Пореден проблем с климатроник...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Пореден проблем с климатроник...
Здравейте
Колата е Е36 '95г 318i
С двузонов климатроник. Обаче от преди около 2 седмици, климатроника както си работи и почва да ми прекъсва.
Сиреч спира и пак тръгва Отваряха я пишмани да видят да не е от букси нещо ма не е. Проблема е, че не знаят къде е проблема.
Тук четох за някакъв таралеж под волана. Възможно ли е той да е проблема ?
Моля ви дайте съвет. Къде и кой може да я оправи, защото 2ма вече не знаят за какво иде реч...
Благодаря ви за съдействието !
Колата е Е36 '95г 318i
С двузонов климатроник. Обаче от преди около 2 седмици, климатроника както си работи и почва да ми прекъсва.
Сиреч спира и пак тръгва Отваряха я пишмани да видят да не е от букси нещо ма не е. Проблема е, че не знаят къде е проблема.
Тук четох за някакъв таралеж под волана. Възможно ли е той да е проблема ?
Моля ви дайте съвет. Къде и кой може да я оправи, защото 2ма вече не знаят за какво иде реч...
Благодаря ви за съдействието !
I'm The Game
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
2 седмици, климатроника както си работи и почва да ми прекъсва.
Конкретизирай прекъсва?Спира да духа,гасне ти дисплея,не ти работят степените???
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
за климата
колега кондензатора еда знаеш ето виж как се сменя за 040 ст.
http://www.macadamizer.com/bmwfix.html- за климатроника
http://www.macadamizer.com/bmwfix.html- за климатроника
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Едва ли спира да духа, но колегата много точно те е опътил. От кондензатора е, сменя се бързо и лесно. Има тема в полезни, ще я намериш!Sagaroth написа:Nukem написа:2 седмици, климатроника както си работи и почва да ми прекъсва.
Конкретизирай прекъсва?Спира да духа,гасне ти дисплея,не ти работят степените???
Спира дисплея и спира да духа. Степените нямат проблеми.
EnimEn написа:Едва ли спира да духа, но колегата много точно те е опътил. От кондензатора е, сменя се бързо и лесно. Има тема в полезни, ще я намериш!
Пускам вентилатора до карй, след извесно време климатроника прекъсва , или спира за извесно вре, заедно със вентилатора !
Нагряването на задното стъкло работи, дори като е прекъснал климатроника, но за вентилатора съм сигурен, че прекъсва...
Мерси за съветите ви.
Бихте ли ме ориентирали към човек, койти поне малко разбира от електричество, защото аз не съм такъв

I'm The Game
za
блока се сваля и ти можеш след това го караш на някой ТВ майстор разглобява го и ти му показваш кой кондензатор да смени на снимките се вижда 0.47микро фарада е ако не се лъжа .
успех и пиши какво става.От къде си ?
успех и пиши какво става.От къде си ?
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
- Любо /ba1_hu1/
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325 tds Touring
- Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >
Колега имах абсолютно същия проблем до вчера,и за 30 минути едно кондезаторче за 26 стотинки и един поялник го оправих.Ето ти линка с темата ( http://www.macadamizer.com/bmwfix.html ),там се вижда кой кондензатор е и можеш да го покажеш на някой ел техник да ти го смени ако неможеш...(бих си предложил услугите,но по чуждо непипам ) 

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Климатроника му изгасва спира да духа и е тъмен напълно но в някои случаи може да останат да светят бутоните авто и този за подгрева на задния джам, по интересното е, че колата му когато е на място и поддържа 850 оборота някъде и като прекъсне климатроника все едно включваш няколко климатика едновременно, демек падат му оборотите до 300-400 и колата едва не загасва, после климатроника светва и оборотите се оправят. Честно казано не мисля че, това е проблема от кондензатора, но ако греша и има хора със същите симптоми нека кажат и да се знае със сигурност че е тва и после може да се заключва!

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Общо взето това са симптоми на кондензаторчето ,като допълнение може да се засилва и намалява сам вентилатора,да се включва и изключва сам .
Сменете кондензаторчето и ако ,не се оправи пробвайте с друго управление ,според мен няма да има нужда
Сменете кондензаторчето и ако ,не се оправи пробвайте с друго управление ,според мен няма да има нужда

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Да това са симптомите на кондензаторчето,заедно с моето още на 3 е36-ци на мой приятели смениме кондензаторчетата,ако може да използвам темата на колегата за едно малко питане!
Тази сутрин паля тръгвам и от климатика няма никой,всичко си работи овеличаван намалям не се случва нищо не духа цент иначе подгряването на задното стъкло и т.н си работят,покарах 2-3км и изведнъж си започна да духа нормално????Спрях загасих запалих всичко си работи!Мислех си че ако е таралежа поне ще духа на някаква степен,не абсолютно нищо!
Тази сутрин паля тръгвам и от климатика няма никой,всичко си работи овеличаван намалям не се случва нищо не духа цент иначе подгряването на задното стъкло и т.н си работят,покарах 2-3км и изведнъж си започна да духа нормално????Спрях загасих запалих всичко си работи!Мислех си че ако е таралежа поне ще духа на някаква степен,не абсолютно нищо!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
OK значи всичко е ясно, благодаря за отговорите и се извинявам за пускането на тази банална вече тема, но симптомите при Sagaroth ми се видяха различни, както и да е. Може да се заключва!

14 мнения
• Страница 1 от 1