Заслужава ли си да взема купе и двг отделно и да ги сглобя?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d. E90 LCI 325d

Заслужава ли си да взема купе и двг отделно и да ги сглобя?

Мнение от kilima » 20 Яну 2009, 23:07

Здравейте,
върти ми се в главата една мисъл , но не ми стига акъла да се захвана или да се откажа от нея.Та по въпроса - имам един приятел с ис-ков мотор ,който мога да взема на тънкана и се чудя дали има някакъв смисъл в това да си взема само купе (от е30 или е36) и да го оборудвам.Имам с кой да го направя , но от една страна си мисля ,че главоболията не си заслужават. Искам някой компетентен да ме светне.Дали ще имам финансова изгода или ще съм на парите за цяла кола и със скъсани нерви?

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 20 Яну 2009, 23:11

Всичко е много относително. Всичко опира до това за колко ще си намериш купето със все простотиите. Малко се съмнявам, че ще успееш да намериш оборудвано купе само за двигател ... но ти си знаеш. Все пак късмет работа.
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 20 Яну 2009, 23:13

ако вземеш на далавера купе със свършил мотор може и да излезеш напред от цялата врътка ама ме съмнява...щото който има читаво купе едва ли ще го даде за без пари, по-скоро ще си сложи читав мотор и ше си го кара ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kilima » 20 Яну 2009, 23:15

Ми попадал съм на обяви на някой с голяма повреда на мотора или пък и да не е цялото оборудвано.Точно тва ми е мисълта ,дали има като цяло смисъл от такова нещо.
Примерно едно е30 видях скоро ,със свършил мотор, за малко пари.По принцип ми е мерак като взема купето да му направя окачването и спирачките по мой вкус и да знам ,че всичко е ок.

Ако купето е без ел. инсталация голяма игра ли е?Все си мисля ,че това би било много тегава част.
Последна промяна kilima на 20 Яну 2009, 23:21, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от savski » 20 Яну 2009, 23:18

Трудна работа - много нерви и средства. По-добре търси на късмет цяла кола изгодно, отколкото свястно купе и после двигател.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320 96g.

Мнение от betona » 20 Яну 2009, 23:23

не се вкарвай в некви филми братле :lol: иначе не мисли че само със смяната на двигателя се решават нещата...доста други неща трябва да се смянят заедно с него и доколкото съм чувал, след такава трансплантация при продажбата на такава кола никой не е могъл да си вземе направените инвестиции дори без да се смята труда....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kilima » 20 Яну 2009, 23:23

Мерси колеги, поне няма да ме мъчи повече тая мисъл.Все пак ако изпадне някое е30 на тънкана ще се впусна във филма. :lol:
Лека вечер! :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kilima » 20 Яну 2009, 23:27

betona написа:не се вкарвай в некви филми братле :lol: иначе не мисли че само със смяната на двигателя се решават нещата...доста други неща трябва да се смянят заедно с него и доколкото съм чувал, след такава трансплантация при продажбата на такава кола никой не е могъл да си вземе направените инвестиции дори без да се смята труда....

Аз си мислех общо взето половината окачване и спирачките да сменя,защото така или иначе ако взема готова кола ,ще трябва да ги правя по мой вкус.Точно затова си мисля и за необорудвано.Обаче пък от къде ще намеря купе без окачване ,но със всички тенекии и глупости.Защото все пак нещата ,с които няма да се захвана са цялостни боядисвания или ел. инсталация.

Назад към E36