Проблем с коланите
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с коланите
ЗДР Колеги, става въпрос за коланите на е36цата купе, изобщо не се прибират. някои имали представа какво е? аз подозирам машинките!
Длагодаря ви предварително
Длагодаря ви предварително
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
- dinkomg
- ентусиаст
-
Uliqnn написа:От какво че ми стана интересноzazomazo написа:ами да, от машинките е,ама ако не ти работят и шофьорската и пасажерската може да се е получило от ...аре да не те вкарвам във филми
И на мен

А познайте де... От какво може да е, че колегата да не иска да му го съобщава (и да не го вкарва във филми)
Според мен не е това де, на много е36-ци като остареят тея колани почват да си висят и да не се прибират, не съм разглобявал, но 100% е нещо елементарно и ако някой има желание със сигурност би могъл да си го оправи, без особени вложения.

Според мен не е това де, на много е36-ци като остареят тея колани почват да си висят и да не се прибират, не съм разглобявал, но 100% е нещо елементарно и ако някой има желание със сигурност би могъл да си го оправи, без особени вложения.
- dinkomg
- ентусиаст
-
PeReZ написа:А познайте де... От какво може да е, че колегата да не иска да му го съобщава (и да не го вкарва във филми)![]()
Ми да го вкара във филма (само в сериал да не го превръща) че колегата да си разреши проблема и после да сподели с нас и като ни увиснат и нашите колани да ги оправим без много дискусии
Човека е имал предвид, че ако и двата колана са увиснали това може да е вследствие от кофти катастрофа и затова не го е споделил. Аз пък казах че моето мнение е че просто като поостарее една кола коланите започват да се връщат по-бавно и по-бавно. Няма оправяне в стил "натисни три пъти копчето за зануляване на километража и ще почнат да се прибират", а трябва човека да си ги отвори и да види за кво става въпрос, "машинка", пружинка и т.н.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Е стига бе едно време на ладата се дразнех и си виках че е щото е правена в СССР.
Сега верно се вкарах във филма "неработещи колани 2".Дано да не е често срещан дефект.
Моят съвет към колегата с неработещите колание е да се поразходи до някоя морга и набързо ще си разреши проблема.
П.С.
По мое скромно лично мнение е доста по сигурно да си вземеш работещи отколкото да ремонтираш тези които имаш.

Сега верно се вкарах във филма "неработещи колани 2".Дано да не е често срещан дефект.
Моят съвет към колегата с неработещите колание е да се поразходи до някоя морга и набързо ще си разреши проблема.
П.С.
По мое скромно лично мнение е доста по сигурно да си вземеш работещи отколкото да ремонтираш тези които имаш.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
мдаааа, при силен челен удар и закопчани колани обикновено се прецакват машинките им
не ме питайте от къде знам
не ми се искаше да го споменавам като вариант за колегата, защото може и да не е това причината и да не вкарвам колегата в излишни притеснения....но факта, че са скапани и двата ме навежда на тези мисли.
машинките се амортизират с времето, но обикновено шофьорската е най-зле /ползва се много по-често от другите/
ако си купил колата с неработещи и двата колана съм сигурен на 95% че е с челен удар
решението е смяна с нови, не си прави експерименти с ремонта им, от това ти зависи живота при катастрофа

машинките се амортизират с времето, но обикновено шофьорската е най-зле /ползва се много по-често от другите/

ако си купил колата с неработещи и двата колана съм сигурен на 95% че е с челен удар

решението е смяна с нови, не си прави експерименти с ремонта им, от това ти зависи живота при катастрофа

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Нищо подобно ....не е казано ,че ако не се прибират и имала краш ...попринцип на купетата това си е екстра като на всички е36ци феис със увисналата жабка ....и аз имам същия проблем и ме интересува дали може да се натягат пружините или нещо такова??? Понеже с годините се получава умора на материяла ...за тези който са технически грамотни имат представа за какво говоря . 

- |`oTuH
- ентусиаст
-
- Кара: 2005 E61 525d
- Мечтае да кара: просто да кара...
- Детайли за колата: <3
няма ли някакво ръководсто как се отварят тия страничните кори, че явно това е серийна екстра
мойте се прибират но доста бавно и то след като ги насоча...

4 8 15 16 23 42
14 мнения
• Страница 1 от 1