаха ми вече за Дарукар, но един колега се оплакваше че не давали гаранция там, въпреки че не ми е ясно гаранция за какво биха могли да дадат от сервиза.
Казаха ми вече за Дарукар, но един колега се оплакваше че не давали гаранция там, въпреки че не ми е ясно гаранция за какво биха могли да дадат от сервиза.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Смяна масло скорости, диф за компакт 316 95
asentchernaev написа:Здравейте, откак карам колата не съм и сменял масло скорости и диф, та реших да поразпитам какво масло е най-добре, и къде да го сменя ако препоръчвате някъде. Евентуално и цени ще са ми полезни. Колата е компакт 95 316. Понякога 1-ва леко заяжда помежду другото, но разбрах че това може да е от много неща, а и засега наистина е много леко заяждането и не му обръщам внимание.
Колега , моя съвет е да отидеш на сервиз , където сменят масла и да ти отворят пробката на скоростите и дифа ...ако маслото потече (демек до горе си е ) и ако мазилните му свойства са добре не ги сменяй ....
Иначе по принцип на самата скоростна кутия би трябвало да имаш лепенка на която пише какъв е типа на маслото - АТФ или МТФ , понякога в някои коли слагат Lifetime - демек малса уж с доживотна гаранция и те наистина държат доста дълго.
Казвам ти ги тези неща , защото на много места не слагат правилното масло и след това започват проблемите .... така че ако маслото е бистро , маже си нормално (като го пипнеш с пръст и размажеш е мазничко ) и ако като ниво е достатъчно и в скоростната и в диференциала ..... не го сменяй ...карай си .... ако обаче нещата не са така ..то тогава сменяй , само съобрази типа на маслото...както казах то си пише на скоростната какъв е типа на маслто...
- asentchernaev
- кандидат ентусиаст
-
нещо не схванах
мерси колега, щеше ми се да ги сменя все пак, обаче точно от сервизите ме е страх да не сипят каквото не трябва
Re: нещо не схванах
asentchernaev написа:мерси колега, щеше ми се да ги сменя все пак, обаче точно от сервизите ме е страх да не сипят каквото не трябва
Скоростна кутия ...все пак трябва да се провери лепенката на СК, ама в повечето случаи е това!
Обикн.диференциал
LS диферeнциал
П.П. Колега като сменяш слагай Castrol, не занимавай с Q8, Лики Моли и там някви други измислици.
4 мнения
• Страница 1 от 1